Čínske rezance

Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: macka78

Rýchla a jednoduchá čína, ktorú miluje moja dcéra... Isto nie je dodržaný tradičný recept, ale ten originál tradičný asi ani neexistuje, nám to takto veľmi chutí, veľa zeleniny, rýchla príprava a veľmi chutné jedlo...

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si zeleninu. Ideálne na tenké rezance narežeme všetko čo vidíme a podobá sa na zeleninu :D Zázvor, cesnak a lahôdkovú cibuľku krájame nadrobno. Judášovo ucho si zalejeme vriacou vodou a necháme aspoň pol hodinu napučať (po scedení vodu odložíme), očistíme si arašidy.
  2. Na marinádu si rozbijeme jedno domáce vajíčko, kopcovitú lyžicu tapiokovej múky, lyžicu tmavej sójovej omáčky a lyžicu rybacej omáčky, vyšľaháme riedku marinádu a vložíme nakrájané kuracie mäso, necháme odpočinúť.
  3. Dáme si rozpáliť kokosový tuk, alebo hocijaký, ktorý nám sused požičia, pridáme postupne cibuľku, zázvor, cesnak...
  4. ...mrkvu, bambusové výhonky
  5. ...kápiu, pór
  6. ...Judášove ucho.
  7. Nakoniec pridáme namarinované kuracie mäso, arašidy a opekáme na silnom plameni cca 5 minút, aby sa nám mäso úplne celé zatiahlo, ideálne fakt na najväčšom, ktorý doma nájdete. Pridáme rybaciu a tmavú sójovú omáčku, stiahneme plameň, podlejeme vodou, ktorá nám ostala z húb, poprášime tapiokovou múkou a na miernom plameni dusíme ešte necelých 10 minút, dosolíme podľa chuti, pridáme štipku tmavého cukru na vyrovnanie chuti.
  8. Medzi tým, si zalejeme rezance vriacou vodou, osolíme a na miernom plameni varíme 5 minút, záleží od druhu.
  9. Keď sa nám voda skoro celá odparila, ostala nám nádherná, hustá, lesklá, zmes zeleniny a mäsa, pridáme precedené rezance a celú zmes premiešame. Odstavíme a necháme pár minút oddýchnuť, rezance si natiahnu chuť a ak sa nám zdá jedlo málo slané, môžme ho ešte na konci dosoliť, ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať, dobrú chuť.