Citrónová torta s agarom a jesenným ovocím
Autor receptu: rawery
Základné suroviny, jednoduchá a rýchla príprava a očarujúci výsledok. Moje prvé experimentovanie s morskou riasou agar sa podarilo na výbornú. Zdravý koláčik plný vitamínov a veľmi chutný pre všetkých, nielen pre tých, ktorí vyznávajú zdravé maškrtenie.
Celý blog o jeho príprave nájdete na: http://kyoyu.sk/recept-na-citronovu-tortu-s-agarom-a-jesennym-ovocim/
16 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Na výrobu korpusu rozmixujeme všetky ingrediencie vo food procesore, alebo kvalitnom vysokootáčkovom blendri na lepkavú jednoliatu hmotu, ktorou vystelieme dno a boky tortovej formy.
- Agar zalejeme teplou vodou (odporúča sa až 80C) a metličkou rozmiešame hrudky na jemnú kvapalinu. Do blendera nalejeme kokosový olej, citrónovú šťavu, vanilku, med a agarovú tekutinu, chvíľu hmotu mixujeme, aby sa spojila a nalejeme ju na tortovú formu.
- Uložíme do chladničky na chvíľu zatuhnúť a dozdobíme ovocím.
Koláčik som na konci preliala hroznovou šťavou, ktorú som vyrobila jednoduchým zmixovaním hrozienok a trošky medu a následne precedila od kôstok.