Cícerové halušky bez múky

fitka3010 - fotkafitka3010, 28. septembra 2014
Cícerové halušky bez múky
Foto: fitka3010

Vynikajúce, zdravé halušky, ktoré si môžete dať nasladko alebo naslano! Sú bez múky, pretože pomletý cícer za múku nepovažujem :D Dúfam že vám budú Zobraziť celý popisVynikajúce, zdravé halušky, ktoré si môžete dať nasladko alebo naslano! Sú bez múky, pretože pomletý cícer za múku nepovažujem :D Dúfam že vám budú chutiť, mne teda chutili omnoho viac ako bežné halušky! Majú jemnú orieškovú chuť. Originál recept: http://www.fitrecepty.sk/recept/zdrave-cicerove-halusky-bez-muky/

2
porcie
5 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
1/2 hrnčeka
štipka
1 ks




Postup

  1. 1

    Príprava je veľmi jednoduchá!

  2. 2

    V mise si zmiešame všetky suroviny. Vznikne nám trocha redšie cesto než na aké sme pri haluškách zvyknutí, no je to v poriadku.

  3. 3

    Cesto nahádžeme cez haluškovač do vriacej osolenej vody a varíme, kým halušky nevyplávajú na povrch. Sú to asi 2-3 min. Halušky precedíme a podávame s obľúbenou oblohou. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

jonki
Dalo by sa zaimprovizovať a namiesto cícerovej múky použiť namočený cícer-zrno rozmixovaný s primeraným množstvom vody? (teda nie polovičné množstvo ale primerane menej) ?
eviana
Tak toto je nádherný recept, nenapadlo by mi, preto som zaň naozaj veľmi vďačná a rada dám 5*
zolik
Tieto halusky musim vyskusat. Len neviem este kde tu kupim cicerovu muku. Tak ci tak, uz je v KK.
iwuska
@2010 kalorii maju takmer rovnako, ale tym, ze cicerova muka obsahuje dvojnasobne mnozstvo bielkovin, o tretinu az polovicu menej sacharidov a aj viac tuku, plus predpokladam, ze ide o komplexnejsie sacharidy ako v pripade bielej muky, bude sa vstrebavat pomalsie, menej rozkolise hladinu glukozy a tym aj inzulinu v krvi, clovek vydrzi dlhsie syty bez akutnych atakov hladu :) cize prast jak uhod, ale z vyzivoveho hladiska je malo ktora potravina takym balastom, ako rafinovana biela muka, aj ked to samozrejme nehovorime o gurmanskej stranke veci :)
zolik
@fitka3010 velmi pekne dakujem za link. Takze ak muku nezozeniem, budem mliet a mliet. Suchy cicer som uz v 500g baleni videla. Pekny weekend.
ildinka
práve som objednala cícerovú, špaldovú,kamutovú múku....bio-obchod.sk
ildinka
ja si dovolím oponovať nie je múka ako múka, vôbec pri nich nejde až tak o kalórie....pozri gaštanová,špaldová,kamutová....
ildinka
myslím,že sa ani pri výrobe múky z cícera nemusí použiť voda,treba zomlieť nasucho a preosiať......min.3x.....
lucilik
Super napad tie cicerove halusky, uz aj idem kupovat mlyncek, cicer mam vzdy po ruke v spajzi :)
katka78
Halušky som vyskúšala a ma to mrzí, ale mi vôbec nezapasovali. Ja mám totiž obyčajné múčne, či zemiakové halušky veľmi rada a asi som nebola pripravená na toľkú dávku cíceru. Predsa len má trochu špecifickú chuť. Možno som mala najskôr skúsiť pol na pol s klasickou múkou. Ale samozrejme to je môj problém, nie problém receptu @Fitka3010. Halušky som ponúkla aj kamarátke, tej naopak veľmi chutili, ešte aj dupľu zvládla :-)


fitka3010
Ďakujem @katka78 za feedback, samozrejme nie všetko musí každému chutiť takže chápem :) Som rada že kamoške chutili, ja ich tiež milujem :)
anairda2
pre nas co mame intoleranciu na lepok tak to vyzera fantasticka alternativa :) cize neni muka ako muka! Vdaka za inspiraciu kedze halusky milujem :)
ilusa
aj mne sa pacia,prave som dostala cicerovu muku v Bio,myslela som ,ze ju budem pouzivat na zahustovanie a teraz si ma potesila s tymto receptom,ale asi skusim nasladko
tiginko
@ilusa cícerová múka má dosť špecifickú chuť, tak opatrne s tým zahusťovaním. Najprv vyskúšaj na malom množstve, či bude vyhovoať. Ak chceš zahusťovať niečím bezlepkovým, skús škrobovú múčku, ale aj pohánková hladká biela (nie celozrnná) je dobrá. Okrem bio obchodov ju už dostať (aspoň u nás) aj v Tescu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia