Citrónový krémovník

Autor receptu: martina34

Každú sobotu mám problém. Uspokojiť koláčové chúťky mojich chlapov, ktorí si víkend bez koláča nevedia predstaviť. Pravdaže ráno inšpirácia varechy, kombinácia s chladničkovými možnosťami a fantázia...

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cesto: oddelíme si žĺtka od bielok, bielka si vyšľaháme, pridávame postupne kryštáľový cukor, žĺtka, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a zároveň pridávame olej. Polovicu zmesi vylejeme na plech vystlaný papierovm na pečenie. Do druhej polovice vmiešame 1/2 PL prášku Tang džúsu - citrónový a lyžicou povkladáme do prvej polovice vyliatej na plechu. Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 20 minút.
  2. Kým sa korpus upečie a vychladne, pripravíme si plnku. Dáme si variť polovicu mlieka a v druhej polovici rozmiešame Zlatý klas, pridáme cukor a vanilkový cukor. Keď puding uvaríme necháme ho vychladiť za občasného miešania a do trochu teplého vmiešame Heru a miešame až do úplneho vychladnutia.
  3. Na vychladnutý korpus si natrieme pikantný ríbezľový lekvár. Na to rozotrieme plnku a na plnku poukladáme piškóty.
  4. Pripravíme si druhú plnku, vyšľaháme si šľahačkovú smotanu spolu so stužovačom, môže byť aj prášková šľahačka. V miske si zmiešame tvaroh, kyslú smotanu, kryštáľový cukor a zvyšný Tang - práškový džús citrónový. Vmiešame aj vyšľahanú šľahačkovú smotanu a zmes natrieme na piškóty. Koláč môžeme ozdobiť napríklad čokoládovou ryžou alebo strúhanou čokoládou prípadne grankom.