Citrónový koláč
Citrónovo-limetkový koláč s ricottou (fotorecept)
Autor receptu: ywett
Príprava koláča je jednoduchá a
tá vôňa a chuť po citrónoch a
limetky je skvelá.
40 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Z uvedených surovín vypracujeme vláčne krehké cesto a rozvaľkáme na papieri na pečenie.
Pomocou papiera alebo valčeka cesto prenesieme na pomastený a múkou vysypaný plech, použila som hlboký s rozmerom 34x24 cm.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 stupňov pečieme približne tých 15 minút.
- Ricottu zmiešame s cukrom, Solamylom a postupne pridáme vajcia, kôru a šťavu z citrónov.
- Plnku nalejeme na cesto a koláč dáme zase piecť cca 30 minút, kto chce može vybrať skôr, posypať cukrom a ešte dať dopiecť.
- Koláč je najlepší na druhý deň z chladničky. Inšpirovala som sa receptom, vložím link:
A týmto autorke ďakujem;-)
https://dobruchut.azet.sk/recept/49919/citronovy-kolac-s-ricottou/
- Recept som si podľa seba trochu upravila.
Prajem dobrú chuť!