Šošovicové karí

Cícerovo-šošovicové karí so špenátom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu, cesnak, zázvor a paradajky rozmixujeme na kašu. Vo veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme korenia a pražíme niekoľko sekúnd. Vlejeme paradajkovú kašu a necháme 2 minúty variť.
  2. Potom pridáme šošovicu a kokosovú smotanu. Varíme približne 7 minút. Potom pridáme brokolicu rozobranú na ružičky a varíme ďalších 5 – 10 minút, kým nie je šošovica mäkká.
  3. Nakoniec vmiešame cícer a špenát, pokvapkáme citrónovou šťavou a prisypeme sezamové semienka a kešu oriešky. Podávame s uvarenou ryžou natural.