Citrónové rezy

Citrónové rezy
Foto: valina
valinaValina, recept pridal: 18. decembra 2011 6:59Ďalšie jeho recepty

sú mierne kysle a tak pôsobia sviežo

Suroviny

45
porcií
90
minút
príprava
30+30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Cesto: Žĺtky cukru, kôru a šťavu z citróna vymiešame /kôru a šťavu lejeme na cukor, nie na žĺtky/. Z bielkov ušľaháme sneh a zľahka primiešame do žĺtkov, postupne vsypeme múku zmiešanú so Solamylom. Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 korpusy

2

Krém: v troške mlieka rozmiešame puding, vajce, cukor zvyšok mlieka necháme zovrieť a za stáleho miešania vlejeme rozpustený puding. Kašu chvíľu povaríme a necháme vychladnúť. Heru vymiešame, pridáme citrónovú šťavu a pomaly vmiešame puding-

3

Nakoniec nalejeme a rozotrieme polevu. Poleva: všetky suroviny spolu dobre vymiešame /najlepšie mixérom/.

4

Na polevu môžeme urobiť s rozpustenej čokolády pásiku, ktoré popíšeme špáradlom ešte skôr ako poleva stuhne.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 18. decembra 2011 o 20:16
    mierne kyslé môže byť dobré...


  • violetacamorova, 18. decembra 2011 o 21:02
    Aj ja mám recept na citrónové rezy so solamylom, sú lahodné, cesto jemné.


  • drquinova2, 19. decembra 2011 o 08:34
    môžem potvrdiť, že sú veľmi dobré. Ale ja pečiem 3 pláty a dva x plním.


  • jeka, 20. decembra 2011 o 22:32
    Hľadala som nejaký receptík s citronom alebo limetkou a našla com ho u teba,dakujem za receptík.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist