Slané chuťovky

Cícerové chuťovky s kurkumou

Autor receptu: podravka

Neodolateľne chutné a aromatické chuťovky, ktoré si zamilujú aj vaše deti.

4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V panvici zohrejeme olivový olej, na ktorom dozlatista opražíme najemno nakrájanú cibuľku. Pridáme pretlačený cesnak, krátko opražíme, zložíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  2. Lagris cícer uvaríme podľa návodu na obale. Uvarený cícer rozmixujeme, pridáme opraženú cibuľku s cesnakom, škrob, cícerovú múku, soľ, čierne a kajenské korenie a kurkumu. Všetko spolu rozmixujeme a nakoniec primiešame petržlenovú vňať.
  3. Zo zmesi vytvarujeme rukami guľky, ktoré na pomúčenej doske roztlačíme do tvaru kolieska. Na zahriatom oleji a miernom ohni ich dozlatista opečieme z oboch strán.
  4. Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, soľ, olivový olej a vidličkou poriadne premiešame.
  5. Podávame s avokádovým dipom a šalátom podľa chuti.