Cícerová polievka

laurisiaLaurisia, 48 ročná žena, 19. augusta 2012 18:50
Ďalšie jej recepty »

Cícerová polievkaFoto: laurisia

.... alebo ako sme ju volali Bagovka zo Strhár :-) Recept mojej starej mamy u nás veľmi obľúbený, ale v podstate bežná klasika.

10 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka
1-2 ks
1-2 ks
3-4 ks
1 PL
2 strúčiky
1 ČL

Postup prípravy

  1. 1

    Deň vopred si namočíme cícer (je dobré ak je namočený nielen cez noc ale tak 24 hodín) a údené rebierka, alebo akúkoľvek inú údeninu. Nakrájame si mrkvu, petržlen a zemiaky.

    Cícerová polievka - obrázok 1
  2. 2

    Všetko dáme spolu variť, osolíme a pridáme drvenú rascu. Varíme tak 1 a pol hodiny. Treba skúsiť, či je cícer dosť mäkký. Keď je cícer uvarený, vyberieme údeninu (varili sme ju v polievke len kvôli chuti). Následne si urobíme z oleja, cesnaku, hladkej múky a červenej papriky zápražku.

    Cícerová polievka - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme studenou vodou a vlejeme do polievky. Necháme prejsť varom.

    Cícerová polievka - obrázok 3
  4. 4

    Podľa potreby dochutíme soľou a mletou rascou. Podávame s chlebom. Ak niekto chce, môže pridať i zelenú petržlenovú vňať, ale ja nezvyknem.

    Cícerová polievka - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist