Citrónovo-tvarohový koláč bez múky

lovemuffin - fotkalovemuffin, 19. augusta 2014

Ľahký a osviežujúci koláčik, ktorý môžete papať počas celého roka. Recept inšpirovaný časopisom F.O.O.D.

8-10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
180 g
3 ks
2 ks
125 g
1,5 ks
1 PL
Na krém:
250 g
200 ml
2 - 3 PL
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Maslo rozpustíme nad sporákom, necháme vychladnúť, stále miešame. V miske si zmiešame cukor, puding, kypriaci prášok a pridáme rozpustené maslo. Odšťavíme citróny a primiešame do cesta (môžte nastrúhať aj kôru ak nie je chemicky ošetrená). Nakoniec pridáme tvaroh a vajcia a cesto vyšľaháme do hladka.

  2. 2

    Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a boky vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme asi 40 minút na 180 stupňov. Koláč necháme vo forme úplne vychladnúť a zatiaľ si pripravíme krém. Všetky suroviny poriadne vyšľaháme na najvyšších otáčkach. Krém natierame na korpus až keď je úplne vychladený, ináč sa roztečie. Odporúčam ho dať celý zachladiť pred podávaním.

    Citrónovo-tvarohový koláč bez múky - obrázok 2
  3. 3

    Ja som si koláčik ozdobila čokoládovým nápisom a kačičkami. V obchodoch bežne kúpite čokoládovú polevu tuhú v sáčku, ktorý ponoríte na 7 minút do horúcej vody, roztopí sa, odstrihnete rožtek a môžte zdobiť - na papier na pečenie si napíšete alebo nakreslíte čo len chcete a dáte stuhnúť do chladničky. Kačičky sú odliate v silikónových formách. Môžete ozdobiť aj plátkami citrónu.

    Citrónovo-tvarohový koláč bez múky - obrázok 3

Diskusia k receptu

danila
pekný koláčik, zaujalo ma to tvarohové cesto
tiginko
nooo, tento sa mi teda páči. Pekne uložím do bezmúčnych sladkostí a naplánujem čo najskôr na vyskúšanie.
evanaaa
Nie som sama, komu sa tento koláč páči, zaujal ma hneď už aj spôsob prípravy cesta, postup, aj ten krém a nezdá sa ani byť zložitý. Pekné by bolo aj miesto čokolády dať tenké polovičky citrónov, zapichnúť do krému. Takže, ukladám si do KK.
katkaa11
Neodporúčam robiť krém podľa postupu...Najprv vyšlahajte šlahačku a postupne pridajte mascarpone. Krém so musela vyhodiť šlahačka sa oddelila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia