Čínska ostro-kyslá polievka fotorecept

haneeHanee, 39 ročná žena, Hurghada/ Bratislava, 26. januára 2013 13:29
Ďalšie jej recepty »

Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept)Foto: hanee

Po mnohých výzvedných akciách v čínskych bistrách a preštudovaní niekoľkých receptov z netu som sa odhodlala k uvareniu našej milovanej ostro kyslej polievky. Nechápem, prečo som s tým tak dlho čakala. Je vynikajúca.

15
porcií
20 min
príprava
100 min
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
2 ks
2 ks /akýkoľvek/
15 g sušené
2 ks
25 g
 platok (na dusenie)
120 g
6 PL
3 čl
3 PL
3 PL
3 ks
2 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Nazhromaždíme všetky suroviny, aby sme zistili čo nám chýba :o)

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie a morčacie mäsko umyjeme, vložíme do hrnca, zelejeme STUDENOU vodou, robíme vývar! Bez rozpakov prihoďte bujón, aj dva. Ja som mala hovädzí. Počkajte kým voda zovrie, stíšte a pomaly varte, kým mäsko nieje mäkké.

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hríby dajte do misky a zalejte horúcou vodou. Prikryte a nechajte aspoň 15 minút odpočívať v pokoji. Radili mi, že aspoň dva druhy hríbov nech tam sú, spravila som tak, ale priznávam, nevidím v nich po zapracovaní do polievky žiaden rozdiel...

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz otravná časť: očistíme mrkvu a nakrájame na čo najmenšie kúsky. Lenivci nastrúhajú na strúhadle ale mrkva po uvarení nebude chrumkavá. Bambusové výhonky nakrajáme tiež na menšie kúsky. Hríby scedíme a tiež nakrájame na menšie kúsky.

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vrátime sa k polievke. Vyberieme uvarené mäsko a na výmenu pridáme do vývaru nakrájané hríby, necháme variť na miernom ohni.

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na panvici rozpustíme plátok masla a pridáme mleté mäso. Keď sa mäsko opečie pekne do ružova, pridáme do panvice nakrájanú mrkvu a minútku poopekáme spolu s mäskom. Po opečení zmes pridáme do polievky. Pridáme tam aj nakrájaný bambus.

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Začíname dochucovať /udávam množstvá tak ako som dávala ja, samozrejme nieje to striktné, vychuťte si to podľa seba. Sojovka, cili, ocot, cukor. Zamiešajte, ochutnajte, mne sa zdala málo slaná, tak som prisypala trochu soli, alebo pridajte ešte sójovku. Do misky so vyklepnite tri vajíčka a poriadne rozmixujte.

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Polievku dajte na silný oheň nech poriadne bublá a skúste jednou rukou miešať polievku a druhou do nej z misky pomaly prilievajte vajíčka. Tadáááááá a už sa to podobá?!?

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mäsko medzitým vychladlo, môžete ho nakrájať na kúsky a pridať naspäť do polievky. Kosti,kože a vyvarená žalúdky sme dobrovolne odovzdali štvornohým kamarátom. Do polievky pojde iba čisté kuracie mäsko.

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prichádza finále: Do hrnčeka dajte dve lyžice škrobu a rozmixujte v studenej vode. Prilejte do polievky a nechajte ešte 5 minút povariť.

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotovo! Polievku už po naservírovaní môžete dozdobiť koriandrom, alebo pažítkou. DOBRÚ CHUŤ!

    Čínska ostro-kyslá polievka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Všetky suroviny sú z bežných obchodných reťazcov, ak však máte možnosť nakúpiť v "špeci azia shope" určite to nebude zlá voľba. Domorodci vraveli, že polievka má byť z troch druhov mäsa. Pokojne si ju však môžete pripraviť vegetariánsky zo sójovej drte a tofu. Ešte špeci tip, v jednom bistre mi povedali že po odstavenej polievky ešte pridávaju na drobno nakrájanu redkvičku, neskúšala som ,o)

ohodnoť recept:
Hlasovalo 22 ľudí (4,3 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist