Čierne ríbezle na spôsob brusníc fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 3. augusta 2015
Čierne ríbezle na spôsob brusníc (fotorecept)
Foto: kimlo

Ďalší z receptov z bezodnej studnice webu, potreboval som spracovať posledné čierne ríbezle a toto som tam našiel...

5 minút
príprava
10 minút
na 100 °C

Suroviny

1 kg
600 g
1/2 ČL
1/2 bal.
2-4 PL
1 ks na šťavu




Postup

  1. 1

    Ríbezle očistíme, prepláchneme a dáme do hrnca spolu s cukrom, škoricou a 2 lyžicami Umu.

    Čierne ríbezle na spôsob brusníc (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na miernom ohni zohrievame a miešame, až začne zmes vrieť, povaríme asi 10 minút. Potom pridáme citrónovú šťavu, prípadne ešte trocha Umu.

    Čierne ríbezle na spôsob brusníc (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Horúce plníme do pohárikov, uzatvoríme a obrátime hore dnom na 15 minút. Používame ku grilovaným jedlám, sviečkovej, vyprážanému syru, prípadne ako dezert s pudingom...

    Čierne ríbezle na spôsob brusníc (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

dvorka
Tak tento rok už nestíham, ale v budúcom snáď budem rýchlejšia ako naše vtáctvo. Určite urobím. Zatiaľ len ukladám do KK.
janealli
Robievam týmto spôsobom ale s červených ríbezlí, manžel ich má veľmi rád.
sracz
Múdra, vysoko gramotná úvaha a excelentný výkon @kimlo kamarát. Tvoj výrobok predstavuje super pochutinu i "polotovar" pre kuchyňu v priebehu celého roka! Perfect maximus!!!
1x sija
patroveckypitrs
Ukladám si to čierne ríbezle nemám, ale zato mám čierne maliny urobím aj z toho. Recept prišiel vhod vďaka za skvelý nápad. Ja to používam k divine. Nemusím kupovať domáce je dobré viem čo tam mám. Vďaka za recept, ktorý prišiel v hodine 12-tej.
jozka2
Tak odo mna mas plnych 5*.Prave som podobne varila cucoriedky,ale miesala som ich s jahodami a cast s malinami.Nevarim ani ja do tuha,preto to ma siroku skalu pouzitia.Oblubujem na chlebik s cream cheese,rozne kolace s kopcekom ice cream atd.
tetuska
robím z červených ríbezlí, je to vynikajúce, myslím, že je tu aj recept "ríbezle ako brusnice"
tetuska
robím z červených ríbezlí, je to vynikajúce, myslím, že je tu aj recept "ríbezle ako brusnice"
viera1
Ja si pamätám,keď sa vykupovala jarabina,ktorá sa zavárala ako brusnice a veru chuťovo aj vzhľadom bola na nerozoznanie od brusníc.V Čechách vyrábali zaváranú klikvu,bola to konzerva veľkosti luncheon meat a jej horkosladká chuť bola pre mňa nenahraditeľná (bola som schopná zjesť celý kompót sama:) ).Nejako sa pozabudlo na tento dar prírody,pamätám si,že otec mi vysvetľoval,že ktorá je jedlá (že odroda Edulis).Pre zaujímavosť:  www.pluska.sk/izahradkar/okrasna-zahrada/dreviny/jara...
aroooo
vynikajúci recept, mám 3 nové malé kríky tak musím čakať na úrodu, ukladám, 5*. Dávnejšie som robila len presýpaním cukru/ na spodok pohárika trochu cukru, ríbezle,cukor,ríbezle, trochu potlačiť aby pustili trochu šťavy, na vrch cca 1,5 cm cukor, pohár zatvoriť, netreba sterilizovať a bol z toho ten najlepší lekvár alebo niečo takéto napr. na palacinky alebo pohár s piškótami prekladanými kys. smotanou.












marta5
Super recept-určite vyskúšam na budúci rok,moje som už oberala pred mesiacom,dávaš skvelé recepty-vďaka-
kimlo
Ďakujem Vám za milé komentáre, držím palce tým ktorí recept vyskúšajú.. :)
kukulienka71
Super recept! už je po ríbezliach, ale uložím si, ďakujem. Prosím ťa, čím lepíš tie etikety na fľašky? a potom pri umývaní fliaš idú ľahko dolu? viem, že si ich tlačíš sám. Sú veľmi pekné. 5*, KK
kimlo
@kukulienka71 lepím ich obyčajným lepidlom na papier, taká tá biela vysúvacia tyčinka...v umývačke idú dole.
dubrovnik
zaváram podobne a používam celý rok-príloha k sviečkovej,hovadzie na divoko alebo len presýpam vrstvou cukru a používam do jogurtu,ovsenej kaše ,vtáčiemu mlieku,pudingovým pohárom




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia