Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Umyté krídelká naporcujeme.Ja tie končeky vyhadzujem.
- Marinadu si zmiešame vo väčšej miske.Kto chce môže pridat ešte čili papričku.
- Taký malý grif som videla na Tv Paprika,zazvor nastruhame cez potr.foliu alebo sačok,pekne sa vam oddelia tie vlakna zo zazvoru.
- Krídla namarinujeme a nechame stat ,kludne aj cez noc alebo len niekolko minut.
- Vylejeme na plech s papierom na pečenie.
- Upečieme do chrumkava na 200 st asi hodinu.
- Prvý krat som kupila jazmínovu ryžu,je super.2 šalky ryže premyjeme a zalejeme vodou .Malý tip: zlahka sa dotknite prostredníkom povrchu ryže,voda by mala dosahovat niečo malo pod koniec prveho članku prsta.Pridame sol,olej a nastruhanu pomarančovu kôru.Varíme na miernom ohni asi 15 - 18 minut ,kým sa voda neabsorbuje.
- Dokonalá..
- Podávame poliate sladkou čili omáčkou a výpekom.Ozdobíme jarnou cibulkou. My sa takýchto jedál nevieme dojesť :-))
|