Citrónová bábovka fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 26. októbra 2014

Viem že na bábovku je tu receptov až až no táto je veľmi jemná a chuťovo hmmm mňam ako obláčik mne strašne pripomína bábovku Zobraziť celý popisViem že na bábovku je tu receptov až až no táto je veľmi jemná a chuťovo hmmm mňam ako obláčik mne strašne pripomína bábovku ktorú som si kupovala cez strednú školu počaš praxe v predajni pečiva ešte za éry komunistov a mne strašne chutila no teraz už takej niet ako všetko dobré z tej doby...

Suroviny

4 ks
140 g
1 bal.
120 g
1 ČL
1 ČL
1/2 bal.
1 bal.
1 dl
1 dl




Postup

  1. 1

    V miske si vyšľaháme do penista žĺtky,pr.cukor, vanil.cukor, olej pridáme si citr.šťavu a kôru a postupne si pridávame mlieko. Z bielkov a štipkou soli si vyšľaháme sneh. Bábovkovú formu si vymastíme olejom a vysypeme múkou (minule som formu vymazala maslom a vysypala kokosom je to veľmi dobré no teraz som nemala kokos tak som dala len múku)

    Citrónová bábovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku si zmiešame s pr.do pečiva a pudingom, ručne vareškou si múku zamiešame do žĺtkovej hmoty a na záver sneh z bielkov.

    Citrónová bábovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si rovnomerne vylejeme do formy a dáme piecť do rúry na 200°C na 15 minút ja som si potom rúru stiahla na polovicu a piekla som ešte 30 minút. Či už je bábovka upečená som ja skúsila špajdlou keď mi na nej neostávalo cesto bola upečená.

    Citrónová bábovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme bábovku upečenú necháme si ju troška vychladnúť potom si ju nožíkom okolo formy uvoľníme a vyklopíme si ju na tácku posypeme pr. cukrom a necháme úplne vychladnúť nakrájame a máme jemnučkú maškrtu k nedeľnej káve hotovú :)

    Citrónová bábovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A ja som ešte robila prvý krát orechové rezy ktoré robievala moja starká z dolnej zeme a ona ich mala veľmi dobré tak dúfam že aj tie moje budú chutiť pridala som do cesta aj troška ml.zázvoru tak som sama zvedavá aké budú :) Sú veľmi dobré teraz som ich koštovala ;)

    Citrónová bábovka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

valeri
bábovku už mám uloženú, ešte pridaj recept na koláčik :-))
brambora
inak, mna by tiez zaujimal recept na tie orechove rezy. ;) vyzeraju dobre.
bambulkaaa
Ďakujem Vám všetkým :) Vôbec nevadí ak tu je už takáto bábovka lebo je božská naozaj tak ju aspoň pripomeniem ja ju ani neviem odkiaľ mám lebo ju mám napísanú v mojom zošite na recepty už dosť dávno a to som ešte nechodievala sem na varechu no odporúčam ju ;) A tie orechové rezy no teraz niekedy ich sem pridávala jedna varechárka no ja som dala lekvár malinový miešaný čo som robila toto leto a do cesta som ešte pridala ml. zázvor a nefotila som postup lebo som ich robila prvý krát tak som nevedela či sa vydaria no sú fajné :) No ak Vás bude viac nástojiť tak ich môžem pridať...
evanaaa
@bambulkaaa , dobre vypadá tá tvoja bábovka, iste ľahúčka s jemným nádychom citrónu a ver, že ja sa na tú, ktorú spomínaš, pamätám, a ešte aj niečo podobné v plytkých aluminiových miskách, tiež citrónová piškóta, rada som si to kupovala ku káve, či kakau alebo len mlieku. Ukladám si ju ( a oprav si preklep......je tu receptov, nie -ou, v tom úvode).
bambulkaaa
Ďakujem ,,evanaaa,, a aj tie koláče čo píšeš v tom alobale boli super aj nám ich kupovala mamka škoda ich lebo boli mňam :) Raz som na také nejaké aspoň na oko natrafila no okolo tých čo o nich píšeme ani nešli :( A to -ou- som opravila ;)
aja1616
Výborný recept, piekla som naraz dve a o chvíľu bolo po nich. Vynikajúca chuť - citrón a vanilka, jemná bábovka.
saakoo
Naozaj je to úžasný recept!!! Už som túto bábovku piekla dva krát a vždy sa mi perfektne vydarila a bola ako obláčik. Všetkým hosťom moc chutila a určite ju s radosťou budem ešte veľa krát piecť :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia