Citrónové rezy

Citrónové rezy
Foto: valina
valinaValina, recept pridal: 18. decembra 2011 6:59Ďalšie jeho recepty

sú mierne kysle a tak pôsobia sviežo

Suroviny

45
porcií
90
minút
príprava
30+30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: Žĺtky cukru, kôru a šťavu z citróna vymiešame /kôru a šťavu lejeme na cukor, nie na žĺtky/. Z bielkov ušľaháme sneh a zľahka primiešame do žĺtkov, postupne vsypeme múku zmiešanú so Solamylom. Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 korpusy

2

Krém: v troške mlieka rozmiešame puding, vajce, cukor zvyšok mlieka necháme zovrieť a za stáleho miešania vlejeme rozpustený puding. Kašu chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Heru vymiešame, pridáme citrónovú šťavu a pomaly vmiešame puding-

3

Nakoniec nalejeme a rozotrieme polevu. Poleva: všetky suroviny spolu dobre vymiešame /najlepšie mixérom/.

4

Na polevu môžeme urobiť s rozpustenej čokolády pásiku, ktoré popíšeme špáradlom ešte skôr ako poleva stuhne.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 18. decembra 2011 o 20:16
    mierne kyslé môže byť dobré...


  • violetacamorova, 18. decembra 2011 o 21:02
    Aj ja mám recept na citrónové rezy so solamylom, sú lahodné, cesto jemné.


  • drquinova2, 19. decembra 2011 o 08:34
    môžem potvrdiť, že sú veľmi dobré. Ale ja pečiem 3 pláty a dva x plním.


  • jeka, 20. decembra 2011 o 22:32
    Hľadala som nejaký receptík s citronom alebo limetkou a našla com ho u teba,dakujem za receptík.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist