Cícerovo-hubový krém

sjuz - fotkasjuz, 28. januára 2015
Cícerovo-hubový krém
Foto: sjuz

Polievočku som našla v časopise a hneď ma inšpirovala. Musím povedať, že je naozaj vynikajúca:)

14 minút
príprava
45 min cca minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredná
1 hrnček namočený
4 ks väčšie
 sušené
 (alebo iný tuk)
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Na masti si opražíme nakrájanú cibuľu a mrkvu na kocky. Trvá to cca 4 minúty, občas premiešame. V polovici pridáme nakrájaný cesnak.

  2. 2

    Očistené a nakrájané zemiaky, cícer a huby pridáme do hrnca, premiešame, zalejeme vodou a prikryté pomaly varíme do zmäknutia cíceru.

    Cícerovo-hubový krém - obrázok 2
  3. 3

    Ku koncu dosolíme a okoreníme. Vyberieme trochu cíceru s hubami na dozdobenie polievky na tanieri a zvyšok rozmixujeme do hladkého krému aj so sladkou smotanou. Ja kupujem sladkú smotanu Olma, je krásne hustá a má vysoký obsah tuku. Polievku dáme ešte na minútku povariť a odstavíme. Do hotovej som ešte posekala petržlenovú vňať. Synovi som k nej pripravila plátky bagetky opečenej na olivovom oleji.

Diskusia k receptu

eviana
Tak toto vyzerá byť krásne zamatovo jemná sýta zimná polievočka, zaujímavo skombinovaná a hodná ochutnania :) 5*
alexdidi
Pred pár dňami som robila podobnú, len namiesto húb boli paradajky. Určite vyskúšam aj túto hubovú verziu, vyzerá výborne.
elixir
Výborne vyzerá, polievky mám moc rada, skúsim.
tiginko
vďaka @sjuz za inšpiráciu. Pridala som aj jeden petržlen a stonkový zeler, bobkový list a tymián na dochutenie, polievka je super
2x elixir a sjuz




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia