Cinnamon rolls - škoricové hniezda

redkika - fotkaredkika, 3. septembra 2014
Cinnamon rolls - škoricové hniezda
Foto: redkika

Existuje vela receptov na orechovo-škoricové hniezda, ale tento recept je proste famozny. Určite si ho obľúbite aj vy.

120-180 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
50 g roztopené
300 ml
1 ks
1 PL
1 bal.
500 g
1 bal
PLNKA:
75 g roztopené
100-150 g
100-150 g posekané
2 ČL
Poleva:
50 g
15 g roztopené
100 g




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto dáme do pekárničky a nastavíme ju na program "cesto". Alebo klasicky vymiesime cesto a nechame kysnúť cca hodinu na teplom mieste.

  2. 2

    Vykysnuté cesto rozvalkáme do tvaru obdlžnika a potrieme roztopeným maslom. Zmiešame cukor, orechy a škoricu a rozsypeme po celom ceste.

  3. 3

    Zrolujeme a krajame zhruba 2cm rolky. Tieto poukladáme na vymastený plech, tak aby boli este medzeri. Ja som pouzila okrúhlu formu, ale môže byť kludne aj štvorcová. Zakryjeme utierkou a necháme cca hodinu na teplom mieste poriadne nakysnúť. Až kým sa nebudu dotýkať.

  4. 4

    Trúbu rozohrejeme na 200°C. Rolky dáme piecť na 15-20 min. Všetky prísady na polevu zmiešame a potrieme hotové rolky ešte kým su teplé.

  5. 5

    Už len dobrú chuť :) Teplé sú najlepšie :)

Diskusia k receptu

jozka2
K tvojim rolkam sa vraciam uz asi piaty krat.Nerozumiem preco su take nizke a tenke, mas tam velke medzery medzi jednotlivymi rolkami,ked je to kysnute cesto a kysnut si ich nechala pomerne dlho podla mna mala z nich nakysnut plna misa.Robila som pred tyzdnom skoro podobny recept,mala som taku okruhlu formu,ale moje utekali z formy,nedvihli sa mi v prostriedku,tak ako okraje ,ale po upeceni boli jeden pri druhom a vyhnute okraje az vonku,no ako tvrdis receptov na rolky je vela.
redkika
Fotka je este z prvého pokusu...vtedy mi nevyšli tak dobre. Máš pravdu. Odvtedy som ich robila už viac krát a pekne sa opierali o seba. Cesto robím už len v pekarnicke, krásne vykysne a sú makucke :-)
jozka2
Redkika,ak ti mozem poradit,urob cesto podla Majkla/varime s Majklem/on ma to cesto skutocne take ake sa pouziva na skoricove rolky a budes s nim nadmieru spokojna.On,ale dava do pol kg muky 10 dkg masla.Cesto ma byt mastnejsie.jedla som ich v Parizi,Toronte ,New Yorku atd a cesto skutocne bolo ako Majklove,nenormalne nadychane.Ak budes chciet mozem ti ho napisat na TS,som rada,ze si to nezobrala ako kritiku.Kto tie kolaciky v cudzine jedol vie o com pisem.Prajem prijemny vecer.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia