Cibuľový chlebový posúch (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Tento recept pridala @Havino pod názvom Chlebový posúch s rozmarínom. Nám tak zachutil, že sa u nás udomácnil. Pridala som do cesta kmín. Ja som ho tentoraz urobila s cibuľou. Udusila som dve stredné cibule. Nabudúce dám tri veľké.

25 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si múku hladkú T650, ražnú celozrnnú múku, droždie, cukor, soľ. Vajíčko na fotke nepatrí do cesta.
  2. Múky som odvážila, preosiala do misky, pridala som soľ, mletý kmín.
  3. Z odmeraných 500 ml vody, 1 čl cukru a z 1 pl z odváženej múky som spravila kvások. Vykysnutý som ho pridala k múke, spolu s 3 PL oleja.
  4. Vypracovala som cesto, zakryté som ho dala kysnúť do vypnutej rúry.
  5. Kým mi cesto kyslo, zmyslela som si, že ho trochu zmením a pridám k nemu cibuľu. Očistila som dve stredné cibule. Nabudúce spravím z troch veľkých.
  6. Na jednej polievkovej lyžici oleja som cibuľu dusila.
  7. Udusila som ju do tmava. Nechala som ju vychladnúť.
  8. Ešte som si plech vystlala papierom na pečenie. Plech má rozmer 20 x 33 cm. Do vykysnutého cesta som zapracovala udusenú cibuľu.
  9. Cesto som preložila na pripravený plech. Mokrými rukami som ho roztiahla.Rúru som vyhriala na 220°C. Kým sa mi vyhriala, cesto som zakryla utierkou, aby znovu nakyslo.
  10. Kto chce, môže si vrch posypať ako ja hrubozrnnou morskou soľou, semienkami. No nemusí. Ja som dala aj tekvicové. Chutia mi opečené . Posúch som piekla 25 minút.
  11. Upečený som preložila najprv na mriežku, potom na dosku, aby som ho mohla nakrájať.
  12. Toto z neho zostalo večer.