Čili kuracinky v zemiakovej placke

Čili kuracinky v zemiakovej placke
Foto: hanee
haneeHanee, recept pridal: 19. augusta 2012 20:32Ďalšie jeho recepty

Keď máte na prípravu večere v chladničke len dve kuracie prsíčka ,o)

Suroviny

2
porcie
10
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme trochu oleja vložíme kuracie prsia. Necháme zatiahnuť, občas premiešame, mäsko by malo byť zo všetkých strán biele.
Čili kuracinky v zemiakovej placke - obrázok 1

2

Pridáme, soľ a korenie. Mäsko pustí vodu, ktorú treba nechať odpariť.
Čili kuracinky v zemiakovej placke - obrázok 2

3

Keď sa šťava z maska odparí, mäsko treba nechať trocha prichytiť, do hneda.
Čili kuracinky v zemiakovej placke - obrázok 3

4

Prilejeme chilli omáčku, premiešame a vypneme. Ak je viac chilli ako sweet, tak ako moja, chuť môžete doladiť lyžicou medu.
Čili kuracinky v zemiakovej placke - obrázok 4

5

Hotovou zmesou plníme zemiakové placky, na tie verím že každý z vás má svoj najlepší odskúšaný recept .o) Ten môj ani nepridávam, lebo je okresaný na žlčnikársku verziu a zasa by sa tu mnohí čudovali, čo mi tam všetko chýba a prečo tam pchám to čo tam je .o))
Čili kuracinky v zemiakovej placke - obrázok 5

6

Pôvodne mal byť aj zeleninový šalát, ale kedže sa placky povážlivo míňali, schmatla som len konzervu kukurice a uchmatla si svoj podiel .o))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • violetacamorova, 19. augusta 2012 o 22:04
    Sikovny recept a pomaly z nicoho. KK Ta verzia zlcnikarskych placiek by sa mi asi zisla, lebo z tych klasickych v poslednej dobe mi je tazko, aj ked ich mam velmi rada.


  • aroooo, 20. augusta 2012 o 00:29
    pripájam sa k predchádzajúcemu komentáru,ak by bolo možné receptík na tie placky po tvojom............


  • hviezdickaz, 20. augusta 2012 o 07:55
    Aj mne toto vzdy chutilo,ale najnovsie zacina moje telo proti chilli,medu a pod.zalezitostiam protestovat,co je na moju skodu,co uz... Posun aj tu druhu verziu :-)


  • sonulienka, 20. augusta 2012 o 09:14
    Aj ja sa prikláňam k receptu na žlčnikárske zemiakové placky prosím daj recept toto vyzerá výborné tiež KK.


  • marianne69, 20. augusta 2012 o 11:37
    pekne a dobree


  • hanee, 20. augusta 2012 o 17:34
    Kazdy zlcnikar vie co mu robi zle a co je este v tolerancii, tak to prosim aj tak berte, ze som si placky spravila tak, aby som zas nemusela ist na dva tyzdne do nemocnice na kapacky .o))
    Kedze mam nefunkcny pankreas a povoleny limit tukov do 10 gr denne, moje recepty su o pochutinky ako slanina a vysmazane cokolvek ochudobnene, i ked by som hned bola ochotna zavrazdit niekolko ludi, aby som si mohla dat rezen s majonezakom .o))
    No a placky: Tri velke zemiaky, klasika nastruham, pridam deci mlieka, vajicko/ak nesmiete, vynechajte/, SUSENA cibula aj cesnak (to mi v surovom stave robi velike problemy, v susenom vobec), 3 PL muka polohruba, majoran a korenie, rasce, co mozete a nedrazdi vas, ja nastastie mozem vsetko z uvedeneho, 3 PL olej a dorobit na primeranu hustotu cesta struhankou... Nechat postat 20 min, zasa premiesat a pripravovat na suchej dobrej neprilnavej ( ja mam teflonku a ide to bez problemov) panvici. Z tohoto mnozstva mi vyslo 5 placiek cez celu panvicu. Zjedla som jednu! Zas prosim, nie ze ze ich zjete cely stoh!


  • babina49, 20. augusta 2012 o 22:16
    Páči sa mi to veľmi,ukladám do KK


  • torticka, 22. augusta 2012 o 16:01
    Žlčník, nežlčník, keď mám na to chuť, tak si to dám. Ale potom čo je, to radšej nespomínam. To je dobré, to ľúbim.


  • marika21, 13. novembra 2014 o 04:40
    No vyskúšam podľa tvojho receptu placky. Toto je tiež výborný,vynikajúci pre mňa recept. Mám rada plnené placky. Len to trávenie u mňa tiež problematické. *****



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist