Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept)

Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept)
Foto: alexdidi
alexdidiAlexdidi, recept pridal: 19. decembra 2010 20:57Ďalšie jeho recepty

V čínskej reštaurácii som už dávnejšie jedla výbornú pálivú a teda riadne hrejivú kuraciu polievku. Snažila som sa ju navariť aj doma a výsledok bol prekvapivo dobrý. Odvtedy sa u nás pripravuje pomerne často. Podáva sa hustá, horúca a pálivá, takže nielenže dobre zahreje, ale i zasýti.

Suroviny

4-6
porcie
30
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Z kurčaťa, koreňovej zeleniny a ostatných prísad uvaríme kurací vývar, ktorý potom precedíme. Nezabudnime na chilli papričky, ktoré sú veľmi dôležité, lebo polievka má byť príjemne pálivá.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 1

Mrkvu a pór nakrájame na julienne(tenké rezance), šampiňóny na hrubšie plátky.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 2

Na olivovom oleji asi 1 minútu opekáme mrkvičku, pridáme pór a opekáme ďalšiu minútu. Zelenina musí ostať chrumkavá. Vyberieme z panvice.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 3

Do panvice pridáme ešte málo oleja a opečieme aj šampiňóny. Opäť iba chvíľu, kým nepustia vodu.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 4

Uvaríme si ryžové rezance.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 5

Uvarené mäso z polievky nakrájame na kocky.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 6

Do taniera dáme ryžové rezance, mäso, zeleninu a šampiňóny. Zalejeme precedeným vývarom. Polievka je príjemne pálivá a hrejivá.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

21 komentárov k receptu
  • dajanca, 19. decembra 2010 o 22:52
    vyzerá výborne......už je uložená...vyskúšam


  • jerica, 19. decembra 2010 o 23:19
    určite výboná , krásne foto s popisom :-)) ukladám


  • babav, 20. decembra 2010 o 03:41
    @alexdidi , konkurujes aj cinskej kuchyni!Tvoja polievocka je naozaj gurmanska ;-)


  • egreska, 20. decembra 2010 o 08:49
    @alex a nezahustuješ škrobom? ona byva taka hustejšia...myslím že ju podla teba vyskušam..


  • alexdidi, 20. decembra 2010 o 09:14
    @egreska , nezahusťujem, radšej dávam viac cestovín, mäsa...ja totiž škrobom nezahusťujem vôbec, neviem, ale mne to pripadá také trochu mazľavé a nechutí mi to. Ak už zahustiť, tak radšej použijem trochu múky opraženej, ale to už v iných receptoch, i keď viem, že Číňania škrób radi dávajú, ale dávajú i glutaman a ten by som už naozaj nerada konzumovala.
    ,


  • ocek, 20. decembra 2010 o 09:27
    my dávame čínske huby,tofu a solamyl,zatiaľ lepšiu ako varia u nás v čínskej reštaurácii sme nikde nejedli.


  • marianne69, 20. decembra 2010 o 09:31
    ..super polievocka...


  • marienka44, 20. decembra 2010 o 10:10
    @Alexdidi ,kde kupujes cinske rezance? Ukladam do KK, nadherne foto.


  • alexdidi, 20. decembra 2010 o 14:34
    @marienka , teraz som ich kupovala v Hypernove, ale myslím, že ich dostať asi vo všetkých...marketoch.


  • vavan, 21. decembra 2010 o 12:17
    mňaam to musí byť dobrotka


  • elisticka, 23. decembra 2010 o 22:27
    blahozelam k vyhre:-)))


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 10 komentárov)
  • gabi58, 6. januára 2011 o 09:02
    Táto polievka je výborná, už som ju robila 2x. Chutí hlavne môjmu mužovi /má cukrovku/ lebo je dietna, ale sýta a chutná. Ďakujem za super recept.


  • alexdidi, 6. januára 2011 o 18:40
    A mňa teší, že vám chutí...


  • bozulka, 7. januára 2011 o 17:56
    Tak táto mi bude určite chutiť!!! Bude mojou stálicou....


  • klarova, 11. marca 2011 o 00:22
    Keď je lepšia ako varí ten z ázijskej reštauráciu tak máš u mňa jedničku z hviezdičkou :) Ukladám si do KK .


  • klarova, 11. marca 2011 o 00:29
    A keď ju už máš pred sebou pridávaš tam aj citrón však ako číňania. Alexdidi.


  • alexdidi, 11. marca 2011 o 14:16
    @klarova , Čína je obrovská krajina a aj kuracích polievok sa tam varí na obrovské množstvo spôsobov a nemusí to byť ani vždy sladkokyslá alebo kyslá polievka....do tejto polievky nedávam citrón, ale kto chce si ho tam môže dať, samozrejme......mimochodom, aj v ázijskej reštaurácii som jedla už aj výbornú polievku, ale i takú, ktorú som nezjedla vôbec.....


  • alena45, 1. novembra 2012 o 15:00
    Dnes som robila túto Tvoju polievku, vlastne vývar kurací som začala variť už včera večer, dnes som dovarila, orestovala mrkvové a pórové rezančeky, žampiňóny, pridala som aj šťavu z citróna ako hovoria v komentároch, slíže som mala svoje nedávno robené dlhé, lebo tie ryžové nemusím. Ale bola vynikajúca, mala som aj 2 stravníkov navyše, aj im veľmi chutila.
    Dík za recept.


  • alexdidi, 2. novembra 2012 o 05:13
    @alena45 ,som rada,že polievka chutila,určitedobre zahreje v tomto sychravom počasí....ja ju musím robiť pomerne často...u nás je veľmi obľúbená...


  • alena45, 9. decembra 2012 o 07:35
    Robila som ju znova a včera v tom hnusnom nečase veľmi dobre zahriala.


  • babka46, 2. februára 2013 o 14:50
    Tak ja som ju urobila a musím povedať, bola fakt výborná..



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist