Citrónové hviezdičky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 8. decembra 2011

Hviezdičky sú jednoduché a veľmi dobré.

90 minút
príprava

Suroviny

150 g
100 g
100 g
100 g
2 ks
1 čl
2 ks strúhaná
poleva:
150 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Citrónové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo ,preosiaty práškový cukor, žĺtka a citrónovú koru dobre vymiešame ja som to spojila a potom som miešala strojom.

    Citrónové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som preosiatu múku s práškom do pečiva a škrobovou múčkou. Múčnu zmes zapracujeme do maslovej a vypracujeme hladké cesto,ktoré dáme do chladničky na 1.hodinu odpočinúť.

    Citrónové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po hodine som cesto vybrala, rozvalkala na tenko asi na 3-4 mm. a vykrajovala hviezdičky.

    Citrónové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hviezdičky som poukladala na plech kde som si dala fóliu na pečenie aby sa mi neprilepili a tam som ešte menšou hviezdičkou do každej hviezdičky naznačila tú menšiu hviezdičku nevytlačila len naznačila.

    Citrónové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som ešte najmenšou hviezdičkou povykrajovala stred a dala piecť. Na 175-180°C na 10 minút. Mám teplovzdušnú rúru. Inak sa majú piecť 15 minút.

    Citrónové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené po vychladnutí namáčame zvrchu do citrónovej polevy. Ja som však všetky ako vidíte nenamáčala manžel to nemá rád. A čo už pre naše polovičky neurobíme?

    Citrónové hviezdičky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

hubata
V tej záplave čokolády veru prídu vhod aj takéto svieže, citrónové.
marijanka712
aj ja si myslím že takéto svieže tiež pridu vhod máš ich velmi pekné a zaujímave cesto s tou škrobou múčkou ukladam do kk
sonulienka
Ďakujem Vám máte pravdu tých sladkostí bude až až a tak práve preto pečiem takéto svieže citrónové.
staska
Diky za receptik, vyskušam ale chcem sa opytať či sú take krehučke alebo ako sušienky?
marijanka712
@sonulienka tvoje hviezdičky už odpočívajú v chladničke okolo 15,00 hod ich upečiem potrebujem od obeda trocha oddýcnuť potom ti dám vedieť ako sa vydarili.
marijanka712
citronove hviezdičky sú upečené fakt chuťove vyborne ten citron citiť zajtra urobím polevu a môžem pokračovať
drndula
Dobrý den pani Sonulienka, tak som robila tieto hviezdičky. Sú výborné, ale tak som sa s nimi natrápila. Neviem kde som urobila ale cesto po odpočinutí bolo tvrdé ako biliardová gula a vobec mi nedržalo pokope, tak som odštipkavala kusky a ako tak sa mi podarilo vykrajovat tvary. Fakt neviem čo som porobila.
sonulienka
@drndula to skutočne neviem až ma zamrazilo či som dobre napísala recept ale je dobre napísaný určite si všetko dala ta kako je v recepte?@marijanka712 ich tiež piekla a hore je jej výsledok.Skús si skontrolovať v pamati či si naozaj všetko dala ja som práve mala cesto dosť jemné.
drndula
Všetko som dala, oni sú výborné len to cesto mi vobec nedržalo pokope. Možno som dala vela solamylu, ja nevážim mám odmerku a použila som miery na múku. V podstate to bolo polovica balíka a balím solamylu má 200g. Oni majú fakt úspech, musela som ich robit hrubšie, takže vyšiel slabý 1 plech. Tak som ich schovala aby zostali na vianoce.
sonulienka
No možno to bude ono lebo inak si to neviem vysvetliť. Ja mám práve teraz smolu včera som si zamiesila ešte na keksíky a pokazila sa mi rúra práve teraz čakám opravára.Ešte, že mám ešte jednu a mohla som odpiecť len som musela behať hore dole,lebo tú mám v spodnom byte.
anka112
dobrý večer,chcela by som sa spýtať na tú citrónovú kôru. To 2 ks je myslená tá v sáčku čo je 14gramová?ďakujem
amia
vďaka za výborný recept. dnes som piekla podľa tohoto receptu, pečivo je skvelé. robila som rozne tvary s vianočnou tematikou a polevu som ozdobila farebným zdobením-cukríkmi a vypadá to veľmi vkusne.
sonulienka
@amia ja ďakujem a som rada, že som pomohla dnes som nebola na vareche nedala si ich tam aby som ich videla?
marijanka712
ja som mala velmi dobre cesto od kedy mám digi váha , tak nemám problém s pečením presnosť niekedy je vemi dôležitá najmä pri nových rp.@sonulienka moja poleva je trocha hustejšia a ešte som ich aj ozdobila dám ich F varecharsky.
klaura
práve takéto niečo kyselkavé som hľadala ... čokolády už bolo dosť ... zajtra urobím ... :)
michsamant
Dnes som ich piekla, s cetom sa velmi dobre robilo. Miesto citronovej polevy ich asi namacam detom v cokolade, ale su velmi dobre, nie prilis sladke, take dobre keksiky. Mensia dcerka ich chodi kradnut :) Dakujem za recept a prajem pekne sviatky.
sonulienka
@michsamat ja veľmi pekne ďakujem za koment a som rada,že keksíky chutili a ja tiež celej rodinke prajem šťastné a veselé hlavne veľa zdravia lásky a porozumenia.
martamm
Aj ja vítam sviežu citrónovú chuť a chválim autorku za estetickú úpravu keksíkov, už si chutím na ne :)
sonulienka
@martamm ďakujem veru sú výborné aj tento rok ich idem upiecť asi ale mám aj nové receptíky tak neviem ešte presne čo si vyberiem.
martamm
sonulienka, včera som ich upiekla, to bola vôňa v celom dome. Sú úžasné krehké, naozaj delikatesné. Ešte ich ozdobím polevou a nejakými jedlými okrasami, necj aj oči jedia :)
martamm
Zdobiť ešte len budem,ale neviem, ako sa sem dá vložiť foto do komentárov....
klaura
@sonulienka ... práve som ich dopiekla, vonia celý byt ... :) mne sa s cestom pracovalo veľmi dobre, robila som presne podľa receptu ... sú krehké a lahodné ... všetky mám s citrónovou polevou, niektoré posypané orieškami ... recept je už prepísaný v zošite s osvedčenými receptami :) prajem krásne Vianoce
sonulienka
@klaura tak to ma veľmi teší.
Tento rok som robila nové ale neviem či ich sem dám.
Aj Tebe prajem krásne Vianoce.
zuzulienka29
dobry Sonulienka pokusila som sa prvy krat piect na vianoce bohuzial to cesto nemozem na hladke cesto spracovat mrvi sa mi.Ale musim aj povedat tu v obchode som nikde nemohla dostat skrobovu mucku tak som dala kukuricny skrob ine nemali.Co mozem s tym cestom spravit aby sa dalo vypracovat.Prosim pomozte mi.
radost
@zuzulienka
ak to nejde spojiť-pridaj bud orech masla..alebo-ja radšej pridávam lyžičku hustej kyslej smotany alebo hustého jogurtu..skús malú lyžičku-ak je to málo-pridaj ešte..
nech sa vydarí..:-)
sonulienka
@zuzulienka ,tak toto ma mrzí ale @radost Ti už poradila skús tak. Skutočne neviem kde je chyba ak si postupovala tak ako som napísala.
Ja som tiež teraz skúšala nový recept a tiež sa mi nešlo cesto spojiť.Neviem v čom je chyba či v múke skús tak ako Ti podarila a napíš výsledok. Držím palce.
Ja sem pridám keď budem mať čas nové recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia