Cibuľovo-dulová marmeláda

Roman Pekný
šéfkuchár hotela Villa Nečas**** v Žiline, 19. januára 2017
Cibuľovo-dulová marmeláda
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks čerstvá
2 ks
50 ml
100 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr na panvici pripravíme z cukru karamel. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Prilejeme trochu oleja a opražíme dozlata. Zalejeme bielym vínom a pridáme na rovnaké kocky nakrájané očistené a šupky zbavené duly. Podusíme domäkka.

  2. 2

    Marmeládu dochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Podávame napríklad k syrovým variáciám, mäsu a divinovým terinkám.

Diskusia k receptu