Citrónová torta s agarom a jesenným ovocím

Autor receptu: rawery

Základné suroviny, jednoduchá a rýchla príprava a očarujúci výsledok. Moje prvé experimentovanie s morskou riasou agar sa podarilo na výbornú. Zdravý koláčik plný vitamínov a veľmi chutný pre všetkých, nielen pre tých, ktorí vyznávajú zdravé maškrtenie. Celý blog o jeho príprave nájdete na: http://kyoyu.sk/recept-na-citronovu-tortu-s-agarom-a-jesennym-ovocim/

16
porcií
20 minút
príprava

Postup

  1. Na výrobu korpusu rozmixujeme všetky ingrediencie vo food procesore, alebo kvalitnom vysokootáčkovom blendri na lepkavú jednoliatu hmotu, ktorou vystelieme dno a boky tortovej formy.
  2. Agar zalejeme teplou vodou (odporúča sa až 80C) a metličkou rozmiešame hrudky na jemnú kvapalinu. Do blendera nalejeme kokosový olej, citrónovú šťavu, vanilku, med a agarovú tekutinu, chvíľu hmotu mixujeme, aby sa spojila a nalejeme ju na tortovú formu.
  3. Uložíme do chladničky na chvíľu zatuhnúť a dozdobíme ovocím. Koláčik som na konci preliala hroznovou šťavou, ktorú som vyrobila jednoduchým zmixovaním hrozienok a trošky medu a následne precedila od kôstok.