Bezlepkové cícerové fašírky
Bezlepkové cícerové fašírky

Cícerové bezlepkové fašírky

novalim - fotkanovalim, 28. januára 2020. Komerčný recept.
Cícerové bezlepkové fašírky
Foto: novalim

Práve ste sa rozhodli preskúmať náš recept na cícerové bezlepkové fašírky. Chutná a jednoduchá vegetariánska, prípadne aj vegánska večera pre všetkých, ktorí si v Zobraziť celý popisPráve ste sa rozhodli preskúmať náš recept na cícerové bezlepkové fašírky. Chutná a jednoduchá vegetariánska, prípadne aj vegánska večera pre všetkých, ktorí si v bezlepkovej kuchyni radi vyskúšajú niečo nové. A navyše, ak máte radi rýchle a jednoduché recepty, tak ste naozaj na správnom mieste. Pozrite si ďalej náš recept a inšpiráciu napríklad na dnešný obed či večeru.

Suroviny

400 g (z konzervy, alebo vopred namočený a potom uvarený do mäkka)
150 g
50-60 g
1 strúčik
1 ks malá
1 ČL
Na vysmážanie:




Postup

  1. 1

    Strúhanku bez lepku Novalim dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre ju na 180 stupňoch asi 5 minút opečieme do zlatohneda. Potom ju necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cibuľku a cesnak očistíme.

  3. 3

    Cícer zlejeme z nálevu, polovicu nálevu si však odložíme bokom.

  4. 4

    Cesnak, cibuľu a cícer vložíme do sekáčika (mixéru s nožmi) a rozmixujeme na kašu. V prípade, že je zmes suchá, pridáme za lyžicu cícerového nálevu alebo vody. V zmesi môžu ostať drobné hrudky.

  5. 5

    Do rozmixovaného cíceru pridáme bezlepkovú múku Promix UNI a dochutíme ju soľou, prípadne čerstvým mletým čiernym korením.

  6. 6

    Zliatu tekutinu z cíceru (nazýva sa aj aquafaba) dáme do vyššej nádoby a vyšľaháme ju do konzistencie pripomínajúcej sneh z bielkov. Tento “cícerový sneh” vmiešame opatrne gumenou varechou do pripravenej cícerovej zmesi. Pomocou polievkovej lyžice odoberáme zmes, ktorú dobre obalíme v strúhanke a bochníčky vysmážame v panvici s rozohriatym olejom.

  7. 7

    Cícerové bezlepkové fašírky necháme odkvapkať na papierovej kuchynskej utierke. Podávame buď ako jednohubky s kečupom alebo so smotanovo syrovým dipom, alebo ako fašírky so zemiakovou kašou.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
123
123
pekné, zaujímavé, ale načo je potrebné strúhanku dopredu opiecť, keď sa výsledný výrobok aj vypráža?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia