Cícerová nátierka fotorecept

leily221 - fotkaleily221, 7. júla 2010
Cícerová nátierka (fotorecept)
Foto: leily221

Netradičná, ale fakt vynikajúca nátierka, ktorú má rád dokonca aj môj mäsožravý priateľ :)

10 - 12
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

300  g
150  g
2  ks
1,5 ČL
1,5 ČL
1,5 ČL




Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetky suroviny. Ja kvôli šetreniu času používam zaváraný cícer, ale samozrejme je možné použiť aj čerstvý, domäkka uvarený. Cícer zlejeme zo šťavy, tofu a jarnú cibuľku nadrobno pokrájame.

    Cícerová nátierka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cícer a tofu na jemno pomelieme, pridáme nakrájanú cibuľku. Podľa chuti pridáme horčicu, kečup a sójovú omáčku. Ja na toto množstvo dávam z každého asi 1,5 čajovej lyžičky. Osolíme a okoreníme.

    Cícerová nátierka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nátierku dobre premiešame a môžeme servírovať. Vynikajúca je s tmavým chlebom a kopou zeleniny. Dobrú chuť :)

    Cícerová nátierka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

tinca
nádherné, pekne nafotené ,ale cícer mi nič nehovorí, nemusím ho, tým nekritizujem recept
kuchticka
@leily , vyzera to dobre a je to zdrave. Uz mam v mojej K. @tinca , cicer je velmi zdravy, obsahuje okrem ineho vela vlaknin (fiber), ktore su dolezite pre dobru peristaltiku criev.
cicer
cícer je fain, ja robievam z neho tiež pomazánku, pripomína vraj chuťou tú oškvarkovú ... :-)
zazanka
Mám doma dvojročnú čerticu, tak túto nátierku vyskúšam. Vždy obzerám v obchode ten cícer, ale recept nebol... Tento sa mi páči @cicer , vďaka za prirovnanie. Presne to som potrebovala vedieť, že čo chuťou pripomína. Ďakujem :-) už je v KK.
leily221
@michsamant , ja mám cícer tiež veľmi rada...chuťovo je jemný, nie je veľmi výrazný, takže sa dá dobre kombinovať a pritom nespôsobuje črevné obtiaže ako ostatné strukoviny :)
evanaaa
Surový cícer má orieškovú chuť, zavarený neviem akú, ale môžem ochutnať, mám v pohári a stále sa chystám na pomazánku z neho. Cesnak tam netreba dať? Vlákninu ja potrebujem, takže je fajn.
leily221
@evanaaa , pokojne si tam môžeš dať aj cesnak a čili a urobiť nátierku mierne pikantnú...ja mám radá jednoduché chute, preto robím takúto :)
klaura
Tiež robievam nátierku z cíceru, ale z čerstvého, teda sušeného ... mám cícer veľmi rada, až tak, že som si ho toho roku nasadila do záhrady a teraz chodím obdivovať to čudo, ktoré mi vyrástlo ... vyzerá to ale nádejne ... :)
bozulka
@klaura určite ti vyrastie len strúčiky sú malé,majú väčšinou po 2 semiačka.Ja som si každý rok dopestovala aj 6-8 kg.Výborné sú polievky so zeleninou, /môžeš aj s pridaním kúska mäsových kostí,jedno akých/prívarky,šaláty,humus atď.Cícer /slovinec/ je skutočne vynikajúca v každej úprave a hlavne zdravá strukovina.Držím palce aby sa dobre urodilo.
klaura
@bozulka , ano po kvietkoch sa robia malé lampášiky a pomaly sa plnia ...
teším sa ... :)
bandes
výborná, robila som ju prvý krát a moc mi chutila, díky za recept
lucylee
Toto fakt zjedia aj chlapi, ale nesmiete im povedat, ze ste tam dali tofu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia