Citrónovo-tvarohová torta v racio verzii

martamm - fotkamartamm, 28. marca 2016
Citrónovo-tvarohová torta v racio verzii
Foto: martamm

Viem, že dizajnovo prichádza tento recept neskoro, ale možno poslúži ako manuál pre upečenie sviežej torty v racio verzii, pričom výzdobu si každý môže Zobraziť celý popisViem, že dizajnovo prichádza tento recept neskoro, ale možno poslúži ako manuál pre upečenie sviežej torty v racio verzii, pričom výzdobu si každý môže upraviť podľa seba.

12
porcií
30 minút
príprava
15 - 20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
50 g
100 g pomleté
100 g
1 ks na kôru chemicky neošetrený
3 ks
Krém:
1 téglik
1 téglik
500 g
200 g od domáceho chovateľa včiel
8 ks
2 ks na šťavu
4 PL
Na ozdobu:




Postup

  1. 1

    Oddelím žĺtky od bielkov, najskôr vyšľahám bielky so štipkou soli na tuhý sneh, pridám kokosový cukor, šľahám, pokiaľ sa kryštáliky cukru nerozpustia, potom pridám žĺtky a po častiach múku pomiešanú z nastrúhanými slnečnicovými semienkami. Tortovú formu vyložím papierom na pečenie, do nej vylejem hotové cesto a upečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 15-20 minút (podľa rúry)

  2. 2

    Vyšľahám smotanu, odložím, potom vymiešam tvaroh s pochúťkovou smotanou, medom a citrónovou šťavou. Do tejto zmesi primiešam vyšľahanú smotanu.

  3. 3

    v malom množstve vody namočím plátky želatiny, keď zmäknú, za stáleho miešania ich rozpustím, je to dosť rýchle, moja tekutina zostala vlažná

  4. 4

    Do tejto želatinovej zmesi pridám asi 2 polievkové lyžice tvarohovej hmoty, pomiešam a nakoniec ju vlejem do zvyšnej plnky a ešte dobre premiešam. Vychladnutý korpus ponechám vo forme na pečenie, potriem ľubovolným domácim lekvárom (ja som použila jahodový) a do formy vylejem pripravenú tvarohovú plnku. Nechám v chladničke stuhnúť. Potom posypem cukrovými farebnými ozdobami a do stredu poukladám vajíčka vyrobené z marcipánu. (Ja som ich dala na nie celkom stuhnutú plnku, v dôsledku toho sa moje ozdoby začali topiť, vyvarujete sa tejto chyby)

Diskusia k receptu

monty469
Pekná torta a s tým krémom musí byť úžasná :-) Vlastne také zdravé mlsanie :-)
mesiar50
Spravila si tortu s pekným farebným efektom.Uložím si recept k vôli tvojej plnke ktorá sa mi páči tiež.Šikulka si veľká.
Vďaka. :-)
martamm
@Monty469 (28.3.2016 19:54)

@Monty469 , snazila som sa upiect tortu, z ktorej by som aj ja kusok ochutnala, nakolko mam tu smolu, ze si musim velmi strazit, co skonzumujem, nakoniec to dopadlo tak, ze "vdaka" virusu, ktory sposobil moje zaludocne problemy som ju ani neochutnala, ale od konzumentov som dostala same pochvaly, hlavne ten citronovy krem ich nadchol, vraj sa k nemu mozem hocikedy vratit, recept som sem dala hlavne kvoli tomu, aby som ho nezabudla a aj pre ludi, ktori by chceli skusit nieco dobre a tak troska "racio" :)
martamm
@Mesiar50 (28.3.2016 20:08)

@Mesiar50 , dakujem za pochvalu, farebnost som volila k tymto sviatocnym dnom, ktore u mna evokuju prichod jari, verim, ze budes spokojny, ked tortu upecies hlavne co sa tyka chutoveho vnemu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia