Cícerová polievka

Cícerová polievka
Foto: laurisia
laurisiaLaurisia, recept pridal: 19. augusta 2012 18:50Ďalšie jeho recepty

.... alebo ako sme ju volali Bagovka zo Strhár :-) Recept mojej starej mamy u nás veľmi obľúbený, ale v podstate bežná klasika.

Suroviny

10
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Deň vopred si namočíme cícer (je dobré ak je namočený nielen cez noc ale tak 24 hodín) a údené rebierka, alebo akúkoľvek inú údeninu. Nakrájame si mrkvu, petržlen a zemiaky.
Cícerová polievka - obrázok 1

2

Všetko dáme spolu variť, osolíme a pridáme drvenú rascu. Varíme tak 1 a pol hodiny. Treba skúsiť, či je cícer dosť mäkký. Keď je cícer uvarený, vyberieme údeninu (varili sme ju v polievke len kvôli chuti). Následne si urobíme z oleja, cesnaku, hladkej múky a červenej papriky zápražku.
Cícerová polievka - obrázok 2

3

Zalejeme studenou vodou a vlejeme do polievky. Necháme prejsť varom.
Cícerová polievka - obrázok 3

4

Podľa potreby dochutíme soľou a mletou rascou. Podávame s chlebom. Ak niekto chce, môže pridať i zelenú petržlenovú vňať, ale ja nezvyknem.
Cícerová polievka - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • violetacamorova, 19. augusta 2012 o 22:14
    Tak takuto polievku urobim, zacala som velmi pouzivat cicer, vdaka za jednoduchy recept.


  • rajnica, 20. augusta 2012 o 05:38
    1*.


  • murmur, 20. augusta 2012 o 16:30
    Spolahliva slovenska klasika, znovu objavujeme jej vyznam pre zdravie


  • kuchticka, 21. augusta 2012 o 05:08
    Cicerovu robim velmi casto, inak, ale tuto tvoju si ukladam a nabuduce bude podla teba. Vyzera velmi lakavo. Ale bez zelenej petr. vnatke nejem ziadny polievku, i v zime si ju kupujem a pridam do kazdej poievky az ked ide na tanier.


  • kadgam8, 13. septembra 2014 o 09:56
    Omylom som otvorila cícerovú konzervu namiesto kukurice, bude polievka. Dala som trošku prerastenej slaninky na chuť. Petržlen rastie na terase aby bol stále poruke. Urobí krásnu vôňu aj chuť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist