Cigánske polievané rezy

sissi34 - bez fotkysissi34, 7. decembra 2013
Cigánske polievané rezy
Foto: sissi34

Tento receptik pochadza z čiech.Mám ho od kolegyni z práce.Je vynikajuci!!!Uvidíte sami,až ho vyskušate:)

Suroviny

360 g
180 g
1 ks
50 g
0,5 čl
200 g (Hera)
2 ks
Plnka:
500 ml
250 g
1 ks
Na dohotovenie:
100 g
50 g




Postup

  1. 1

    Zmiešat všetky sypké prísady,pridat maslo izbovej t.eploty,vajcia a spracovat vsetko na hladke cesto.Hned rozdelíme na 2 časti a každu vyválame na plechu s pečiacim papierom do podoby plátov.Ich okraje zarovnáme a každý po délce rozdelíme na 3 rovnaké pruhy.

  2. 2

    Takto upravené pláty upečieme vo vyhriatej trube na 180stup.asi 15min.pečieme.Z mlieka a z pudingu uvaríme hustý puding a ešte v horucom,nechame roztopit maslo a poriadne vyšlaháme s metličkou.

  3. 3

    S teplým krémom spojíme vždy 2 upečené pruhy na sebe a priložíme tretí.Ten potom polejeme čokoládovou polevou a husto posypeme struhaným kokosom.Obidve naplnené pruhy necháme do druhého dna odležat.Až potom krájame na uhladné rezy.!!!!pozor,su velmi krehké!!!!

Diskusia k receptu

luss44
páčia sa mi, jednoduchý, jasný popis, vyskúšam o týždeň, máme oslavu, vďaka za rcp
piczur
uložiť, nakúpiť chýbajúce ingrediencie a upiecť, mňam už si chutím :)
aroooo
no ja tomu skladaniu nerozumiem: 2 spojíme plnkou a aj druhý z nich nenatrieme plnkou a na to ten tretí, ktorý sa poleje čokoládou a budeme mať 2 ks po 3 spojené pláty, alebo všetko zlepiť plnkou na seba a vrchný šiesty poliať čoko????
1x ilusa
evanaaa
No, ani mne to nie je úplne jasné, len viem, že sú to akoby dva rovnaké kusy koláčov a každý sa skladá z troch plátov, nie? Ale prečo sa natrú len dva a ten tretí sa na ne položí a iba nasucho poleje čokoládou, Asi tak, nie? Jaj, dva pláty sa natrú, tretí ide na druhý, natretý.
lianka
Mne v tej plnke chýba cukor a tiež sa mi zdá tá poleva riedka. To mlieko by znieslo 1 a pol sáčku pudingu.
sissi34
bohužial,je to tak,jak to je,inak by som to tam asi nedávala,ale až chcete,tak možte dat aj 2bal.Zlatého klasu:)
kukulienka71
@sissi34 ,nedávaj sem recepty,ktoré nie sú poriadne vypracované,ak by som napiekla podľa tohoto receptu,mohla by som to rovno vyhodiť:-( trocha sebakritiky by nezaškodilo(ak to už teda nemieniš doopravovať)
1x ilusa
xanadu1955
Koláčik vyzerá byť výborný a aj spôsob prípravy nie je náročný isto skúsim, ďakujem za recept
sissi34
kukulienka71- moje recepty su poriadne vypracované,ale ked niekto je začiatočník a nerozumie niečomu,tak sa to dá vysvetlit aj trošku inak:) A nemám sa začo kritizovat!Inak by som to sem nedávala!SORRY!!!Už nie som zvedavá na tvoje komentáre,nechaj si ich na dobru noc!!!A polepši sa:)
brambora
mila dama, @kukulienke71 nesiahate ani po paty. ani ludsky a ani kulinarsky... staci ked si precitate a pozriete jej recepty, fotky a zistite. mate sa este vela co ucit. ale hlavne zaklady slusneho spravania by vam nezaskodili a takisto trocha sebareflexie...
1x ilusa
kukulienka71
@sissy34 , pred tým ako som pridala ten koment, ktorý ťa vytočil, som si prešla tvoje recepty, nemyslím, že sú poriadne vypracované, to je môj názor. Ja som ťa ako človeka nehodnotila, iste som to aj prehnala s kritikou receptu, bolo to asi tým, že si neoblomná pri každom svojom recepte, to ma iritovalo. Ja sa ospravedlňujem, ale to isté očakávam od teba! @katka78 , @svedka , @brambora , ďakujem baby,ste milé :-) asi je lepšie, že som nevidela koment od @sissi34 pred zákrokom redakcie :-)
sissi34
Ja nemám k vám čo dodat a nič vulgárného som nepísala,,,,Takže si nechte tie svoje komentare pre seba!Nie som neoblomná,ale dokážem sa bránit!Tak nechápem,čo teraz tu všetci máte za komentáre.Fakt vás nechápem.Zamyslite sa sami nad sebou všetci!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia