Cícerové fašírky

Cícerovo-špenátové karbonátky so sušenými paradajkami

Autor receptu: patincatsomekitchen

Len tri hlavné suroviny a vytvoríte dokonalé karbonátky. Ak použijete sušené paradajky v olejovom náleve, pozor na soľ, netreba jej už veľa. Špenátu môžete pridať aj dvojnásobok. Na zahustenie som použila trošku cícerovej múky a tak sú aj prirodzene bezlepkové. Výborné sú s pečivom a agávovo-horčicovou omáčkou. Chuť pekne zvýrazní aj moja obľúbená červená cibuľa. http://www.patincatsomekitchen.com/cicerovo-spenatove-karbonatky

Suroviny

Postup

  1. Cícer vopred uvarte alebo použite konzervovaný. V mixéri rozmixujte cícer, sušené rajčiny a špenát. Pridajte prelisovaný cesnak a dochuťte soľou a korením. Podľa potreby zahustite cícerovou múkou.
  2. Upečte v rúre alebo opečte na panvici.
  3. Na omáčku zmiešajte spolu všetky suroviny.
  4. Môžete podávať s červenou cibuľou a čerstvým špenátom.