Cícerový hrniec

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 13. novembra 2013
Cícerový hrniec
Foto: Robert Hüttner
15-20 minút
príprava
8-12 hodín minút
na 120 °C

Suroviny

600 g
200 g
200 g
2 ks
3 ks
3 ks
6 ks
2 ks
4 strúčiky
4 ks




Postup

  1. 1

    Zeleninu dôkladne očistíme a nakrájame na veľké kúsky. Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kocky. Zvlášť uvaríme vajíčka natvrdo a očistíme ich.

  2. 2

    Do hlineného hrnca dáme mäso, fazuľu, cícer, zeleninu, cesnak a bobkový list. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Celé zalejeme vodou a vložíme do rúry na 120 °C na celú noc (8–12 hodín). Na druhý deň dozdobíme vajíčkami a podávame.

Diskusia k receptu

alexdidi
Tiež sa mi recept páči, takže ho aj vyskúšam, ale určite fazuľu a cícer predtým namočím.
jujoska
veru, ked sa to ma varit tak dlho, netreba vopred namacat, to by sa rozvarilo na brecku
rressia
no, neviem, či chcem mať ,,nočnú,, pri rúre. asi by som sa bála to nechať, len tak...
kredenc
Toto je 1. apríl??
... vložíme do rúry na 120 °C na celú noc (8–12 hodín).
rikardo1979
určite skúsim.aj keď nie v rúre ale šupmnem to do slow cookera na 8 alebo aj viac hodín keďže ten varí pri nižšej teplote ako 120. To bude víborné jedlo a uerčite zasíti. Vaďaka
evanaaa
Toto by sa asi hodilo do Pomalého hrnca, tam by sa to samo varilo, ale len tak, nechať to v noci bez dozoru by som sa ani ja neodvážila, som tak trochu strachopud, voda by sa mohla skôr vypariť, alebo čo.......
jozka2
prave dnes som obzerala presne takyto hrniec.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia