Masala

Cícerová masala s hlivou

Autor receptu: zoff

Rýchly vegan obed pre všetkých milovníkov orientálnych chutí. Zaručene ulahodí aj zarytým mäsožravcom.

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu aj cesnak si nakrájame na jemno. V panvici si rozohrejeme maslo a pridáme k nemu lyžicu oleja. Speníme si v ňom cibuľu a následne pridáme na jemno nakrájaný cesnak. Keď sa cesnak "rozvonia" pridáme masalu a karí pastu.
  2. Do pripraveného základu pridáme hlivu a chvíľu podusíme. Keď nám hliva zmäkla je čas na cícer. Môzeme použiť konzervovaný alebo si deň vopred namočiť a uvariť do mäkka požadované množstvo. Vodu z konzervy cíceru zlejeme, ale ponecháme si trochu na neskôr. Cícer pridáme k hlive a premiešame.
  3. Následne do zmesi prilejeme kokosové mlieko, podľa chuti posolíme a niekoľko minút dusíme, aby sa všetky chute spojili. Netreba to preháňať, aby sme cícer nerozvarili.
  4. Po 10 - 15 minútach, ak sa nám vyparilo veľké množstvo tekutiny, môžeme podliať nálevom z cíceru. Kto chce, môže si to celé na záver zahustiť Solamylom rozmiešaným v troche vody, ale v princípe by mala zmes ostať dostatočne hustá vďaka kokosovému mlieku.
  5. Panvicu s cícerom odstavíme a nasypeme do nej pór nakrájaný na kolieska. Podľa chuti ešte dosolíme a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s ryžou, bulgurom alebo len tak s pečivom.