Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept)

Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept)
Foto: alexdidi
alexdidiAlexdidi, recept pridal: 19. decembra 2010 20:57Ďalšie jeho recepty

V čínskej reštaurácii som už dávnejšie jedla výbornú pálivú a teda riadne hrejivú kuraciu polievku. Snažila som sa ju navariť aj doma a výsledok bol prekvapivo dobrý. Odvtedy sa u nás pripravuje pomerne často. Podáva sa hustá, horúca a pálivá, takže nielenže dobre zahreje, ale i zasýti.

Suroviny

4-6
porcie
30
minút
príprava
45
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Z kurčaťa, koreňovej zeleniny a ostatných prísad uvaríme kurací vývar, ktorý potom precedíme. Nezabudnime na chilli papričky, ktoré sú veľmi dôležité, lebo polievka má byť príjemne pálivá.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 1

2

Mrkvu a pór nakrájame na julienne(tenké rezance), šampiňóny na hrubšie plátky.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 2

3

Na olivovom oleji asi 1 minútu opekáme mrkvičku, pridáme pór a opekáme ďalšiu minútu. Zelenina musí ostať chrumkavá. Vyberieme z panvice.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 3

4

Do panvice pridáme ešte málo oleja a opečieme aj šampiňóny. Opäť iba chvíľu, kým nepustia vodu.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 4

5

Uvaríme si ryžové rezance.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 5

6

Uvarené mäso z polievky nakrájame na kocky.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 6

7

Do taniera dáme ryžové rezance, mäso, zeleninu a šampiňóny. Zalejeme precedeným vývarom. Polievka je príjemne pálivá a hrejivá.
Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dajanca, 19. decembra 2010 o 22:52
    vyzerá výborne......už je uložená...vyskúšam


  • jerica, 19. decembra 2010 o 23:19
    určite výboná , krásne foto s popisom :-)) ukladám


  • babav, 20. decembra 2010 o 03:41
    @alexdidi , konkurujes aj cinskej kuchyni!Tvoja polievocka je naozaj gurmanska ;-)


  • egreska, 20. decembra 2010 o 08:49
    @alex a nezahustuješ škrobom? ona byva taka hustejšia...myslím že ju podla teba vyskušam..


  • alexdidi, 20. decembra 2010 o 09:14
    @egreska , nezahusťujem, radšej dávam viac cestovín, mäsa...ja totiž škrobom nezahusťujem vôbec, neviem, ale mne to pripadá také trochu mazľavé a nechutí mi to. Ak už zahustiť, tak radšej použijem trochu múky opraženej, ale to už v iných receptoch, i keď viem, že Číňania škrób radi dávajú, ale dávajú i glutaman a ten by som už naozaj nerada konzumovala.
    ,


  • ocek, 20. decembra 2010 o 09:27
    my dávame čínske huby,tofu a solamyl,zatiaľ lepšiu ako varia u nás v čínskej reštaurácii sme nikde nejedli.


  • marianne69, 20. decembra 2010 o 09:31
    ..super polievocka...


  • marienka44, 20. decembra 2010 o 10:10
    @Alexdidi ,kde kupujes cinske rezance? Ukladam do KK, nadherne foto.


  • alexdidi, 20. decembra 2010 o 14:34
    @marienka , teraz som ich kupovala v Hypernove, ale myslím, že ich dostať asi vo všetkých...marketoch.


  • vavan, 21. decembra 2010 o 12:17
    mňaam to musí byť dobrotka


  • elisticka, 23. decembra 2010 o 22:27
    blahozelam k vyhre:-)))


  • gabi58, 6. januára 2011 o 09:02
    Táto polievka je výborná, už som ju robila 2x. Chutí hlavne môjmu mužovi /má cukrovku/ lebo je dietna, ale sýta a chutná. Ďakujem za super recept.


  • alexdidi, 6. januára 2011 o 18:40
    A mňa teší, že vám chutí...


  • bozulka, 7. januára 2011 o 17:56
    Tak táto mi bude určite chutiť!!! Bude mojou stálicou....


  • klarova, 11. marca 2011 o 00:22
    Keď je lepšia ako varí ten z ázijskej reštauráciu tak máš u mňa jedničku z hviezdičkou :) Ukladám si do KK .


  • klarova, 11. marca 2011 o 00:29
    A keď ju už máš pred sebou pridávaš tam aj citrón však ako číňania. Alexdidi.


  • alexdidi, 11. marca 2011 o 14:16
    @klarova , Čína je obrovská krajina a aj kuracích polievok sa tam varí na obrovské množstvo spôsobov a nemusí to byť ani vždy sladkokyslá alebo kyslá polievka....do tejto polievky nedávam citrón, ale kto chce si ho tam môže dať, samozrejme......mimochodom, aj v ázijskej reštaurácii som jedla už aj výbornú polievku, ale i takú, ktorú som nezjedla vôbec.....


  • alena45, 1. novembra 2012 o 15:00
    Dnes som robila túto Tvoju polievku, vlastne vývar kurací som začala variť už včera večer, dnes som dovarila, orestovala mrkvové a pórové rezančeky, žampiňóny, pridala som aj šťavu z citróna ako hovoria v komentároch, slíže som mala svoje nedávno robené dlhé, lebo tie ryžové nemusím. Ale bola vynikajúca, mala som aj 2 stravníkov navyše, aj im veľmi chutila.
    Dík za recept.


  • alexdidi, 2. novembra 2012 o 05:13
    @alena45 ,som rada,že polievka chutila,určitedobre zahreje v tomto sychravom počasí....ja ju musím robiť pomerne často...u nás je veľmi obľúbená...


  • alena45, 9. decembra 2012 o 07:35
    Robila som ju znova a včera v tom hnusnom nečase veľmi dobre zahriala.


  • babka46, 2. februára 2013 o 14:50
    Tak ja som ju urobila a musím povedať, bola fakt výborná..



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist