Cícerová polievka

Cícerová polievka
Foto: laurisia
laurisiaLaurisia, recept pridal: 19. augusta 2012 18:50Ďalšie jeho recepty

.... alebo ako sme ju volali Bagovka zo Strhár :-) Recept mojej starej mamy u nás veľmi obľúbený, ale v podstate bežná klasika.

Suroviny

10
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Deň vopred si namočíme cícer (je dobré ak je namočený nielen cez noc ale tak 24 hodín) a údené rebierka, alebo akúkoľvek inú údeninu. Nakrájame si mrkvu, petržlen a zemiaky.
Cícerová polievka - obrázok 1

2

Všetko dáme spolu variť, osolíme a pridáme drvenú rascu. Varíme tak 1 a pol hodiny. Treba skúsiť, či je cícer dosť mäkký. Keď je cícer uvarený, vyberieme údeninu (varili sme ju v polievke len kvôli chuti). Následne si urobíme z oleja, cesnaku, hladkej múky a červenej papriky zápražku.
Cícerová polievka - obrázok 2

3

Zalejeme studenou vodou a vlejeme do polievky. Necháme prejsť varom.
Cícerová polievka - obrázok 3

4

Podľa potreby dochutíme soľou a mletou rascou. Podávame s chlebom. Ak niekto chce, môže pridať i zelenú petržlenovú vňať, ale ja nezvyknem.
Cícerová polievka - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • violetacamorova, 19. augusta 2012 o 22:14
    Tak takuto polievku urobim, zacala som velmi pouzivat cicer, vdaka za jednoduchy recept.


  • rajnica, 20. augusta 2012 o 05:38
    1*.


  • murmur, 20. augusta 2012 o 16:30
    Spolahliva slovenska klasika, znovu objavujeme jej vyznam pre zdravie


  • kuchticka, 21. augusta 2012 o 05:08
    Cicerovu robim velmi casto, inak, ale tuto tvoju si ukladam a nabuduce bude podla teba. Vyzera velmi lakavo. Ale bez zelenej petr. vnatke nejem ziadny polievku, i v zime si ju kupujem a pridam do kazdej poievky az ked ide na tanier.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist