Trhanec
Cisársky trhanec bez lepku
Autor receptu: novalim
Hľadáte tip na rýchlu dobrú večeru pre vašu rodinu? Najrýchlejšie sú asi palacinky. Ale – už ste niekedy ochutnali
cisársky trhanec? Možno sa teraz pousmejete, ale toto jedlo asi vymyslel človek, ktorému sa nedarilo napiecť
palacinky. Základný recept je totižto palacinkový. Pustite sa do toho!
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Obidve zmesi na bezlepkové palacinky, soľ, vajcia, vanilkový cukor, mlieko a šľahačku (alebo vodu) zmiešame varechou v mise a necháme asi 10 minút postáť.
*Ak nejete mliečne výrobky, nahraďte mlieko a šľahačku vodou alebo rastlinnými produktmi.
- Medzitým si rozpálime olej na panvici. Na rozpálený olej nalejeme hrubú vrstvu tekutej zmesi (asi ako na 3 palacinky) a necháme opekať asi minútu – dve, kým sa spodná strana neupečie.
- Potom opatrne hrubú palacinku obrátime a varechou ju “natrháme” na menšie kúsky, ktoré ešte dopečieme. Podobne postupujeme so zvyškom cesta.
- Hotové kúsky premiešame s hrozienkami, posypeme práškovým cukrom a škoricou a podávame s ovocným kompótom.