Cícerové burgre

sisinkacik - fotkasisinkacik, 23. júla 2016
Cícerové burgre
Foto: sisinkacik

Veľmi chutná a lacná alternatívna ku klasickým hovädzím hamburgerom.

8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
2 ks
1 ks
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Začneme cícerom. Ten si dáme deň vopred namočiť, ale môžete použiť aj cícer z konzervy. Potom cícer zlejeme a dáme variť domäkka. Po dovarení cícer rozmixujeme.

    Cícerové burgre - obrázok 1
  2. 2

    K rozmixovanému cíceru pridáme nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak, nezabudneme na vajíčka, okoreníme a osolíme podľa chuti. Pridáme trochu červenej papriky, prípadne worchestrovej omáčky. Ja som pridala petržlenú vňať. Ak sa vám zmes nezdá dosť hustá, zahustíme trochou múky, alebo sa hodia aj pomleté vlašské orechy.

    Cícerové burgre - obrázok 2
  3. 3

    Zmes poriadne premiešame.

    Cícerové burgre - obrázok 3
  4. 4

    Rukami vytvarujeme burgre podľa veľkosti žemlí. Odporúčam smažiť na grilovacej panvici s trochou oleja, ale postačí aj normálna panvica, ak nemáte grilovaciu. Opekáme do chrumkava, čas sa odvíja od veľkosti burgru a aj jeho hrúbky. Ja som opekala približne 3 minúty z každej strany.

    Cícerové burgre - obrázok 4
  5. 5

    Prekrojenú žemľu si tiež opečieme na panvici. Keď burger otočíme pridáme na neho plátok cheddaru alebo vašeho obľúbeného syra. Aby sa syr dobre roztopil, môžme panvicu prikryť.

    Cícerové burgre - obrázok 5
  6. 6

    Žemle natrieme podľa chuti. Ja som použila tatársku omáčku, ale hodí sa aj horčica, kečup, alebo aj váš obľúbený dip. Pridáme listy šalátu, čerstvé plátky cibule a paradajky a nezabudnime ani na kyslé uhorky :) Dobrú chuť! :)

    Cícerové burgre - obrázok 6

Diskusia k receptu

katka78
Kamsi mi zmizol komentár, tak ešte raz: Tvoje burgre vyzerajú chutne, recept sa mi páči. Niekedy môžu byť strukovinové burgre, či fašírky suchšie, vtedy je dobré pridať syr, dodá im šťavnatosť. Tu im ju asi zabezpečí tá mrkva, predpokladám. Ja si recept ukladám na vyskúšanie, ďakujem :-)
danda3
Ahoj, cícerové fašírky robievam, keďže mám doma vegetariána, ale mrkvu som do nich nedávala, nabudúce vyskúšam podľa Teba.☺
sisinkacik
Dakujem za kladne hodnotenia. Ano, vdaka tej mrkve su celkom stavnate. :) Kecemis vdaka za tip :)