Citrónové kura na višňovej redukcii so zapekaným karfiolom

juliauspesna - bez fotkyjuliauspesna, 9. júla 2016

U nás doma sa kuratenka pripravujú dosť často. Máme ich radi na všelijaké spôsoby. Tento recept vznikol z inšpiratívnej knihy "Čo moja chladnička dala Zobraziť celý popisU nás doma sa kuratenka pripravujú dosť často. Máme ich radi na všelijaké spôsoby. Tento recept vznikol z inšpiratívnej knihy "Čo moja chladnička dala :)" ale v podstate sa z toho asi stane jedlo, ktoré si pripravíme častejšie. Hlavne teraz v lete. Je to svieže jedlo :) a príprava je dosť rýchla.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
4 ks
3 PL
Redukcia:
2 PL
1 PL
Zapekaný karfiol:
250 ml
150 ml
2 ks
300 g
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Ako prvé si začneme robiť karfiol. Dáme ho variť do vody a medzitým si urobíme marinádu. Vajcia zmiešame s kyslou smotanou, jogurtom, soľou a kurkumou. S kurkumou opatrne. Je to veľmi silné korenie. Dá sa nahradiť kari korením, alebo jednoducho vynechať. Karfiol sa nám musí vychladiť takže využijeme čas a namarínujeme mäsko.

  2. 2

    Mäso by sa malo aspoň 2 hodinky marinovať v šťave z citróna a olivovom oleji. Odblanené mäsko vložíme do marinády a dáme do chladničky.

  3. 3

    Keď nám karfiol odstál (tiež aspoň 2 hodinky), tak do neho pridáme Solamyl alebo hladkú múku. Zmes si vylejeme do jenského skla (vyložiť papierom na pečenie). Potom sa lepšie krája. Na vrch posypeme parmezán alebo iný syr. Dáme piecť na 180 stupňov. Keďže máme karfiol predvarený tak príprava netrvá dlho. Približne 20 min. Orientujem sa podľa hnedosti syra na vrchu.

  4. 4

    Pripravíme si panvicu a nahrejeme olej. Iba trošku, lebo olej je aj v marináde pri mäse. Opečieme ho približne 3 min z každej strany. Na vrch dáme kolieska citróna a cca 8-10 minút pečieme pod alobalom v rúre na 220 stupňoch. Po vybratí mäso necháme na teplom mieste v alobale odpočívať. Výpek z mäsa zohrejeme na panvici, pridáme džem a redukujeme. Nakoniec pridáme kúsok masla.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia