Čínske rezance
Čínske rezance s kuracím mäsom a so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: macka78
Rýchla a jednoduchá čína, ktorú miluje moja dcéra... Isto
nie je dodržaný tradičný recept,
ale ten originál tradičný asi ani neexistuje, nám to takto
veľmi chutí, veľa zeleniny, rýchla
príprava a veľmi chutné jedlo...
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Nachystáme si zeleninu. Ideálne na tenké rezance narežeme všetko čo vidíme a podobá sa na zeleninu :D Zázvor, cesnak a lahôdkovú cibuľku krájame nadrobno. Judášovo ucho si zalejeme vriacou vodou a necháme aspoň pol hodinu napučať (po scedení vodu odložíme), očistíme si arašidy.
- Na marinádu si rozbijeme jedno domáce vajíčko, kopcovitú lyžicu tapiokovej múky, lyžicu tmavej sójovej omáčky a lyžicu rybacej omáčky, vyšľaháme riedku marinádu a vložíme nakrájané kuracie mäso, necháme odpočinúť.
- Dáme si rozpáliť kokosový tuk, alebo hocijaký, ktorý nám sused požičia, pridáme postupne cibuľku, zázvor, cesnak...
- ...mrkvu, bambusové výhonky
- ...kápiu, pór
- ...Judášove ucho.
- Nakoniec pridáme namarinované kuracie mäso, arašidy a opekáme na silnom plameni cca 5 minút, aby sa nám mäso úplne celé zatiahlo, ideálne fakt na najväčšom, ktorý doma nájdete. Pridáme rybaciu a tmavú sójovú omáčku, stiahneme plameň, podlejeme vodou, ktorá nám ostala z húb, poprášime tapiokovou múkou a na miernom plameni dusíme ešte necelých 10 minút, dosolíme podľa chuti, pridáme štipku tmavého cukru na vyrovnanie chuti.
- Medzi tým, si zalejeme rezance vriacou vodou, osolíme a na miernom plameni varíme 5 minút, záleží od druhu.
- Keď sa nám voda skoro celá odparila, ostala nám nádherná, hustá, lesklá, zmes zeleniny a mäsa, pridáme precedené rezance a celú zmes premiešame. Odstavíme a necháme pár minút oddýchnuť, rezance si natiahnu chuť a ak sa nám zdá jedlo málo slané, môžme ho ešte na konci dosoliť, ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať, dobrú chuť.
|