Masala
Cícerová masala s hlivou
Autor receptu: zoff
Rýchly vegan obed pre všetkých
milovníkov orientálnych chutí.
Zaručene ulahodí aj zarytým
mäsožravcom.
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu aj cesnak si nakrájame na jemno. V panvici si rozohrejeme maslo a pridáme k nemu lyžicu oleja.
Speníme si v ňom cibuľu a následne
pridáme na jemno nakrájaný cesnak. Keď sa cesnak "rozvonia" pridáme masalu a karí pastu.
- Do pripraveného základu pridáme hlivu a chvíľu podusíme. Keď nám hliva zmäkla je čas na cícer. Môzeme použiť konzervovaný alebo si deň vopred namočiť a uvariť do mäkka požadované množstvo.
Vodu z konzervy cíceru zlejeme, ale ponecháme si trochu na neskôr. Cícer pridáme k hlive a premiešame.
- Následne do zmesi prilejeme kokosové mlieko, podľa chuti posolíme a niekoľko minút dusíme, aby sa všetky chute spojili. Netreba to preháňať, aby sme cícer nerozvarili.
- Po 10 - 15 minútach, ak sa nám vyparilo veľké množstvo tekutiny, môžeme podliať nálevom z cíceru. Kto chce, môže si to celé na
záver zahustiť Solamylom rozmiešaným v troche vody, ale v princípe by mala zmes ostať dostatočne hustá vďaka
kokosovému mlieku.
- Panvicu s cícerom odstavíme a nasypeme do nej pór nakrájaný na kolieska. Podľa chuti ešte dosolíme a dochutíme citrónovou šťavou.
Podávame s ryžou, bulgurom alebo len tak s pečivom.