Citrónové madlenky

heysugar - fotkaheysugar, 7. marca 2012
Citrónové madlenky
Foto: heysugar

o tom, že si sama upečiem madlenky (madeleines) som snívala niekoľko rokov odkedy som ich prvýkrát ochutnala vo Francúzsku, no až minule som sa Zobraziť celý popiso tom, že si sama upečiem madlenky (madeleines) som snívala niekoľko rokov odkedy som ich prvýkrát ochutnala vo Francúzsku, no až minule som sa odhodlala si zaobstarať silikónovú formu na ich výrobu. následne som strávila zopár hodín porovnávaním receptov na rôznych blogoch, až som si prispôsobila vlastný a musím povedať, že madlenky sa mi vydarli perfektne na prvý šup - presne takto si ich pamätám z Nice :-)

20
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

2
štipka
1 čl
65 g
60 g
1 čl
1 čl
55 g rozpustené




Postup

  1. 1

    rozpustila som si maslo a nechala vychladnúť. vajíčka som najprv vyšľahala so soľou a vanilkovou esenciou. pridala som cukor a vyšľahala, rovnako následne múku a postup zopakovala. na záver som pridala roztopené maslo s citrónovými prísadami, ktoré som už iba jemne zapracovala vareškou.

  2. 2

    zmes som naliala (alebo skôr preložila lyžičkou, pretože cesto nie je tekuté) do formy a piekla cca 20 min. pri teplote 170´C. vyšlo mi asi 40 mini madleniek s krásne nafúknutými bruškami, ktoré som na záver poprášila vanilkovým cukrom. NÁDHERA!

Diskusia k receptu

sany11
tie su nadherne,mňááám krasne sa ti vydarili.
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Na pohľad super. To je ako niečo ako linecké?
heysugar
@esi - mne chuťou naviac pripomínajú asi naše piškótové cesto, resp. mini bábovku, vnútri mäkučké, na povrchu chrumkavé :)
zdenkas
Vypadajú skvelo.Pripomínajú mi medvedie labky,ktoré pekávam vždy na Vianoce.Samozrejme robím iné cesto,orechové.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia