Čínske ostro-sladké krídelká (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Postup

  1. Umyté krídelká naporcujeme.Ja tie končeky vyhadzujem.
  2. Marinadu si zmiešame vo väčšej miske.Kto chce môže pridat ešte čili papričku.
  3. Taký malý grif som videla na Tv Paprika,zazvor nastruhame cez potr.foliu alebo sačok,pekne sa vam oddelia tie vlakna zo zazvoru.
  4. Krídla namarinujeme a nechame stat ,kludne aj cez noc alebo len niekolko minut.
  5. Vylejeme na plech s papierom na pečenie.
  6. Upečieme do chrumkava na 200 st asi hodinu.
  7. Prvý krat som kupila jazmínovu ryžu,je super.2 šalky ryže premyjeme a zalejeme vodou .Malý tip: zlahka sa dotknite prostredníkom povrchu ryže,voda by mala dosahovat niečo malo pod koniec prveho članku prsta.Pridame sol,olej a nastruhanu pomarančovu kôru.Varíme na miernom ohni asi 15 - 18 minut ,kým sa voda neabsorbuje.
  8. Dokonalá..
  9. Podávame poliate sladkou čili omáčkou a výpekom.Ozdobíme jarnou cibulkou. My sa takýchto jedál nevieme dojesť :-))