Cícerová polievka

Cícerová polievka
Foto: laurisia
laurisiaLaurisia, recept pridal: 19. augusta 2012 18:50Ďalšie jeho recepty

.... alebo ako sme ju volali Bagovka zo Strhár :-) Recept mojej starej mamy u nás veľmi obľúbený, ale v podstate bežná klasika.

Suroviny

10
minút
príprava
120
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Deň vopred si namočíme cícer (je dobré ak je namočený nielen cez noc ale tak 24 hodín) a údené rebierka, alebo akúkoľvek inú údeninu. Nakrájame si mrkvu, petržlen a zemiaky.
Cícerová polievka - obrázok 1

2

Všetko dáme spolu variť, osolíme a pridáme drvenú rascu. Varíme tak 1 a pol hodiny. Treba skúsiť, či je cícer dosť mäkký. Keď je cícer uvarený, vyberieme údeninu (varili sme ju v polievke len kvôli chuti). Následne si urobíme z oleja, cesnaku, hladkej múky a červenej papriky zápražku.
Cícerová polievka - obrázok 2

3

Zalejeme studenou vodou a vlejeme do polievky. Necháme prejsť varom.
Cícerová polievka - obrázok 3

4

Podľa potreby dochutíme soľou a mletou rascou. Podávame s chlebom. Ak niekto chce, môže pridať i zelenú petržlenovú vňať, ale ja nezvyknem.
Cícerová polievka - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • violetacamorova, 19. augusta 2012 o 22:14
    Tak takuto polievku urobim, zacala som velmi pouzivat cicer, vdaka za jednoduchy recept.


  • rajnica, 20. augusta 2012 o 05:38
    1*.


  • murmur, 20. augusta 2012 o 16:30
    Spolahliva slovenska klasika, znovu objavujeme jej vyznam pre zdravie


  • kuchticka, 21. augusta 2012 o 05:08
    Cicerovu robim velmi casto, inak, ale tuto tvoju si ukladam a nabuduce bude podla teba. Vyzera velmi lakavo. Ale bez zelenej petr. vnatke nejem ziadny polievku, i v zime si ju kupujem a pridam do kazdej poievky az ked ide na tanier.


  • kadgam8, 13. septembra 2014 o 09:56
    Omylom som otvorila cícerovú konzervu namiesto kukurice, bude polievka. Dala som trošku prerastenej slaninky na chuť. Petržlen rastie na terase aby bol stále poruke. Urobí krásnu vôňu aj chuť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist