Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

V čínskej reštaurácii som už dávnejšie jedla výbornú pálivú a teda riadne hrejivú kuraciu polievku. Snažila som sa ju navariť aj doma a výsledok bol prekvapivo dobrý. Odvtedy sa u nás pripravuje pomerne často. Podáva sa hustá, horúca a pálivá, takže nielenže dobre zahreje, ale i zasýti.

4-6
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z kurčaťa, koreňovej zeleniny a ostatných prísad uvaríme kurací vývar, ktorý potom precedíme. Nezabudnime na chilli papričky, ktoré sú veľmi dôležité, lebo polievka má byť príjemne pálivá.
  2. Mrkvu a pór nakrájame na julienne(tenké rezance), šampiňóny na hrubšie plátky.
  3. Na olivovom oleji asi 1 minútu opekáme mrkvičku, pridáme pór a opekáme ďalšiu minútu. Zelenina musí ostať chrumkavá. Vyberieme z panvice.
  4. Do panvice pridáme ešte málo oleja a opečieme aj šampiňóny. Opäť iba chvíľu, kým nepustia vodu.
  5. Uvaríme si ryžové rezance.
  6. Uvarené mäso z polievky nakrájame na kocky.
  7. Do taniera dáme ryžové rezance, mäso, zeleninu a šampiňóny. Zalejeme precedeným vývarom. Polievka je príjemne pálivá a hrejivá.