Citrónovo-tvarohové koláčiky

niahalko - fotkaniahalko, 19. mája 2014
Citrónovo-tvarohové koláčiky
Foto: niahalko

Pôvodne to mali byť muffinky, lenže tvarom aký majú sa to tak nazvať nedá:D No na chuti im to neuberá, su úžasne! :) Kombinácia Zobraziť celý popisPôvodne to mali byť muffinky, lenže tvarom aký majú sa to tak nazvať nedá:D No na chuti im to neuberá, su úžasne! :) Kombinácia osviežujúcej,jemnej a sladkej zároveň- citrón,tvaroh,čokoláda. Takže postup na túto dobrotu:

20
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g
200 g
100 g
1 balenie
100 ml
100 ml
2 ks
1 balenie
 (aróma)
 (horká)




Postup

  1. 1

    Postup je úplne jednoduchý. Zmiešame si múku s práškom do pečiva, pridáme práškový a vanilkový cukor. Do toho mlieko,olej,vajíčko a tvaroh.

  2. 2

    Čokoládu akúkoľvek máte radi, mliečnu, bielu, horkú si nasekáme a zapracujeme do cesta. (Ja som dala horkú.)

  3. 3

    Nakoniec buď postruháme citronovú kôru alebo len pridáme pár kvapiek citronovej arómy. Cesto má byť typicke liaté ako na muffinky:) Pečieme pri 190°C cca. 20-25 minút. Rúru by sme nemali otvarať skôr než 15 minút po vloženi aby nam nespľasli..bohužiaľ moje tak vyzerajú aj bez toho:( Snaď Vám vyjdru krajšie, Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

havino
cesto máš podľa mňa v poriadku, mám podobné, myslím, že si ich málo plnila, kľudne plň košíčky potiaľ, pokiaľ ich máš teraz už upečené , do 3/4 košíčka, či aj vysokú teplotu si nemala, nemali kedy viac rásť, ja síce bežne pečiem na 200 C, ktovie, ale na chuti, ak sú nadýchané neubralo určite
cesminaz
@niahalko ..hm,ja si myslim,ze toho tvarohu bolo na 200g muky a 1dl oleja,privela.Lebo tvaroh je tazky a plus este 1dl olej..Nevladalo sa nadvihnut,respektivne nemalo sa co nadvihnut..lebo tam by malo ist tolku vlahu viac muky :-) Ale to je len moj nazor :-) ale skus ich nabuduce so 100g tvarohom namiesto 200g,inak vsetko ostatne je podla mna OK :-) @havino aj ja plnim kosicky do tristvrte,aby boli muffinky pekne velke ;-P
niahalko
ďakujem krááásne za typy! :) vyskušam ich urobiť určite ešte raz:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia