Bryndzové krokety
Bryndzové krokety

Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 4. februára 2019
Cibuľovo-bryndzové krokety s údeným mäsom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Naše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich nad zlato. Veď prípravu desiatok polievok, omáčok a gulášov začínali cibuľou. Zobraziť celý popisNaše prababičky nás naučili, že cibuľa je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase kráľom. Cenili si ich nad zlato. Veď prípravu desiatok polievok, omáčok a gulášov začínali cibuľou. A jednoduché hrianky či oblátky s medom doviedli vďaka cesnaku k vrcholom dokonalosti. Preverme ich kulinárske, liečebné i magické účinky novými nápadmi.

4
porcie
150 minút
príprava

Suroviny

Krokety:
300 g
300 g
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
 na vyprážanie
Údené mäso:
1 ks
1 ks
5 strúčikov
5 g
5 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Údené mäso: Údené koleno dáme variť do vody s cibuľou, cesnakom a koreninami. Varíme asi hodinu a pol úplne domäkka. Mäso vyberieme a necháme schladiť, potom ho oberieme od kostí a prebytočnej kože a natrháme ho po vláknach.

  2. 2

    Krokety: Olúpanú cibuľu rozkrojíme na štvrtiny a upečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie pri 170 °C asi 15 minút do zlatohneda. Rozmixujeme, spojíme s bryndzou a vytvarujeme guľky alebo valčeky, ktoré obalíme v trojobale. Krátko zmrazíme (10 – 15 minút) a potom pomaly vypražíme v oleji do zlatohneda.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia