Citrónový cheesecake

Autor receptu: lostris151

Takže tento recept som skúsila len nedávno a po dlhom hľadaní sa mi konečne podarilo nájsť taký ten pravý cheesecake a je skutočne výborný. Originálne je z jedného českého časopisu, ale ja som robila už sesternicou odskúšanú verziu :)

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozmrvíme v mixéri a roztopíme maslo. Rozmrvené sušienky a maslo zmiešame a potom pridáme škoricu. Hmota musí byť vláčna a keď ju stlačíte tak by mala držať spolu. Vzniknutú hmotu dobre povtláčame do okrúhlej tortovej formy. Ja som to vytlačila do takej menšej vaničky. Korpus dáme do chladničky na cca 15 min.
  2. Spravíme si plnku. Lučinu, tvaroh, a salko dobre vymiešame. Odporúčam miešať vo vysokej mise lebo to trochu špliecha. Keď sa to všetko spojí tak pridáme 6-7 polievkových lyžíc čerstvej citrónovej šťavy. Neviem presne koľko, ale ja som dala tak, aby to trochu bolo cítiť, že je to citrónové, ale aby to nebolo moc kyslé.
  3. Plnku vylejeme na korpus a dáme späť do chladničky a necháme dobre stuhnút. Koláč môžete podávať už v tejto fáze, ale ja som ešte urobila aj ďalší krok.
  4. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a keď je koláč stuhnutý tak to vylejeme na vrch a dáme priecť na približne 5-10 min do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Malo by to trochu zozlatnuť, ale mne to nezozlatlo a vôbec to nevadí.
  5. Koláč vyberieme z rúry a necháme poriadne vychladnúť. Môžeme navrch postrúhať citrónovú kôru na ozdobu.