Citrónový koláč
Citrónový koláč

Citrónovo-limetkový koláč s ricottou fotorecept

ywett - fotkaywett, 2. septembra 2018
Citrónovo-limetkový koláč s ricottou (fotorecept)
Foto: ywett

Príprava koláča je jednoduchá a tá vôňa a chuť po citrónoch a limetky je skvelá.

40 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
140 g zmäknuté
40 g
1 ČL
2 PL
Plnka:
2 ks chemicky neošetrené
1 ks
100 g
80 g
3 ks
500 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme vláčne krehké cesto a rozvaľkáme na papieri na pečenie. Pomocou papiera alebo valčeka cesto prenesieme na pomastený a múkou vysypaný plech, použila som hlboký s rozmerom 34x24 cm.

  2. 2

    Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 170 stupňov pečieme približne tých 15 minút.

  3. 3

    Ricottu zmiešame s cukrom, Solamylom a postupne pridáme vajcia, kôru a šťavu z citrónov.

  4. 4

    Plnku nalejeme na cesto a koláč dáme zase piecť cca 30 minút, kto chce može vybrať skôr, posypať cukrom a ešte dať dopiecť.

    Citrónovo-limetkový koláč s ricottou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč je najlepší na druhý deň z chladničky. Inšpirovala som sa receptom, vložím link: A týmto autorke ďakujem;-) https://dobruchut.azet.sk/recept/49919/citronovy-kolac-s-ricottou/

  6. 6

    Recept som si podľa seba trochu upravila. Prajem dobrú chuť!

    Citrónovo-limetkový koláč s ricottou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

nela88
tak toto ano, to je koláč pre mňa,ďakujem za recept :)
1x ywett
haji
Krásný koláč, fotogenický a určitě výborný! Vyvalované koláče obdivuji celý život. Kdo umí, ten umí, smekám, jsi šikulka! Velmi jemné celé, aj s fotkami - jako vánek.
tiginko
vyzerá to lákavo, určite by som si pochutila, citrónové ja rada
1x ywett
motyka
Veľmi zaujímavý. Vyskúšam. Citrónové máme radi. Krásne ho máš narezaný aj ozdobený.
1x ywett
haji
@Ywett (4.9.2018 19:00)
Haha, to jsi mě dostala! Já vyvalování obdivuji, ale v reále jsem na vyvalování těsta levá jako šavle. Ani léty jsem se nevypracovala - pořád jsem v bodě pod ponorem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia