Bryndzové krokety
Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom
Autor receptu: redakcia
Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je
kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase
kráľom. Cenili si ich nad zlato. Veď prípravu
desiatok polievok, omáčok a gulášov začínali
cibuľou. A jednoduché hrianky či oblátky
s medom doviedli vďaka cesnaku k vrcholom
dokonalosti. Preverme ich kulinárske, liečebné
i magické účinky novými nápadmi.
4 porcie |
150 minút príprava |
Postup
- Údené mäso: Údené koleno dáme variť do vody s cibuľou, cesnakom
a koreninami. Varíme asi hodinu a pol úplne domäkka. Mäso
vyberieme a necháme schladiť, potom ho oberieme od kostí
a prebytočnej kože a natrháme ho po vláknach.
- Krokety: Olúpanú cibuľu rozkrojíme na štvrtiny a upečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie
pri 170 °C asi 15 minút do zlatohneda. Rozmixujeme, spojíme s bryndzou a vytvarujeme guľky alebo valčeky, ktoré
obalíme v trojobale. Krátko zmrazíme (10 – 15 minút)
a potom pomaly vypražíme v oleji do zlatohneda.