Cícerovo-cviklová nátierka

1000thwindow - fotka1000thwindow, 7. marca 2015

Cícer je vynikajúca, zdravá a variabilná strukovinka, tak sa ju snažím zakomponovať, kde sa dá. Mali sme chuť na nejakú fajn nátierku a nechcelo Zobraziť celý popisCícer je vynikajúca, zdravá a variabilná strukovinka, tak sa ju snažím zakomponovať, kde sa dá. Mali sme chuť na nejakú fajn nátierku a nechcelo sa mi hľadať po internetoch, tak som si vymyslela - takú od oka, výsledok bol fantastický :)

15 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček prepláchnutý
3 PL
1 PL
1/3 bal.
 kúsok (Hermelín alebo Plesnivec)
1 ČL
 strúčik




Postup

  1. 1

    Ako prvé si dáme aspoň 4-5 hodín pred varením (ja dávam o cca pol 8 ráno do 13tej) šálku cíceru do misky, kde ho zalejeme vriacou vodou a necháme napučať. Po odstáti ho podľa návodu uvaríme.

  2. 2

    Zatiaľ si nachystáme ostatné suroviny do nádoby - ja som dala tri polievkové lyžice zaváranej cvikle aj s trochou šťavy, olivy aj s trochou šťavy, lyžicu horčice, pokrájala strúčik cesnaku, lyžicu ryžového oleja, jedno koliesko hermelínu a následne uvarený cícer (bol horúci a hneď syr rozpustil). Doliala som teplou vodou tak cca 5cm nad masu, pretože nasaje veľa vody a je hrozne hustý na mixovanie, podľa potreby ešte dolejte.

    Cícerovo-cviklová nátierka  - obrázok 2
  3. 3

    Jedli sme ho s paradajkou a chlebíkom, bolo to výborné. Potraviny samozrejme nie sú fixné, môžte trebárs ryžový olej zameniť za olivový, horičicu za kečup, chute sú rozmanité a možnosti neobmedzené, prispôsobte recept svojmu gustu a verím, že si pochutíte ;)

    Cícerovo-cviklová nátierka  - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariamka
tak to je makro, az mi oci zbehli! :) , sikovna dievcinka si,, kazda nova natierka je inspiracia a strukovinova zvlast /a mas pekne "CV" :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia