Citrónový koláč

Citrónovo-limetkový koláč s ricottou (fotorecept)

Autor receptu: ywett

Príprava koláča je jednoduchá a tá vôňa a chuť po citrónoch a limetky je skvelá.

40 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z uvedených surovín vypracujeme vláčne krehké cesto a rozvaľkáme na papieri na pečenie. Pomocou papiera alebo valčeka cesto prenesieme na pomastený a múkou vysypaný plech, použila som hlboký s rozmerom 34x24 cm.
  2. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 stupňov pečieme približne tých 15 minút.
  3. Ricottu zmiešame s cukrom, Solamylom a postupne pridáme vajcia, kôru a šťavu z citrónov.
  4. Plnku nalejeme na cesto a koláč dáme zase piecť cca 30 minút, kto chce može vybrať skôr, posypať cukrom a ešte dať dopiecť.
  5. Koláč je najlepší na druhý deň z chladničky. Inšpirovala som sa receptom, vložím link: A týmto autorke ďakujem;-) https://dobruchut.azet.sk/recept/49919/citronovy-kolac-s-ricottou/
  6. Recept som si podľa seba trochu upravila. Prajem dobrú chuť!