Čínska ohnivá kuracia polievka fotorecept

alexdidiAlexdidi, 66 ročná žena, Prešov, 19. decembra 2010 20:57
Ďalšie jej recepty »

Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept)Foto: alexdidi

V čínskej reštaurácii som už dávnejšie jedla výbornú pálivú a teda riadne hrejivú kuraciu polievku. Snažila som sa ju navariť aj doma a výsledok bol prekvapivo dobrý. Odvtedy sa u nás pripravuje pomerne často. Podáva sa hustá, horúca a pálivá, takže nielenže dobre zahreje, ale i zasýti.

4-6
porcie
30 min
príprava
45 min
tepelná úprava

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Z kurčaťa, koreňovej zeleniny a ostatných prísad uvaríme kurací vývar, ktorý potom precedíme. Nezabudnime na chilli papričky, ktoré sú veľmi dôležité, lebo polievka má byť príjemne pálivá.

    Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvu a pór nakrájame na julienne(tenké rezance), šampiňóny na hrubšie plátky.

    Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na olivovom oleji asi 1 minútu opekáme mrkvičku, pridáme pór a opekáme ďalšiu minútu. Zelenina musí ostať chrumkavá. Vyberieme z panvice.

    Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do panvice pridáme ešte málo oleja a opečieme aj šampiňóny. Opäť iba chvíľu, kým nepustia vodu.

    Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvaríme si ryžové rezance.

    Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarené mäso z polievky nakrájame na kocky.

    Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Do taniera dáme ryžové rezance, mäso, zeleninu a šampiňóny. Zalejeme precedeným vývarom. Polievka je príjemne pálivá a hrejivá.

    Čínska ohnivá kuracia polievka (fotorecept) - obrázok 7
ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist