Citrónový zákusok

Citrónové kocky

Autor receptu: redakcia

70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme dotuha, pridáme postupne žĺtky, polohrubú múku a prášok do pečiva. Takto pripravíme dve cestá, ktoré upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie – každé zvlášť. Rúru vyhrejeme na 180 °C a pečieme 15 minút.
  2. Stredné cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme vlažnú vodu a ešte šľaháme. Sneh zo zvyšných bielkov vyšľaháme zvlášť. Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne, striedavo so snehom vmiešame vareškou do žĺtkovej zmesi. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180 °C 15 minút.
  3. Rozvar: Vodu a kryštálový cukor rozvaríme, kým sa cukor nerozpustí, pridáme citrónový sirup a šťavu z citróna. Týmto rozvarom polejeme stredné – hrubšie cesto.
  4. Vanilkový krém: Zlaté klasy rozmiešame s mliekom a dáme variť s cukrom. Uvaríme puding. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo.
  5. Na jedno tenké cesto dáme polovicu vanilkového krému, potom položíme stredné cesto poliate rozvarom, naň rozotrieme druhú polovicu vanilkového krému a položíme druhé tenké cesto. Polejeme citrónovou polevou prifarbenou zelenou potravinárskou farbou.