Čierne smoothie

dorenika - fotkadorenika, 24. júla 2013
Čierne smoothie
Foto: dorenika

Ďalší trik ako donútiť deti jesť zeleninu,ľahko schované do sladkého smoothie-ho :)

1
porcia
3 minút
príprava

Suroviny

1 ks
7-9 ks
2 hrnčeky
200 ml




Postup

  1. 1

    Nakrájaný banán rozmixujeme s černicami v troche mlieka a do kase postupne pridávame špenát a mixujeme.Nakoniec pridáme zvyšné mlieko a premixujeme na hladko.

Diskusia k receptu

hubata
Mamiíí, mne ten anglický smoothie rozdeľ a potom to schuti zjem:
a/ mlieko, špenát, cesnak = polievka
b/ banán, černice si dám poobede s cukrom a mliekom ako koktejl
a ani ma nebude treba nútiť......
dorenika
@hubata ale za cerstva ma spenat viac vitaminov tak preco sa neodosobnit od toho ze zelenina a ovocie nejdu k sebu a skusit nieco nove? :) a je jedno ci anglicky smoothie alebo "slovensky" koktejl :)
evanaaa
Môže byť zaujímavá chuť, ale ja som čítala, že napr. pri odšťavovaní sa nemá miešať ovocie so zeleninou, neviem, či to ale platí aj pri príprave smoothie.
dorenika
@evanaaa no ja som podobne recpety kde sa zerucha alebo spenat miesa s ovocim nasla velmi vela,resp skoro vsetky a aj dzusy z obchodu su niekedy zmiesane,akoze mrkva a jablko,tak neviem snad.A preco by sa to nemalo miesat?
tornadolue
@dorenika ovocie a zelenina by sa nemali miesat kvoli rozdielnemu sposobu travenia. Ale su aj vynimky. Jablko sa moze miesat aj so zeleninou, takze zeleninove stavy sa zvyknu prave jablkom dosladzovat. A zelenu listovu zeleninu pokojne mozes miesat aj s ovocim. Tvoja spenatovo-bananova kombinacia je v poriadku. Tiez ju mam rada :)
dorenika
@tornadolue aha to som nevedela,takze ked jedavam cerveny melon z uhorkami alebo rkvu s ovocim tak si tym zatazujem travenie?
marikafil
@dorenika , tých teórií o strave je toľko, že sa v tom ani čert nevyzná, každý chváli ten svoj spôsob. podľa mňa keď ti to chutí, tak si miešaj, ja som dnes tiež robila takú kombináciu že špenát, kel, banán, zelené jablko. mám také balíčky v mrazáku, vyberiem, nechám trochu rozmraziť a rozmixujme s mrkvovou šťavou. dnes som ešte pridala stonkový zeler, ten som mala čerstvý. a inak melón je vraj zelenina...
dorenika
@marikafil no azna ten kel to znie dobre :) tak sak snad sa mi nic nestane:) @tornadolue no tak to nech si nechaju ako ja uz nejem mliecne vyrobky,mucne a strukoviny takze ked uz sa mam vyhybat kombinacii ovocia z niecim na to im kaslem :D a urcite lepsi melon ako bic mac :D btw mne nechceli zverejnit salat s melonom,uhorkou a cernicami lebo je tu takych vela a je jednoduchy
tornadolue
Dorenika, to vazne? Zadala som do chladnicky melon, uhorku a cernice a nenaslo mi ziadny recept, takze tvoj by bol asi prvy. Ale vdaka za inspiraciu, ked nam dozreju cernice, vyskusam.
marikafil
@dorenika - ten kel tam ale vôbec nie je cítiť, práveže môj sa s kelom moc nekamaráti a toto vypil a vyhlásil, že sa to dá a môžem zopakovať. práve preto som celú zvyšnú hlávku kelu naporcovala a doplnila ostatné veci a šupla do mrazáka. podľa niektorých teórií je kel úplne super, dôležité je ho dostať do seba surový a v tomto "nápoji" to ide bez problémov, mrkvová šťava, jablko a kúsok banánu to celkom dobre zakamuflujú.
zuzananoskova
Dorenika, super!!! Ovocie je možné mixovať so zeleninou, ale listovou a nie škrobovou ;-) V tom je ten fígeľ :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia