Citrón +olivový olej alebo čo spolu dokážu

eldina - fotkaeldina, 9. mája 2012
Citrón +olivový olej alebo čo spolu dokážu
Foto: eldina

samu ma prekvapilo,kde všade pomáhajú,ved dnes sú súčasťou snáď každej domácnosti

Suroviny





Postup

  1. 1

    */ak chcete niečo z týchto rád skúsiť- poradte sa najprv so svojím lekárom/

  2. 2

    POPRASKANÉ LAKTE:citróny si rozrežeme na polovicu,do každej nalejeme trochu olivového oleja a lakťami sa do nich oprieme,sedieť tak asi 1O minút..potom zmyť a nakrémovať

  3. 3

    DEKOLT POZNAČENÝ VRÁSKAMI:zmiešame si 1 žĺtok+olivový olej+šťavu z citrónu na kašičku,zľahka vmasírujeme do pokožky ,dať na seba bavlnené tričko a do rána nechať účinkovať.ráno zmyť a nakrémovať.

  4. 4

    MASKA NA SUCHÉ VLASY:1 vajce+olivový olej+šťava z citrónu+ žihľavový čaj,vytvoriť z uvedených surovín masku a natrieť na vlasy.zabaliť do igelitu a nechať 3O minút pôsobiť.

  5. 5

    NA AKNÉ:šťavu z citrónu zmiešať s olejom a naniesť na tvár,zľahka vmasírovať nechať 3O minút pôsobiť

  6. 6

    PROBLÉMY SO SLIZNICOU ÚST:šťava z 2 citrónov + olivový olej,zmiešať a 2x denne premieľať v ústach

  7. 7

    OLIVOVÝ OLEJ S CITRONOVOU ARÓMOU/pre tých,čo nemajú radi vôňu olív,či chuť olivového oleja/:::::::1 šálka extra virgin oliv.oleja+2-3 PL najemno nastrúhaného citrónu------olej so šupkou dáme do fľaše,necháme najmenej 2 týždne v miestnosti s izbovou teplotou,medzitým pár x fľašou potriasť.------------potom scediť cez husté sitko,naliať do čistej fľašky a držať v chladničke..môže sa používať v studenej kuchyni,ale i do varených jedál..

  8. 8

    našla som aj recept na zaváraný citrón/uskladnený na zimu/,ale myslím,že to nikoho nezaujíma,najlepší je predsa čerstvý..:)

  9. 9

    a ešte olej na opaľovanie /od chorvátskych žien/ :::::::2 dcl olivový olej+ šťava z 1 citrónu+0,5 dcl vínneho octu......,zmiešať

  10. 10

    */pri akejkoľvek zásadnej zmene svojej životosprávy či životného štýlu-sa poradte so svojím lekárom/

Diskusia k receptu

radulienka
@eldina , zavárané citróny poznám z marockej kuchyne, nakladám ich so soľou, ale dnes asi netreba uskladňovať na zimu, veď ich je dostať po celý rok, však?
eldina
@radulienka presne tak som to myslela...:) že načo?..:)) len viem,že soľou sa posýpali,zalievali..komplikované,na to,že idem a kúpim čerstvé..:) ja začínam deň pitím citronovej vody,milujem to a aj črevá to rozhýbe..:)
eldina
@radulienka ešte dodám,že začala som si dekolt natierať olivovým olejom a poviem ti,že po 3 dňoch vidím veľký rozdiel,spávam totiž naboku a z toho sa mi začali robiť"vrásky"..takže na niečo bolo dobré,pokutrať sa v tejto téme..:)
eldina
@katarina195 í9 dakujem ti ,Katka,ale práve dnes premýšľam,či to má ešte význam,po diskusii v mojej téme o imele..:)
zdenca
Už najvýznamnejší lekár stredoveku, slávny arabský lekár Avicenna predpisoval pacientom chorým na pečeň každé ráno nalačno vypiť
1 lyžicu olivového oleja, 1 lyžicu vyžmýkanej citrónovej šťavy a 1 lyžicu medu. Prvé jedlo jesť až po pol hodine. Dá sa na to zvyknúť a po čase je to celkom chutné.
eldina
@zdenca ja si dávam ráno 1lyžičku tekvicového panenského oleja,ten je vraj ešte zdravší a potom zvyknem ešte kombinovať s panenským olejom ostropestrec-a marianskeho/pozri na nete aký div to je/ a citronovu vodu tiež nalačno,aby sa črevá zobudili..:)
zdenca
Citrónová voda vraj znižuje kyslosť organizmu, ktorá vzniká okrem iných potravín najmä po mäsitých jedlách. A podľa niektorých zdrojov je prekyslený organizmus živnou pôdou pre rakovinu.
eldina
@zdenca ale zdenka,ked mi má uškodiť šťava z pol citronu,čo vypijem denne -tak nech..:))
zdenca
.... práve naopak, neuškodí , ale urobí DOBRE !!! :-))) To je zvláštne, že citrón je kyslý ale znižuje kyslosť organizmu.
niniatko
olivový olej, len čisto olivový olej používam už dlho ako masku na vlasy aj keď som síce nikdy nemala zlú kvalitu vlasov, teraz sú krajšie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia