Citrónovo-cesnakový zázrak

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 9. júna 2011
Citrónovo-cesnakový zázrak

Tento receptík mi poslala moja priateľka. Poznáme sa už od strednej školy. Tak som ho vyskúšala urobiť. Odstraňuje vápnik a tuk usadený v tele Zobraziť celý popisTento receptík mi poslala moja priateľka. Poznáme sa už od strednej školy. Tak som ho vyskúšala urobiť. Odstraňuje vápnik a tuk usadený v tele a v cievach. Posilňuje srdce, upravuje tlak. Po 3 týždňoch pitia pocítite v tele príjemne omladenie. Zvápenatenie a vedľajšie príznaky ako je zhoršené videnie alebo sluchové potiaže sa postupne zmenšujú a odchádzajú. Po 3 týždňoch kúry by mal človek kúru na 8 dní vynechať a potom opäť 3 týždne pokračovať. Potom sa dostaví prenikavý úspech.

5 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
30 strúčikov
1 l




Postup

  1. 1

    5 kusov celých citrónov umyjeme v horúcej vode nakrájame na malé kúsky. Cesnak očistíme nakrájame na polovičky. Všetko spolu zmixujeme na kašu. Vylejeme do vody a necháme prejsť varom. Hneď odstavíme. Precedíme cez sitko a nalejeme do fľaše. Skladujeme na chladnom mieste najlepšie v chladničke.

  2. 2

    Pijeme denne 2 cl pred jedlom (t. j. 1 štamprlík). Buď ráno pred raňajkami alebo pred obedom.

  3. 3

    Túto lacnú a neškodnú liečivú kúru by mal človek opakovať každý rok. Zápach a cesnakovú vôňu vôbec necítiť. Účinok citrónu s cesnakom sa prejaví naplno. Človek môže zase dobre spať a nemusí v noci pobehovať. Vápnik sa rozpustil.

    Citrónovo-cesnakový zázrak - obrázok 3
  4. 4

    Moja priateľka to užíva ako prevenciu proti rakovine štítnej žlazy. Výsledky sú vynikajúce. A jedna pani sa vyhla operácii srdca, pretož tuk a vápnik v cievach sa po kúre rozpustil. Taktiež sa liek osvedčil pri vypadávaní zubov - paradentóze. Nech sa Vám darí!

Diskusia k receptu

aroooo
no to skúsim,najprv len z polovičnej dávky
danculka
neverím na zázraky , ale aj cesnak aj,citrón majú svoje vytamíny a trochu nám uľahšia život,ukladám...
1x hatha
vierik
Už len kvôli tomu omladeniu to stojí za vyskúšanie :-)ukladám...
1x seanka
klaura
že-by som si zbehla kúpiť citróny ?
ukladám ... a idem :)
pacik
Dnes mi prišiel tento recept mailom od kolegyne a v ňom sa píše, že citróny majú byť bio, nestriekané
zabiatko66
viete aká je zelenina a ovocie BIO? To je zelenina, ktorá sa hnojí v noci. Spotrebiteľ ich pri tom nevidí ,že sú postrekované alebo hnojené. Tomu sa hovorí BIO. (,,to je vtip, kotrý mi povedal pred chvíľou kolega”)
zabiatko66
a bio zelenina a ovocie je teraz na pretrase v každých novinách. Ani Bio už nie je zdravé. Keď tie citróny poriadne umyjete vo vriacej vode tak, sa Vám nič nestane.
3sandra3
fíííha,,,to znie fakt zdravo.... akú to má chuť, dá sa to prehltnúť???.... ale zaiste to skúsim.... cesnak i citrón majú liečivé účinky.... zajtra na to nabehnem... fajn
3sandra3
@zabiatko66 v podstate mi neprekáža ani chuť cesnaku a ani chuť citróna...takže to nebude problém pre mńa piť takýto skvelý, zdravý nápoj
1x seanka
marianne69
....ja mam taketo babske letkvary strasne rada,myslim,ze ho aj niekde mam...vdaka za pripomenutie...
1x seanka
ewitka123
teraz momentalne uzivam tinkturu z medvedieho cesnaku kazde rano na lacno 15 kvapiek trva to 3 mesiace ale po tom urcite vyskusam aj tvoj liek ukladam :)
sovka62
Žabiatko, objasni mi, prosím ťa, či vyliať do studenej vody a počkať na ten var, alebo do vriacej. Aby som to neskonila.
pivonka
Takúto kúru by som potrebovala - ale je tu jeden problém. Čo osteoporóza, na ktorú sa liečim? Nevyplavuje ten vápnik aj z kostí? Lebo to by som nerada.
gittka
@Zabiatko ,prosím ta mohla,by si my poslať na môj email kontakt na teba?vopred dakujem...
evanaaa
Ak nám Zabiatko66 odpovie na otázky ( od Sovky a Pivonky), počkám, tiež by som skúsila, ja sa na ŠŽ liečim, možno by mi pomohlo, síce jód tam nie je, ale ako tá prevencia sa mi zíde.
bedrunka
ŠTAMPERLÍK ZDRAVIA
Zlúčeniny síry nie sú jediným pozitívom cesnaku. Obsahuje aj vitamíny B1, B2 a C a množstvo ďalších dôležitých látok, napríklad jód, draslík, sodík, vápnik, železo i kyselinu kremičitú, sacharidy a malé množstvo bielkovín. Vďaka nim dokáže cesnak potlačiť aj tvorbu cholesterolu pečeni a zároveň znížiť jeho škodlivú hladinu v krvi. Potvrdilo sa, že cesnak znižuje tvorbu "zlého" cholesterolu, ktorý prispieva k ateroskleróze a podporuje "dobrý" cholesterol, ktorý napomáha vylučovanie nežiaducich tukových látok. Ak máte problémy s cholesterolom, pripravte si malú kúru, recept je veľmi jednoduchý. Okrem cesnaku potrebujete už len citróny a vodu. Šťavu zo štyroch citrónov prevaríte s litrom vody a necháte vychladnúť. Pretlačíte osem strúčikov cesnaku a všetko spolu premiešate. Týždeň počkáte, kým sa zmes odleží, potom pite každé ráno a večer za štamperlík medecíny. Cesnak pomôže nielen znížiť hladinu cholesterolu, ale prospieva aj srdcu, znižuje krvný tlak a pôsobí preventívne i liečebne pri usadzovaní tukových čiastočiek v tepnách a pri strate ich pružnosti.
tothka
Zásadne nemám nič proti cesnaku, viem o jeho blahodárnych účinkoch na organizmus, ale mne osobne vadí jeho puch, ktorý z človeka cítiť veru dobre dlho a mne je z neho zle od žalúdka. Nie som fajnovka, ale jednoducho ho neznášam. Vie niekto poradiť, akým spôsobom sa dá táto aróma redukovať, alebo sa potlačí pôsobením citróna? To sa mi však nezdá ako pravdepodobné, tak stojím pred dilemou, pretože liečivú silu cesnaku by som potrebovala.
mvrekova
zaujímavý elixír, prosím mám ten citron nakrájať aj so šupou a potom rozmixovať?
Ďakujem
altyn
Myslím že toto si urobím! Aj keď som relatívne mladý, mám dosť stresujúcu prácu, robím na smeny, piatky aj sviatky, nepravidelná strava i spánok.... Takže toto mi môže len pomôcť. :-)))
lucylee
Aj ja veru skusim, tie citrony musia byt fakt ma male kococky, aby sa rozmixovali, ze?
A tiez ma zaujima to, co sovku-voda tepla alebo studena?
zabiatko66
vliat do vlažnej alebo studenej vody a necháme prejsť varom a hned ako uvidíme že nam to začalo vrieť tak odstavíme.
zabiatko66
viem, že vyplavuje vápnik usadený v cievach. to sa teda musím opýtať priateľky či sa to može užívať aj pri osteroopoze. Zistím dám vedieť.
zabiatko66
Kombinácia cesnaku s citrónom úplne pohltí pach cesnaku. V tomto liečivom lieku ho vobec neucíte a ani vám nebude páchnuť z úst. Citróny to všetko pohltili. Naozaj. Ja tam viac cítim citrón pri užívaní ako cesnak.
zabiatko66
áno všetko aj so šupkou, len treba poriadnu umyť celé citróny najlepšie v horúcej vode. Ja som ich zaliala horúcou uvarenou vodou a nechala som ich v nej asi 7 minút a potom som ich ešte opláchla studenou vodou a tak som začala krájať.
jerica
citróny umyté j jarovej vode dobre plepnáchnuté - mám uvarené,idem pridať cesnak,výborný recept ktorý nepoškodí:-))Chytlavý recept-ďakujem !!!
babkamt
Nezničí sa C vitamín z citróna,keď sa varí?Ukladám do kk,vyskúšam.Švagriná niečo podobné pije roky.
babkamt
rolfynka,sme na tom rovnako s cholesterolom aj s osteoporózou,ja navyše s koxatrózou a artritídou.Užívam Combi - Kalz,tak neviem,či je tento nápoj vhodný aj pre mňa.Vie mi to niekto povedať?
enge149
pekný a zdravý recept,kto nemôže cesnak je dostať cesnk.tinktúra v liehu aj s arómou aj bez arómy cesnaku,je to malá fľaštička ako sú aj iné tinktúry.Ale najlepšia medicína je domáca,doma pripravená a nemusíme toľko platiť.vieme,čo pijeme..na zdravie..
enge149
pekný a zdravý recept,kto nemôže cesnak je dostať cesnk.tinktúra v liehu aj s arómou aj bez arómy cesnaku,je to malá fľaštička ako sú aj iné tinktúry.Ale najlepšia medicína je domáca,doma pripravená a nemusíme toľko platiť.vieme,čo pijeme..na zdravie..
jerica
@zabiatko66 hotové, zarobila som už druhú várku , s Tvojim dovolením mohla by som posunúť :-) ďakujem za výborný prírodný produkt:-))
coldbery
skúsim to tiež ale počkám si ako je to s vápnikom...tiež mi chýba v kostiach.....:-))) ale myslím si že to odvápňuje iba ciev a čriev....:-)))
3sandra3
to nie je odvápňovanie v kostiach,,, ale odvápňuje cievy a tým vzniká lepšie priechodnosť krvi
zabiatko66
Určite to možu piť aj ľudia , ktorí trpia rednutím kostí. Presne tak ako hovorí 3sandra3 tento nápoj lieči hlavne cievy.
zvoncek
Ďakujem za recept,
Ja som si zvykla každý večer zjesť strúčik cesnaku a potom požuť trochu petržlenovej vňate. Príprava nápoja sa mi páči, ale ja pre
istotu tie citróny ošúpem., nebudem prelievať cez sitko, veď sa nič nestane, keď sa to usadí na dne fľaše, budem zalievať prevarenou, ale nie vriacou vodou.
jerica
haha , ja som spravila hneď 4 dávky, dve dávky idú deťom, popíjame výborne to chutí , má to "pre mňa" chuť zázvoru , určite to nebude chýbať v ľadničke po celý rok , zázrak- chutí to aj môjmu.Po scedení čo zostalo naliala som si na to vodu pridala med vymiešala s ľadom výborné ako džús , bolo to trochu hustejšie ale studené chutilo:-)) ďakujem , pritom stačí len chcieť:-))
1x wewa
dorisa
Keď to všetci popijeme, dáme si stretko, či to účinkuje, budeme ako maturanti,haha:) recept odkladám, roky pribúdajú,treba začať niečo so sebou robiť.
lucylee
@jerica no vidis to ma nenapadlo, ja som to vyhodila :( inak trochu to vonia po cesnaku, ale ked to clovek pije, necitit ho tam a este som zabudla povedat, ze to ma nadhernu farbu
@dorisa hehe sranda bude
marianna76
fajn a aj energiu to asi dodá, ktorú potrebujem... Dík, zajtra zbehnem do mesta a tiež kúpim potrebné veci.
zabiatko66
To je dobrý nápad s tým stretnutím. Možno že tak omladneme, že sa ani poznať nebudeme. Ja to už pijem týždeň aj s polovičkou a poviem Vám, že naozaj lepšie spávam a polovička zaspala aj do roboty. Zobudil sa o 7,30 hod. A to vždy už od 4 rána balagoval po byte.
lindak
zabiatko66, ďakujem za výborný recept. včera sme si ho spravili a veru, chutí aj mojej polovičke :-)) ináč, kočky, večná škoda vyhadzovať ten zvyšok po odcedení. Ja som včera piekla kuriatko, z tejto hmoty som pridala do plnky a poviem vám, mňamkovú chuť malo. Zvyšok je v chladničke a nájde svoje využitie v kuchyni :-)
tatranka
Tento recept som manželovi robila asi pred 25 rokmi.Nepamätám sa či mal toto isté zloženie,no viem,že boli tam citŕony,cesnak a nejaký alkohol ( tá vodička sa mi zdá zdravšia).Bral to po lyžičkách a dávka sa stupňovala každým dňom a potom zase naopak sme sa s dávkou vracali až ku jednej lyžičke.Tiež musela byť potom prestávka.Nepamätám aká dlhá.No určite si pamätám,že manžel mal ohromné výsledky pri kontrole u lekára.Takže recept chválim.Treba skúsť.
tatranka
...teraz rozmýšľam,že nie po lyžičkách,ale po kvapkách.A to je sakra rozdiel.Ospravedlňujem sa.
1x jana12
marianna76
ja som si pripravila, keď bol medvedí cesnak. tak tento cesnak v pálenom a ten sa užíva tiež po kvapkách.
zabiatko66
Ja sa veľmi teším, že som oslovila viacerých varecháčov a liek vyskúšali.
elisticka
dnes som pokupila ingrediencie na tento zazrak:-)) no ako vravi @dorisa co ked sa potom nebudeme poznat? no zas vymienat fotky :-)
1x simiki
mariaklara
@zabiatko , prosím ťa, vieš mi povedať, že keď má človek nízky tlak, a akékoľvek jedlo, čo obsahuje cesnak mu robí problém, môže toto užívať? Ďakujem ti za odpoveď.
zabiatko66
Pri nízkom tlaku asi nie. Treba sa opýtať svojho lekára. Ja mám skór vysoký tlak preto to užívam. Uvidíme čo to urobí.
mariaklara
Už je zarobený v chladničke, dcére ho teraz asi ani ponúkať nebudem, lebo čaká bábo, to ona má nízky tlak, manžel má vysoký, práve včera mu lekárka dala nové lieky na zníženie, ale mi to odmietol piť, že nebude vedieť, čo mu pomohlo. Dúfam, že sa mi ho ešte podarí prehovoriť. Ja mám dobrý tlak, som za prevenciu, určite prečistenie potrebuje každý. A cesnak mám rada. Kamoška ho už od pondelka užíva, to ma vlastne nakoplo, aby som si ho urobila aj ja. Vďaka!
zabiatko66
Ja tiež užívam dvoje liekov na vysoký tlak a užívam aj tento liek . Uvidíme čo to urobí. Potom po tých 30 dňoch vyskúšam vysadiť lieky od tlaku na 2-3 dni a uvidím čo sa bude dieť. Urobím na sebe taký pokus. Potom Vám dám vedieť. Ale určite to má niečo do seba lebo lepšie spávam.
aroooo
@zabiatko66 , len ty pekne žiadne lieky nevysadzuj, ale radšej častejšie meraj tlak, ak by bol ozaj veľmi nízky, tak lekár sa o lieky postará
zabiatko66
myslíš ,,aroooo” to naozaj, že by som nemala lieky vysadiť? Ked som si bola predpísať tabletky od tlaku tak sa veru doktorka čudovala,že mám nizky tlak, ale nič konkrétne nepovedala, len že si mám uvariť kávu. Nevravela som jej že toto užívam. Ja by som najradšej žiadne lieky nejedla. Je s tým iba pakáren.
3sandra3
@mariaklara ... ja si myslím, že tvoja dcéra kľudne môže jesť cesnak, ale nie až tak vo veľkom množstve, keďže má nízky tlak,,, ak by to chcela piť, tak si myslím , že obmedzene, možno každý druhý deň
aroooo
@zabiatko66 ,ja beriem lieky na tlak už dávno,aspoň 20 rokov.Ešte zo začiatku som prehovárala lekára, že veď už je to dobré, čo keby sme spravili s liekmi prestávku.On mi na to, že veď je to preto také, že sa tie lieky berú.Raz, bolo to nejako takto odišiel na dovolenku,nejako týždeň som nemala lieky, počasie bolo ako teraz, horúčavy,búrky/ a pred búrkou sa cítim a aj niekedy chodím horšie ako riadne opitý človek/tllakomer som nemala, ale pri najbližšej príležitosti som si pre lieky išla.Veď doktorke povedz, že berieš túto medicínu,možno ťa častejšie zavolá na meranie tlaku a dá slabšie lieky alebo ozaj dá s liekmi prestávku.Ja som dnes si spravila z polovičnej dávky,ešte to musím precediť a hneď si "hrknem",skúsim tie 3 týždne, tlakomer mám, tak uvidím...
silvana7
Aj ja som si urobila už tetno zazračný liek, pijem ho už druhý deň,lebo tiež mám vysoký tlak a puchnú mi nohy, tiež som dostala aj lieky na tlak.Len by som este chcela vediet či naozaj stačí piť denne iba ten štamprlík cele 3 tyždne dávka sa tam potom nezvyšuje???Prosím dajte mi vediet ďakujem
zabiatko66
nepíše sa v recepte, že by sa mala dávka zvyšovať. Ale ja si myslím, že vám neuškodí ked si dáte aj dva štamprlíky. Len potom si dajte pozor, aby sa Vám moc neznížil tlak, ked beriete aj od tlaku tabletky. Ja už budem 8. 7. s kúrou končiť. dám si pauzu tých 8 dní a znovu to budem užívať. No musím Vám povedať, že doktorka bola prekvapená aký mám dobrý tlak, lebo mi vždy skákal. Povedala som jej že užívam tento cesnak. A o dva týždne mi ide zmenit lieky od tlaku. Už nebudem uživať dvoje ako doteraz ale mi predpíše niečo slabšie. Som veľmi spokojná že mi to tak pomáha. A naozaj aj lepšie spávam.
silvana7
To som naozaj rada,že ste napisali tento recept, ja som ho sice neobjavila, ale poslal mi ho mailom moj ocko ktory ho objavil, lebo som musela ostat na PN.ke, lebo mi puchli nohy, a stale som mala vysoky tlak,tak mi teda doktorka predpísala na tlak CYNT 04 a na odvodnenie FURON tak som zvedava čo somnou spraví tato zázračná kúra budem velmi rada ked to aj mne pomoze, dám vam vediet.Zajtra 5.7. 2011 to bude síce len 3-tí deň čo to pijem,ale určite sa dostavia aj očakávane výsledky po tych
3 týždňoch.
mariaklara
@zabiatko , dnes je týždeň, čo to pijem, a ja, že čo tak dobre spím, určite to je za to. Pred tým som bola v noci hore aj 3 - 4 krát. A dobre sa cítim. @zabiatko , som ti veľmi vďačná za tento recept.
marcy
@mariaklara ,prosím ozvi sa aj neskôr ( nemôžem prespať noc v kuse,3-4 x som hore :o( dosť ma to vyčerpáva....v čase spĺnu spím 2-3 hod,ten sa blíži...
silvana7
Ja uz tento zázrak pijem druhý týždeň spím tiež dobre, aj tlak sa mi upravil,len by som sa chcela ešte opýtať či sa to nepokazí,ked to budem mať tri týždne v chladničke v sklenenej flaši?alebo ci treba medzitým urobit novú dávku ?
cinkla
Recept poznam, kuru opakujeme v rodine kazdy rok; CITRONY I CESNAK BY MALI BYT Z BIO-PRODUKCIE A VODA BY SA NEMALA VARIT, LEN POCKAT KYM SA CELA TA ZMES PRED ZOVRETIM ZDVIHNE A ODSTAVIT.
zdezda
...a nebolo by, cinkla, lepšie iba túto zmes zaliať prevarenou,horúcou vodou ? a potom "dať odstáť"?
3sandra3
@silvana7 určite sa to nepokazí v priebehu troch týždňov a ešte keď to máš , ako píšeš, uzatvorené v sklenenej fľaši , tak isto nie
3sandra3
mám tento zázrak v chladničke a začala som ho užívať :-)
zabiatko66
Ja som to už dopila, musím povedať, že tlak sa mi upravil, už nemám také hrozné výkyvy tlaku ako kedysi. Určite mi to pomohlo.
3sandra3
ešte to idem pripraviť aj mojej mame, lebo aj ona má vysoký tlak,,,tak verím,že jej to pomôže
abdul
Vie niekto z odborníkov povedať, pri koľkých °C sa zahrievaním zlikvidujú všetky vitamíny a ostatné prvky z toho citrónika ? Lebo to varenie citróna asi nie je úplne kóšer, ak voda vrie pri 100 °C. Cesnak rapídne znižuje tlak. Až do malátnosti, takže ľudia s nízkym TK by mali byť opatrní.
babinka
ja som si to nedopatrenim zaliala iba studenou vodou a precedila - a myslim si, ze na tom velmi nezalezi, pijem to 2 tyzdne, dcera zacala - nesledujem na sebe ziadne ucinky, ale viem, ze mi to nemoze poskodit, aj ked mam nizky tlak... Dcera ma ist k lekarovi na kontrolu cholesterolu, tak tam som zvedava, ci to volaco zmeni (mala vysoky)
angelheart
Veľmi pekne ďakujem za recept. Otca som prehovorila, nech to skúsi, že za to nič nedá a výsledky sú pravdepodobne tu. Berie strašne veľa liekov na zníženie tlaku, pred časom diagnostikovaná cukrovka a problémy s pečeňou (pri toľkých liekoch nič nepochopiteľné). Po jednej 3-týždňovej kúre berie 7 liekov namiesto 10!!!! A pýtala som sa ho, či mu nezmenili lieky za iné, vraj nie, takže v ničom inom to nie je. Je to len a len týmto nápojom. Vďaka Bohu a Tebe, @zabiatko66 , že si to sem dala.
Od utorka sa chystá na druhú kúru, teraz má tú prestávku. Keby nastali ďalšie zmeny, dám vedieť. Naozaj VEĽKÁ, VEĽKÁ VĎAKA. Nevieš si predstaviť, čo toto zlepšenie pre mňa znamená. Mala som už oňho strach, lebo maminu už nemáme :((
sovka62
Zázrak som vyrobila hneď ako si pridala recept. Pili sme ho aj s manželom dva razy po 21 dní ako sa odporúča a potom sme odišli do kúpeľov. Tam sa, samozrejme, kontroluje i tlak. Predstav si moje prekvapenie, keď mi lekár zahlásil, či nameral! Môj veľmi nepríjemný tlak, ktorý sa napriek liekom drží na hodnotách okolo 160/60 bol zrazu 140/80, po týždni 130/80 a po ďalšom týždni dokonca 130/75! Tak som dnes (mesiac po skončení tej predchádzajúcej kúry) zarobila ďalšiu dávku a zajtra začíname. Možno sa dostanem na normálne hodnoty a možno budem môcť prestať užívať lieky!
zuik
Viete mi povedat ci niekomu z vas pomohlo aj precistit upchatu cievu? ja som to tiez zacala pit prave kvoli tomu tak dufam ze to pomoze pijem to 3den ale dam si 2x denne
zabiatko66
Práve na to je to výborný liek na vyčistenie všetkých usadenín v cievach. Ja som to pila dva mesiace a tlak sa mi upravil a užívam o tabletku menej od tlaku.
bubinko83
ahojte chcem sa spytat kedy vam začal tento "zazrak" zaberat čo sa tyka vysokeho tlaku?Pijem to 3 den. Ja som vysadila lieky a začala uživat toto.Už ma nebavi pchat do seba lieky pri ktorych mi tiež tlak čas od času aj tak vyskočil do vyšin.A može to mat taku horkastu chut?
zabiatko66
Liek má horkastú chuť. Ale neviem či by ste mala vysadiť lieky od tlaku. To treba prediskutovať s lekárom aby ste si neuškodila. Opatrne s tým.
bubinko83
Ja sa k liekom nebudem vyjadrovat,nehovoriac o tom už ma naši mily lekari par krat riadne predavkovali:( Ja niesom pokusny kralik .Tak to mam take ake to ma byt ten liker ,kedže to ma byt horke.Super. Dakujem za fajny recept
bananovaryba
účinnosť potvrdzujem, mám to vyskúšané. Nie je mi však jasné, či sa to môže užívať len 2x za rok s 8dńovou prestávkou, alebo či sa to môže užívať dlhšie ako 3 týždne, alebo aj častejšie...? Dakujem :)
používateľ nemá avatar
07
07
zdravim,tento super recept som si urobila a zacala uzivat,pijem ho asi tyzden a spim tak dobre,ze sa zobudim az nad ranom,co sa nestavalo,v noci som bola niekolko krat hore,je to super
zdenka1009
Len dnes som objavila tento recept - zázrak. Kedže máme zimné obdobie,je po vianociach mám aj ja nejaké zdrav.problémi vyskúšam tento citronovo-cesnakový zázrak.
1x seanka
jolijoli
to zabiatko66 z komentov typu "bio je zelenina hnojena v noci" a "bio zelenina uz nieje zdrava" mi je smutno lebo malokto vie ze hnojena zelenina umelim hojivom neobsahuje draslik a ostatne mineraly v odnotacha ako nehnojena zelenina umelými hnojivami. Citrony su steriekane 36x pesticidmi kým si ich kupite a prinesiete domov, su ako zpongia nasiaknuta tym najhorším jedom ktory vas organizmus uz nikdy nevyluci z tela. Takze ak chcete nieco urobit pre zdravie kupte si citrony v bio kvalite pol kila stoji 1,2€ a su prirodzene dozreté (su sladké) ....
nojaadka
Vďaka za recept, ukladám do KK.
A ešte k tomu BIO pestovaniu. Ja sama si doma pestujem BIO, ale teraz v tejto kose sa pestovať nič nedá. Kúpila som si minule za mištičku BIO cherry paradajok - a chutia aj voňajú ÚPLNE inak, než bežné! (Nie síce ako moje domáce, ale aj tak.) Minule ma skoro naplo, keď som chytila do ruky obyčajné rajčiny - smrdeli ako chemický labák :-( (Vždy ovoniavam ovocie a zeleninu, keď nakupujem.)
annwi
Chtela jsem se zeptat,kdyz ma nekdo vysoky krevni tlak,tak jestli staci jedna stamprle denne? Lze to brat celorocne aby nemusel brat leky? Dekuji
steve55
Alternatívny lekár mi zistil premineralizované-vykrištalizované minerály v lymfat. uzlinách. Čo by ste na takú "chorobu" odporúčali ? Ďakujem za rady
Steve
1x seanka
majkahumajka
Uz sa tesim az to skusim, ja aj moj drahy. Pocula som, ze ked sa vyberie stred strucika cesnaku, tak je lahsie stravitelny. To pre tych, co im robi tazko na zaludku. K tym uzlinam by som rada podotkla, ze mala trampolina pouzivana denne,je najlepsi liek na "lenive" uzliny. Mozno ti to tiez pomoze
22265_1443639739 - profilový obrázok
jzv
jzv
Beriam to už tretí týždeň,8 dní prestávka a potom určite pokračujem,cítim sa dobre.Užívam lieky na srdce a tlak,naordinovala som to aj mojej dcére,veľmi jej to chutí,som rada.Veľmi ďakujem za recept :-))
tomek88
No tak vyskúšal som, vypijem to a po hodine už počujem ako mi začína pracovať žalúdok a do večera mám hnačku :(
deane
Niektorí sa tu pýtajú na vitamín C že či sa varením nezabije. Citrón obsahuje hlavne kyselinu citrónovú ktorá s vitamínom C nemá nič spoločné.  sk.wikipedia.org/wiki/Kyselina_L-askorbov%C3%A1...

Vitamín C je kyselina askorbová. To či sa zachová nejaký vitamín tu nehrá rolu, liek má iný účel, takže vitamín C tu neriešte.
sharona
Tento recept ma veľmi zaujal, nápoj som urobila a už ho pijeme s manželom. Prekvapilo ma, že cesnak tam vôbec necítiť a to som použila riadny český cesnak nie žiadny čínsky. Nápoj má veľmi dobrú citrónovú chuť. Ja mám odjakživa nízky tlak, ale cesnak v nápoji mi nerobí žiadne problémy.
yuanko
Ahoj Zabiatko, prosimta ako dlho to vydrzi v chladnicke, a aky velky objem je po scedeni z tych surovin ktore si tu uviedla?
voznica
Zazracný liek ,idem si ho spravit.Ukladám do k.k.
anap
Vrelo odporúčam.Minulý rok som asi o takomto čase túto kúru začala .Robila som po sebe 2 cykly-teda 1.-8 dní pauza ,potom 2, potom mesiac pauza a znova.1.-á dní pauza a 2,Môžem povedať,že sa mi moc uľavilo-hoci aj teraz beriem 15 pirulí ráno a 2 večer.Ešte chcem povedať,že tá cesnaková aróma sa citrónmi celkom skryje.Treba skúsiť.
valika50
Dnes som to spravila, už je to v chladničke, od zajtra to budem piť. Ďakujem za recept, uložila som.
hajajel
ahojte kočky, čo poviete, je rozdiel piť tento lektvar ráno alebo večer, ale asi je lepšie večer pred spaním, však? hneď zajtra si dokúpim citróny a namiešam tento zázrak, úplné chute ste mi urobili - a budeme ho piť - dúfam, že bude chutiť aj môjmu milovanému
zabiatko66
ano vydrží to dlho. ospravedlňujem sa všetkým, ktorým neodpisujm, ale mám veľa práce v robote tak nestíham vybavovať maily.
Ešte raz odpisujem vydrží to v chladničke pokiaľ to nevypijete, ale koľko toho je už si nepamätám lebo som to už dávno nerobila, ale musím si to urobiť znovu ako prevenciu.
zabiatko66
Nech len pomože, Mne to pomohlo od tlaku. Brala som 2 tabletky na vysoký tlak a už beriem len jednu. a pomohlo mi to i pri migrénach, ale hovorím musím si to znovu urobiť lebo zase ma začala viac bolievať hlava, a na tento recept som uplne zabudla, dakujem, že ste mi ho pripomenuli.
zabiatko66
ak niekomu zle robí na žaludok ráno, tak kľudne večer aj pred obedom, len by sa mala dodržať pravidelnosť.
00gery
Cavte Vsetci tak v chladnicke to vydrzi velmi dlho lebo cesnak aj citron su antisepticke takze v takejto kombinaciii sa nepokazia a vazne vydrzia dlho. Inac dakujem za super receptik .
maarianna
vydrží v chladničke pokým ho nevyužívate, veľmi som tomu neverila lebo 2 týždne sa nič nedialo ale po využívaní jednej dávky sami tlak upravil na normál oplatí sa vyskúšať.
leninkq
je to dobrý recept, len pozor, mám nižší tlak a ked som to užívala, ako prevenciu proti nachladnutiu, tlak sa mi veľmi znížil a skoro som odpadla, prestala som to používať, škoda.
paeva
raz som počula podobný recept v čskom rádiu, zabudla som naň, ale teraz ho idem pripraviť môjmu milovanému, lebo má plno zdravotných problémov - tlak, srdce, cholesterol vraj nie, ale preventívne nech si dá. ja mám skôr nízky tlak, tak uvidím, čo to s ním urobí.
namornik63
Tento recept ma potešil - práve niečo také zháňam... chcem sa ešte spýtať či vzniknutú kašu po prejdení varom nechám v hrnci vychladnúť, alebo ju hneď scedím?
1x micca
jannetka
už je hotový,len precedim a dam do flaše a môžeme začať s kurou.....Moja suseda to robi pravidelne pre svoju 87.r.maminu a nevedia si to vynachvaliť...Tak ženy dotoho... :)
jozka2
podla moznsti aj voda by nemla byt na pipravu medicin zvodoodu ale studnicky neda sa robit prestavkatak,ze poberiem 3 tyzdne a dost aby sa dostvil celkoy efekt musi sa vybrat cela davka 1x za rok a nemali by to brat ludia so znizenym tlakom.Kasa by mala byt pri izbovej teplote 48 hodin aby roztok dozrel ptom scedit drzat v chladnicke. velmi dobre je to opisane v knihe Jiziho Cingrosa ,,SAM SOBE DOKTOREM"kde prekrasne a zrozumitelne opisane 7 krokov k ocste a je tam aj tento alebo podobny recept s casnakom.
jozka2
ak chcete pripravit tento elixir musi tam byt pomlete aj tou korkou ale odstrante jadieka.Jizi Cingros odporucuje:pit od jara do podzimu apred nastpom epidemie.Nastruhat na jemno2 hlavicky/nie strucky/cesnaku a 2 cirtony aj s kozou bez jadierok zomlete/ja som to zomlela vo food procesore na kasu,zaliat 1L vriacej vody a nechat na tmavom mieste luhovat 3 dni pri izbovej teplote.Vyluh ulozit do chladnicky a uzivat denne 1 PL na lacno.Pri zcinajucej chripke a nadche okrem cesnaku doplnit niekolko krat denne 1PL stavy z cibules medom a denne si premyvat ns teplou sanou vodou.
zdravalinia
Rada by som sa podakovala za receptik. Je uzasny...ochutnava z neho cela rodina a to uz druhy tyzdnen. Mne ta chut pripomina viac grapefruidovy napoj...Tento elixir posobi ako prirodne antibiotikum, ocisti telo od parazitov, vsimla som si aj, ze krasne uvolnuje usadeniny v priedusnici...Budem odporucat dalej...:-)
hannah22
uložené v KK, vyrobené a uložené v chladničke, verím v dobré výsledky, vďaka za recept.... :))
mia2404
tak už to mám konečne , hádam to pomôže síce mám nizky tlak ale liečim sa na trombozu takže skúsime to s manželom užívať a uvidíme výsledok
anjelikmoj
dobry de pani Zabiatko ;o))
vyzera ten recept super ale dufam ze ucinkuje aj na chlapov ;O))))
micca
Ja som ho uz uvarila a pijeme ho tento mesiac uvidime vysledky.Vrela vdaka.Dufam ze mnohym ludom pomoze.zabiatko si uzastna ze si to dala na varechu,esteraz srdecna vdaka.
aylinka
Tiež som si tento zázrak uvarila, liečim sa na cievy a bolievala ma noha po 30metroch chôdze, jednu kúru som už užila a môžem povedať, že prejdem o veľa väčší kus cesty a noha nebolí. Uvidím čo ukáže sono ciev, lebo som mala už kus upchatý.
jozka2
a este m cesak jediny rozpustny Germanium vo vode.O podobnych receptoch pise aj Jiri Cingros vo svojej knihe ,,Sam sobe doktrem'.Toento recept je velmi dobry hlavne na jesen,alebo skoro na jar,ked je chripkove obdobie.
jozka2
tatranka, tento recept je iny ,ten tvoj je s alkoholom a zvysuju sa davky a potom znizuju,to je na srdecno-cievne ocorenie,tento s citronom je aj na prevenciu proti prechladeniu,ale beri sa 1x za rok.Cesnak - struciky by sa mali jest tak ai 2 struc.za den nie viac,pri vacsej konzumacii sa vyplavuje vapnik z kosti.
astheart
Citron sice obsahuje více kyseliny citronové, a ta způsobuje kyselou chuť, než kyseliny askorbové (vitamín C), ale té je tam taky relativně mnoho, tedy citrony jsou zdraví prospěšné. Citron kromě tohoto vitamínu obsahuje vitamíny skupiny B, a to B1 - thiamin, B2 - riboflavin, B3 - niacin, B5 - kyselina pantothenová. V česneku je A, B1, B2 a C, selen, vápník a jód. K tomu aliín a spousta jiných látek, z nichž nejdůležitější jsou flavonoidy. Jak vitamín C, tak vitamíny skupiny B, kromě B2 - riboflavinu, jsou citlivé na teplo, tedy varem se spolehlivě zničí! Kromě toho tyto vitamíny (kromě A) jsou ve vodě rozpustné, vstřebávají se do buněk velmi těžce i proto, že buněčná stěna je tuková. Takže, když to shrnem, zůstane nám tam kyselina citronová, B2, flavonoidy, polysacharidy, lutamylpeptidy, steroidní a triterpenové saponiny a lektiny, což má pozitivní účinek na krevní tlak, působí jako přírodní antibiotikum. S vitamíny však nemůžeme počítat!
matri0ska
Kočendy, recept fantastikuš ale beriem že len s bio (domácimi) produktami. Šak keď zdravie tak len zo zdravého. No ten čínsky či poľský modifikovaný cesnak nie je ani dobrý a ani zdravý. Ja som si zabezpečila z dobrého zdroja domáci, ešte zoženiem domáce citróniky a idem na TO.
heliheli
Ahojte.Tento receptík sa ku mne dostal nedávno až z Talianska.V Miláne mi žije dcéra.Kedže mám zdravotné problémy vyskúšam!!Už je pripravený,len precediť a začať užívať.Budem referovať.
hollerko
Tento recept používam už dva roky a môžem to potvrdiť z vlasnej skúsenosťi. Bol som 3x operovaný na kataraktu oči (šedý zákal) a po užívani tejto kúry sa mi okrem iného neuveriteľne zlepšil zrak,tak že prečítam aj najmenšie písmenka a to mám už po 50tke.
1x cathyc
stanina
Výborný recept, taky chci vyzkoušet. Díky. :-)
gemerka
Prave dnes som si pripravila tento recept ,rano ho uzijem prvy krat a uvidim co to urobi dalej.Mam vysoky tlak beriem lieky a mam problemy aj so stit.zl.zväcsuju sa mi laloky,tak uvidim tie ucinky ake budu.
vcielkahu
uz sa davno chystam, ze si to spravim, znie to ako vynikajuci recept na ocistenie organizmu. mam ale jednu otakzu. da sa pocas doby uzivania tejto stavy konzumovat alkohol? pretoze som minule nasla jeden recept na citronovy elixir a bolo tam vyslovene napisane, ze alkohol treba uplne vylucit. dakujem za odpoved. V.
sara8
Chystám sa pripraviť tento zázrak. Zaujímalo by ma či niekto z diskutujúcich má skúsenosť aj so znížením cholesterolu /myslím tým potvrdený laboratórne/, lebo to je moj hlavný problém. Vďaka, pekný deň a pevné zdravie všetkým.
janealli
Užívam tento elixír už 17 dní a môžem potvrdiť, že tlak mi klesol, už asi po 10 dňoch som mala hodnoty 115/75 a taký je stále. Chcem podotknúť, že som osoba, ktorá doteraz cesnak nevzala do úst, nevarila som s ním, akurát v domácich klobásach mi nevadil. Chuť cesnaku tu takmer necítiť, tekutina je skôr kyslá. Vďaka!
duskyx
zdrave je to neprevarene ale neodporucam ludom s nizkim tlakom, plus je dobre k citronu dat škoricu kurkumu struhany zazvor atd. popripade pre labužnikov chren nasatruhany aj, Sara ak chces znizit cholesterol uživaj Budwigov elixir, to je pomixovany tvaroh s lanovymi semiackami ,dochutit to možeš hocičim
heliheli
Zdravím varecháčky.Chcem sa opýtať prečo keď som urobila podľa receptu tento elixír,tak mi do rána ozelenel,čiže nie je žltý ale bledo zelený.Vedel by mi niekto toto vysvetliť? Predošlá kúra bola žltá,vtedy som citrony olúpala,teraz nie.Ďakujem
janealli
@zabiatko66 chcem sa spýtať, kedy sa táto kúra môže znovu opakovať? Elixír som užívala 2 x po 3 týždne s 8 dňovou prestávkou a cítim sa fajn.
vierina
Ahojte varecháčky, môj manžel užíva tiež veľa liekov a má veľký problém s cievami, veľká časť je ucpaná. Elixír pije už 4 dávku a na jar sa chystá na vyšetrenie, kde mu vstrekujú tekutinu kvôli otestovaniu priechodnosti, takže vám napíšem výsledok, či mu posledná šanca s týmto zázrakom pomohla. (dopĺňam, že v Ba mu už nemohli pomôcť, pretože mu neprešla ani tekutina po cieve). Inak môžem potvrdiť, že tlak sa mu upravil a cíti sa veľmi dobre a tiež v našej rodine mali všetci veľmi dlho chrípku a on ju prekonal za dva dni aj to iba miernou nádchou. Ešte vás chcem poprosiť, ako dlho môže tento elixír užívať ? Ďakujem !
kajo
Takže prvú polovicu už mám za sebou ....
chulia
Práve si to zhotovujem a velmi sa teším že som objavila tento receptiík. Skvelé , už sa neviem dočkať . Ďakujem
zabiatko66
Vešlmi ma teší, že koľko ľudí sa zaujíma o zdravie. A verím, že im to aspon trošku pomôže. Musím si ho urobiť tiež znovu. Lebo som poriadne nachladnutá.
denise
@zabiatko66 chystám sa urobiť tento receptík a chcem sa spýtať, či sa to má piť po celý rok samozrejme s tými 8 dnovýmí pauzami alebo nejaký ten pól rok sa môže vynechať?
zabiatko66
Podľa potreby, ale samozrejme pozor na tlak, aby sa moc neznížil, všetko treba s mierou.
dzamila1957
Práve včera som si robila ďalšiu dávku.Beriem lieky na tlak a po užívaní tohto zázraku musím povedať že tlak sa mi zlepšil. Pohybovala som sa okolo ľudí s chrípkou a ja sa môžem pochváliť že som ju nedostala. Mala som len miernu nádchu ale som už fit.Budem pokračovať v užívaní a uvidím keď pôjdem na kontrolu či mi znížilo aj cholesterol.Myslím že je to prírodné a tak sa to môže užívať aj celý rok nemôže to uškodiť nikomu,ja som si to kus osladila ale medom aby som zjemnila kyslosť.
lukas1pp
Ja som sa tiež rozhodol že to vyskušam, ale vobec som to nevaril, aby som to cele nezničil, len som to rozmixoval a nechal tak, vobec to ani nejdem scedit, lebo sa mi zda hlupost to najzdravšie vyhodit a budem to konzumovat takto, aj dennu davku si pozmenim na 1 deci, uvidime ako to dopadne
radost
@lukas1pp
minulý rok sme si to s maželom urobili presne podľa receptu...teraz užívame-postup presne-ako uvádzaš:
zaliate vriacou vodou..rozmixované..neprecedené..je to teraz redšie-ako vlani...účinky?neviem porovnať...ale tento-aj tvoj-postup je jednoduchší a asi aj šetrnejší...na zdravie..:-)
hambalko35
Chcem sa spytat či tie citrony by nemohli byt bez tej šupy alebo tie tam hraju dôležitu rolu?
jules5
Ja to tiež nevarím spolu,len samotnú vodu . Rozmixované citróny s cesnakom pridám po miernom vychladnutí vody.Je to rcp podľa MUDr.J.Kabelíka,DrSc.Po poslednej kontrole vo februári som mal výsledky v norme,ale užívam aj lieky na cholesterol.
jules5
Dodávam,že všetko nechám 24 hodín odstáť a precedím.Občas premiešam.
emly
Ja robím práve teraz už druhú dávku, ale tiež sme to nevarili, zaliali len prevarenou vodou, nie úplne horúcou. A citróny sú všetky chemicky ošetrené, preto ich dávam rozhodne bez šupy.
chulia
Výborné, robím ho už 3 x. Doma tento zazrak pijeme všetci , ba už aj susedu som nainfikovala a aj v praci. Pred ranajkami si hovorime, tak ulej za jeden. Vďaka zabiatko 66!!!
evas13
Citony a všetko ovocie NIKDY neumývať v horúcej vode, ba ani v teplej, roztiahnú sa póry a chemikália sa dostane hlbšie do plodu., Vždy umývať pod tečúcou vodou a vydrhnúť s kefkou. Po dva krát, keď som bola na kontrole som mala cholesterol v norme, priznám sa tabletky som brala sem tam. Komu kôra nejde rozmixovať, ako mne, stačí ju postrúhať a dužinu potom len nakrájať a rozmixovať.
zabiatko66
Milí varechári, veľmi ma teší, že ste si prezreli moju stránku, moje recepty a tento zázračný nápoj ste vyskúšali. Som veľmi rada, že som mohla šíriť ďalej dobrý receptík, ktorý veľa ľuďom pomôže.
ďakujem
cesminaz
prave som vsetko zmixovala a zaliala mierne vychladnutou prevarenou vodou.Dam to postat 24 hodin,ako tu radi vela ludi a potom scedim.Verim,ze to ludom pomoze na ich zdravie,lebo na vsetky choroby existuje "LIEK V PRIRODE" len ho treba najst...dakujem pekne za receptik,urcite dam vediet jeho ucinky po kure ;-DD
vierockaw
chcem vam len poradit tento recept uzivam uz dlhsie. cim menej spajat citron a cesnak s kovom,to znamena ziadne struhanie a dlhe razanie kratko a rychlo prekrojit a zmixovat vobec to necedim usadi sa na dne flase a ja si to len premiesam. a este citron zasadne so supou tam je totiz najviac cecka, staci poriadne vydrhnut vo vlaznej vode kefkou a mozte pouzit. napoj je silnejsi preto pjem len stampr.
bradavica
Garlic - Toxic And A Brain
Synchronization Destroyer

Ak viete anglicky precitajte si o cesnaku prosim toto: » rense.com/general76/Dpi.htm...
radost
@bradavica
ja po anglicky len jem a spím..:-)
a teraz mám byť sprostá..??
šak napíš ručne-stručne...
bradavica
Mila radost, pisem strucne: Je tam toho vela o skodlivosti cesnaku, mozno ze by ti to aj pokazilo spanok, takze radsej dalej dobre spi.
denise
tak aspon vymenuj tie škodlivosti,to že "je tam toho veľa" je príliš stručne a nedozvedeli sme sa z toho nič
lenaer
Ahojte, mam dotaz - vitaminy sa prevarenim vo vode neznicia? ako je vseobecne zname niekt. vit. su velmi citlive na vyssie teploty , napr. vit.C. dakujem
janibee
vyborne ale jedine surove, teplotou sa vsetky vitaminy a ucinne latky totuzto znicia
ckatka
uz mam zarobene, som zvedava, vonia to dobre....

chcem sa spytat
@zabiatko66 co robis s tym precedenym zvyskom? mne by sa to celkom hodilo do marinady na maso :) cesnak, citron, pridam trochu sojovky,... a je :)
buffy
Chcela som sa len opytat ako to funguje na vas priatelia ktory ste to uz uzivali. My s manzelom sme brali 21 dni, teraz sme v 9 dnovej prestavke a budeme pokracovat dalsich 21 dni. Nebadame vsak ziadne zmeny. Ani manzel ani ja. Ma niekto lepsie skusenosti?
blakl
Akurat mi to vykypelo,myslite si ze som to znehodnotila??? :(
zabiatko66
Milá blakl, myslím že by to malo byť v poriadku. Vyskúšajte uvidíte. Ja to tiež teraz akurát pijem, lebo u nás na Liptove vypuklo chrípkové obdobie tak aj ako prevenciu proti chrípke aj na tlak. Musím povedať, dnes som bola u lekárky a povedala mi že mám dobry tlak, 142/81, tep 71, a to som mávala 170/102 tep 90.
Mne to pomohlo.
zabiatko66
Milá Varecha, milá redakcia, to som veľmi rada, že tento obyčajný malý zázrak, si pozrelo toško veľa ľudí a možno, že aj pomohol. Prajem všetkým veľa zdravia.
evusik
gratulujem, ja som ho dnes tiež otvárala a ukazovala kamarátke, ktorá ešte túto dobrotu nepozná :)
lordikm10
Začal som sa zdravo stravovať a kamarátka mi poslal link na tento príspevok. Som sa pousmial, síce tento recept nerobím, lebo varením sa ničia veci. Ale môžem povedať po 7 dňoch..., čo už na tretí deň som sa cítil super a stál som sa na tom závislým, už teraz sa teším, ako dve hodiny pred spaním dve malé strúčiky nakrájam na maličké kocky, citrón nakrájam ako paradajku, a niekedy si k tomu dám aj jednu malú červenú cibuľku, ak nieje, tak je aj biela, bez cibuľky to bude potom bez prdenia :D , s cibuľkou si trochu odfuknete.
Takže - už žiadne Espumisan, od kedy toto jem, necítim sa nafúknutý, viac vládzem, cítim to keď behám, a cítim, že sa mi aj lepšie spí. Odporúčam určite každému.

Taká mala povečera :

margaretka1
Pekny den preji,dnesnim vecerem zacinam medicinku pit.Mam stresne vysoky tlak 140/93 a mam natekle nohy.Ctela bych se zeptat jesli se to muze uzivat v tehotenstvi.Predem dekuji za odpoved
zabiatko66
Milá margaretka1 , určite Vám to nemôže uškodiť, ved je to len citron a cesnak, a sú to len zdraveé veci. Tlak si s tým znížite určite a budete sa cítiť lepšie. Ked pojdete k lekárovi, opýtajte sa pre istotu v poradni, ale uškodiť vám to nemože a určite nie ani dieťatku. Bude mať lepšiu imunitu.
antia633
Ahoj zabiatko66, prosim Ta mozu to pit aj ludia co maju zlcove kamene? Nesposobi to nejaky problem? Dakujem za odpoved. Moja mama to prave zacina robit odo dnes.
zabiatko66
Maminka nech si urobí polovičnú dávku a nech vyskúša, každý organizmus je jedinečný a výnimočný. Nemalo by jej to uškodiť, pre istotu opatrne a nech to užíva po jedle nie na lačný žalúdok aby nedostala žlčníkový záchvat.
olap
Naozaj to funguje a ďakujem. Ale chcem sa spýtať o používaní:
3 týždne užívať, 8 dní pauza, znovu 3 týždne užívať. A čo ďalej - pokračovať v tomto cykle stále, alebo dať si pauzu znovu to isté až o rok? (Ak je to možné, pošlite mi odpoveď aj na e-mail : zeldo64@gmail.com ). Ďakujem.
olga42
Veľmi dobrý recept,ja som si ho spravila hned ako som to prečitala na Vareche,velmi na bolievala hlava a velmi často velmi mi to pomohlo,aj s tlakom.Srdečne ďakujem za uverejnenie raceptu myslím že pani čo ho napísala by mala vyhrát na Vareche.
olinka12
Overené vyskúšané dve dávky je to fain môžem potvrdiť:D
andras00000
Zdravim.Je mozne ze mna moze boliet cele telo ako by som mal fest svalovicu .Pijem to 3 den.a v posilovni som nebol.Dakujem
avery
Nerad vam tu damy kazim prijemne nadsenie, ale stipka skeptickeho a racionalneho korenia snad ten recept nepokazi :)
1.) vacsina citronov, ktore sa k nam vozia, su CHEMICKY KONZERVOVANE. to v praxi znamena, ze su hojne posprejovane roztokmi, ktore zabranuju hnilobe, tvorbe plesni a napadnutiu hmyzom a skodcami. Fakt si take cosi chcete po kaliskoch davkovat do tela? Ak nie, odporucam aspon popozerat sa po organickych/bio citronoch.
2.) prevarenim sa znici vacsina obsiahnuteho vitaminu C, ako aj dalsich zivin tak v citrone, ako aj v cesnaku (aj preto varenim straca cesnak chut - rozkladaju sa aromaticke zlozky. Ja si myslim, ze ak citron osupete a pomixujete s cesnakom a bez varenia nechate den postat v zavaracom pohari, mate macerat ktory je ovela ucinnejsi. Len je pravda, ze si ten kalistek netreba davat pred planovanym romantickym vecerom s partnerom :)
vegetariankajana
tak teda napisem aj ja svoju skusenost: spravila som si tuto medecinu a uzivam ju od 30.12., musim povedat, ze som uplne vrchnu tenucku zltu supku dala dolu, lebo sa mi nevidela (citrony som macala aj vo vode), uvarila som liter vody a do vriacej som supla citronovo-cesnakovu kasu, ale dalej som uz nevarila. Nechala som postat a vsetko som to precedila do flase. Asi 4.-5. den ma zacalo boliet lave koleno a potom aj prave - obe asi dva dni. Ale ako zacali, tak aj prestali. Pravda je taka, ze s kolenami som doteraz nemala ziadny problem, preto si myslim, ze to bola reakcia. A zatial ine na sebe nebadam...
deny1122
chcem to vyskusat no neviem ci sa to ma pit vzdy pred jedlom alebo len raz za den....
vk1612
Zdravím myslíte že můžu kuru podstoupit i v tehotenství? jsem ve 20tt Nebo mám počkat až po porodu? děkuji za odpovedi
andula1
už idem aj po ňom....myslím si, že tam nie je nič na škodu.....budeme si to popijkať aj s mužom....
andula1
ja som to teraz vyrobila, ale zdá sa mi,že to najlepšie čo sa precedí cez sítko sa vyhodí, tam je vlastne ten cesnak aj citrón, neviem, či tam je všetko v tom vývare?, ale je to môj názor. Nedalo by sa to užívať aj s tým???...:-)
andula1
Margarétka, ja Vám chcem napísať, len že tlak 140/90 nie je strašne vysoký, to je naozaj len mierne zvýšený, tak netreba robiť paniku.. Strašne vysoký je tak 200/120.
andula1
ďakujem "RADOST" za odpoveď, lebo som to nevyhodila, ja to budem užívať aj s mixáciou, nemôže tam byť níč zlé...:-)
viera1
andula1 ja som to využila na morenie mäsa.Naporcovala do plastového obalu z kinder-vajíčok a zamrazila.
iboja
Ahojte ...dnes som si spravila aj ja tento liek ,čítam vaše skúsenosti a úplne žasnem ,dúfamm že aj mne pomôže ,cesnak a citron len môže pomôcť .......uvidím výsledky za 1-2 týždne ako píšu poniektorý že sa dostavili
jojaart
vydrhla som citrony,aj tak je tento napoj ukrutne horky.Kde som urobila chybu?
okerol23
Zdravím, vie mi niekto povedať, že počas varenia sa mi to sfarbilo do jemne modra a nič iné som tam nedával, len ten cesnak a citrón? Nechápem....
okerol23
musela tam vzniknúť nejaká reakcia resp. oxidácia s kovom, ale nikto sa tu o niečom podobnom nezmienil, tak neviem.......bol to normálny antikorový hrniec.
kocka
Teraz som objavila tento recept. Mám problem scholesterolom aj s tlakom, tak ho skúsim. Vďaka.
kocka
Teraz som objavila tento recept. Mám problem scholesterolom aj s tlakom, tak ho skúsim. Vďaka.
ivanba
....a možno si pri tom neuvedomujeme, že vitamín C sa stráca v pare a varením úplne zaniká. Nemyslim, ze by toto fungovalo. Aj cesnak sa znehodnoti varenim.
jozka2
Vierina ak tvoj manzel ma problem s upchatymi cievami,urob mu elixir podla500 rokov stareho receptu,ktory nasli tusim v r.1976 pracovnici UNESCO v jednom staro tibetskom klastore z cesnaku a vinneho liehu.Denna davka sa musi presne dodrziavat a ak sa chce dosiahnut kladny vysledok musi sa vybrat cela davka a opakovat sa moze az po 5 rokoch,ak tento recept nepoznas napis pmTS a ja ti ho presne opisem
meda
Elixir je hotovy až nato, že som ho omylom prevarila5 minút/nuž čo už ja hlava stará/.Chcem si ním znížiť cholesterol - potom napíšem či zabral. Pekný deň prajem všetkým!
adicka30
Jozka môžte mi napísať ten recept na email adiven@azet.sk ?Bola mi zistená tromboza z cestovania,rada by som skusila popri liekoch aj inu alternativu.Vopred dakujem.
jacks
Ja len dodám, že keď mi zmes vychladla a precedil som to, nalial som tam 10 polievkových lyžíc medu ešte a je to parádne, myslím, že med tomu len môže pomôcť ešte viac...
meda
Elixír zabral na cholesterol, ale zničil mi zubnú sklovinu aj napriek tomu, že som ho pila xcez slamku - neviem teraz či mám jesť vápnik /načo som ho potom rozpúšťala s elexírom?/ a tak sa pchám s ibalginom. Poradi mi tu niekto? Ďakujem !
marika21
marcy4.7.2011 zimomravá. Mám vyskúšané a overené pijem čaj s ginkom. Dostať ho u nás kúpiť v Kauflande. Mne dcéra nosí zo zahraničia
Apfel-Ginko. Každé ráno zalejem do šálky 0,3 v lete čaj Ginko+ ovocný čaj. Pijem teplý aj studený. Tento čaj pijem už viac ako desať rokov. Môžem doporučiť na zimomravosť.
marika21
heliheli9.1.2013
okerol23
Píšete v komentári, že elixír ozelenel, omodral.
Ja som takýto cesnak kupovala v Metre . Toto mi tiež urobil. Myslím, že to robia cesnaky z dovozu.
Odvtedy si pestujem cesnak vlastný zo záhrady. Keď som ho spracovala spôsobom očistila , pretlačila, zasypala soľou, tiež sa mi takto sfarbil. Tento spôsob ukladania cesnaku je možné použiť aj na dva rti roky v chladničke. Nepokazí sa. Pridávaním do jedla nesoliť, alebo menej soliť- ochutnať.
Aj elixír cesnak+ čistý lieh som používala. Takýto recept má tiež podobné účinky , ako bolo popisované v komentároch. Sfarbenie cesnakom nevadí v tomto prípade.
marika21
Čaj s Ginkom pijem celoročne jar,jeseň zima 0,5L šálka. V lete 0,3dl mi stačí.
marika21
Tento čaj treba piť od rána-do obeda. Môže spôsobiť niekomu, ak ho bude piť večer nespavosť. Mňa povzbudil-čaj.
kuchticka
@zabiatko mile :-)), az po troch rokoch citam tento zdravy prirodny like a skusim to robit hned zajtra. Mavala som velmi nizky tlak, ale v poslednom case mi stale stupa (vela roboty, starosti o choreho manzela su zrejme pricinou). Odmietam akekolvek chemicke lieciva, neverim na ne. prirodne je to naj-naj. Vdaka za recept.
meda
kuchtička moja doporučujem Ti piť elexir len ak máš umelý chrup - potom ho budeš iste a skoro!
1x seanka
zuzinqa007
veľa z vás tu píše o dobrom spánku, konečne som spala a atď. No ja zasa naopak spím veľmi dobre a cez deň som stále ako nevyspatá, malátna, unavená..tlak mám dobrý 120/70, cholesterol bol raz vysoký..myslíte, že ma to môže aj trochu prebrať a postaviť na nohy? :D Na tie cievy to bude fajn keďže mám sedavé zamestnanie a veľmi niesom v pohybe :) ďakujem za odpoveď
cathyc
Tento recept vyplaví len voľne usadený vapník zo stien ciev a pod...určite nikomu nerozpustí kosti. Okrem toho citróny a nie len tie, platí to pre všetku zeleninu a ovocie, ktoré mohlo byť striekané, treba na 10 min. namočiť do vody s octom a potom vydrhnúť kefkou.
indira
Citit tam moc ten cesnak???Lebo ja vzdy ked zjem cesnak ma boli zaludok preto sa pytam.
xanadu1955
Zabiatko66 ďakujem za tento Tvoj vynikajúci recept, prvú časť mám už za sebou a dnes končím osemdňovú prestávku a musím povedať, že sa cítim oveľa lepšie, ako by som omladla, a som aktívnejšia, spím o hodne lepšie a aj hlava bolí menej a ako vedľajší efekt sa ukázala veľmi pozitívna vec, už nevstávam v noci 4 - 5 krát na WC ale prespím pokojne tak do 5 hodiny rána v kľude a na jeden dúšok a som dobre oddýchnutá. Moje deti keď prišli tak sa ma pýtali čo to užívam tak si najprv odniesla 1 dávku so sebou dcéra a keď prišiel syn tak aj on mi odniesol čo som mala doma a tak robím stále dookola novú dávku a aj oni si to pochvaľujú, takže ešte raz srdečná vďaka od celej našej rodiny.
hanina3
Čítam pozorne všetky vaše príspevky, mám svoju dlhoročnú skúsenosť s cesnakom a citrónom.Vychádza mi, že pri svojom recepte aj ostanem, žiadne varenie, žiadne mixovanie,ani predpísané počty dní na užívanie a pauzu..
Vrelo doporučujem: citrónovú šťavu tak cca 1dcl zmiešať s popučeným cesnakom tak 5-7 strúčikov a lyžicou medu.Na lačno užiť jednu polievkovú lyžicu obyčajne to zapijem cca 2 dcl vlažnej vody a po chvíli , po 10 min. sa naraňajkujem.Cesnak vôbec necítiť, myslím z úst, lebo po rannej hygiene aj zabudnem, že som ho užila. Netreba to preháňať-všetko s mierou...
radox1
suhlasim-nevarit,ale to je na kolko-na tyzden?
radox1
ale aj tak by som chcel pocut realne vysledky,inac to je bla bla bla.napr.mal som cholesterol 7,teraz mam 4,7.........
johnq
horuca voda ci nie? Ak si zoberieme, ze v dnesnej dobe je vsetko konzervovane, chemicky cistene, alebo chemicky striekane, hnojene. Tak aj voda je chemicky upravovana. Ak by farmaceuticke spolocnosti dali na vyskum takychto receptov aspon promile penazi, ako na paralen(co lieci len symptomy), statiny, alebo antihypertenziva tak by sa vedelo, aky citron, aky cesnak a aku voda dat. Lenze to by nemali zisk, lebo cesnak a uz aj citrony si moze clovek vypestovat sam doma. Samotny cesnak a citrony su zdrave a to vedeli nasi prapraotcovia :), k tomu nie je co dodat.
Ak chcete znizit tlak a cholesterol tak prvou zasadou je zmenit stravu! Potom je to pohyb a tretou radou je alternativna medicina. Poznam dost pripadov kde pacientov s chronickou artritidou nazvali alkoholikmy, pretoze pecen a lieky "nejdu dokopy".
Tento recept som skusil pred rokmi. Tlak som mal v poriadku este pred tym, ale co som postrehol tak som sa citil lepsie a hlavne ak bola chripka, tak som bol bez ujmy na zdravi. Teraz tento recept robim len ked je chripkova epidemia. Zovrie voda, odstavim, hodim tam pomixovany cesnak s citronom, premiesavam drevenou VARECHOU :) a necham stat 24h. Potom dam prefiltrovane do sklenenej flase (1l) a dam do chladnicky. Niekedy k tomu trochu medu.
Na margo radox1 - suhlasim, ze kto skusil tento recept a ma nejake cislene vysledky, alebo znizenie davok liekov nech to da vediet. Vopred dakujem.:)
hatha
@Zabiatko66 (9.6.2011 14:03)
Pani Zabiatko, ďakujem za recept, len prosím opravte gram.chybu, že sa úspech resp. účinok DOSTAVÝ (správne je dostaví).... to nie je adjektív ale verb (sloveso) úspech sa vždy len dostav"í".
Pekný dník, H.

hatha
@Danculka (9.6.2011 12:19)
pani Danculka, potrebovala by som poznať aspoň jeden VYTAMÍN :)
Zatiaľ viem len o v"i"tamínoch... ďakujem, H.


ivan14
Řekl bych, že je to typický příklad placeboefektu. Ale co, určitě to neuškodí, na rozdíl od mnoha "vědecky dokázaných" diet a podobných zhůvěřilostí. :-)
haji
@ivan14 (9.6.2020 13:25)
Chystám se opět na tento elixír, je tu na Vareche více totožných receptů. Zda je citronovo česnekový zázrak placebem, je mi srdečně jedno. Chuť je příjemná a citron s česnekem je dobrá kombinace, necvičí mi ani s žaludkem, ani se žlučníkem. A to je co říct. U mě spokojenost. Moje cévy už se těší.





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia