Cibuľový čaj

diabambulka - fotkadiabambulka, 21. septembra 2012

je veľa spôsobov a tu je ten môj receptík na čajík proti kašľu...

10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
pdľa chuti
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Cibuľu umyjeme a oba konce odrežeme. Nakrájame na väčšie kusy aj so šupkou ( aby mal čaj krajšiu farbu, nieje nutnosťou ). Zalejeme vodou a varíme na miernom ohni 10-15 minút. Precedíme, pridáme šťavu z jedného citróna a na záver dochutíme medom.

Diskusia k receptu

marianna76
Aj ja varievam cibuľový, ... keď začne vrieť , vypnem a nechám oddýchnuť 20 min. šupky vyberiem... ale robievam ho len v nutných prípadoch, pre nás je akosi ťažký, možno dávam veľa cibule... krásne si to tu nachystala aj s citrónom
ancicka
Výborny proti kašľu.Moje deti mi ho nechceli piť,no nikdy som sa nečudovala ,lebo ja ako dieťa som ho tiež neznašala.Tiež sme ho pili pri nachladení.
michsamant
Ja este pridavam kustik skorice, klinceky a stipku kurkumy. Naozaj vyborny na kasel.
michsamant
Ma tak teraz napadlo, ked si robila tento caj, co su deticky chore? Vam teraz teplota na Slovensku dost skakala to je take pocasie prave na prechladnutia.
margaretka28
Veru tak!! Najlepšie sú prírodné zdroje, aj u nás funguje na kašeľ a okrem toho fičíme celú zimu na šípkovom a bazovom čaji.:-)
diabambulka
Ahojky,presne tak,veru sme poprechladali a kašlú drobci, ale veru im nevonia, skúsim pridať skorice ako ty, ďakujem za super tip ;0)
medovnicek
takéto domáce medicínky mám veľmi rada a vždy ich posúvam aj kolegyniam, moja sestra sa kedysi v jasličkách naučila tiež takú medicínku - dala sa variť voda, pridal sa lipový kvet, polovica cibule aj so šupou a trocha majoránky, ochutil sa citrónom a medom
michsamant
Inak tie klinceky a kurkuma su protizapalove. A vies co na taketo prechodne obdobie pomahalo mojej dcerke, ked sme boli na Slovensku? Imunoglukan. Je to vytazok hlivy ustricovej, ucinny na podporu imunity.
diabambulka
Vážne imunoglukan, no tak to kuknem v lekarni ako prevenciu pred zimne obdobim a nastúpili sme do škôlky a bude to len plus;0) ďakujem za rady, vyskusame...tetaz budem pozerať aj pastu s pridavkom klincekov,keď sú protizápalové. Ahoj
altyn
@Diabambulka skús pridať pri varení jablkové šupky, pohlcujú pach cibule a dajú mu svoju vôňu. Ja som nikdy nevedel aký čaj pijem až kým som mamu neprichytil pri jeho varení. A ak deti škriabe v krku, tak skús cibuľový sirup: cibuľu nakrájaj ledabolo na kocky, zasyp 3 PL (zarovnanými) kryšt. cukru a 3 PL vody a nechaj vylúhovať aspoň 2-3 hodiny. Ak je cibuľa väčšia, alebo máš viac maródov, pridaj cukor aj vodu, vždy v pomere cukor:voda 1:1. Preceď cez umelohmotné sitko a podávaj po 2-3 KL aj stokrát denne. Je to sladké a chutí to nie len deťom ale aj dospelým. Ja si to robím v množstve pol pohára od majonézy na deň. A to nemám rád sladkosti. Prajem skoré uzdravenie! :-)))))
diabambulka
No super, koľko skvelých rád a tipov, veľmi ste ma potešili Varechacikovia . ďakujem;0)
aroooo
a proti kašľu a škrabaniu v krku pomáha aj zázvorový čaj, prajem rýchle uzdravenie.
cica2
dúfam že ste už zdravučkí, prajem všetko dobré a hlavne veľa zdravia!...Na kašeľ a celkové zahlienenie je tento čaj výborný, tiež ho robievam ak sú deti choré a pomáha :-)
hubata
Vďaka za receptík, takýto čaj som nevarievala deťom pri nachladnutí, len som robila sirup. Zíde sa do zásoby, už je aj v KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia