Cibuľové zemiaky fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 12. mája 2015
Cibuľové zemiaky (fotorecept)
Foto: gordonko

... neuveriteľné, toto som jedol pred 3 dňami u kamarátky, skvelá chuť....tento recept vraj dostala od svojej svokry tak sa s vami hneď Zobraziť celý popis... neuveriteľné, toto som jedol pred 3 dňami u kamarátky, skvelá chuť....tento recept vraj dostala od svojej svokry tak sa s vami hneď podelím

35-40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1-2 ks




Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny - zemiaky, 1-2 cibule, olej a vegeta ...... (kto nechce vegetu bude soliť).

    Cibuľové zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Celé neošúpané zemiaky dáme variť, keď sú mäkké vodu vylejeme a zemiaky dáme trochu vychladnúť...no a potom ich očistíme.

    Cibuľové zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    1-2 cibule si nakrájame na drobno a osmahneme ju na väčšom množstve oleja.

    Cibuľové zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa nám smaží cibuľka, tak si popretláčame zemiaky.

    Cibuľové zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pretlačené zemiaky pridáme k cibuli.

    Cibuľové zemiaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ovegetujeme.

    Cibuľové zemiaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Miešame asi 3-5 minút, kým sa nám zemiaky nespoja v jednu masu.....kto dal málo oleja bude musieť trochu priliať.

    Cibuľové zemiaky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A máme hotovo.... čo k tomu ???? Kto čo chce, ja som si dal bryndzu s mliekom.

    Cibuľové zemiaky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    DOBRÚ CHUŤ........... ja idem na dupľu.

    Cibuľové zemiaky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

rea1
ja by som si k tomu dala šalát. alebo kyslú kapustu, čalamádu, cviklu. jednoduché, rýchle, dobré. nielen rízky sa musia stále tlačiť do hlavy. :-))
denyany
V jednoduchosti je aj chuť!;-) Málinko červenej ml.papriky by som tam...ale to by bol už iný recept.
frezia68
Veru,skromný a výborný recept,robievam na masti,pridávam pažitku,alebo ptržlenovú vňať a cviklu s chrenom.Aj s kyslou kapustou je fajná večera :-) a svokra šikovná.
zolik
moje oblubene s kyslou smotanou a zavaranymi uhorkami ked som sama doma
marianne
@gordonko skus ich z cerstvych zemiakov,neolutujes.Dodrz presne ten isty postup,len zemiaky neuvarene nakrajane na kocky,podliat tosicku vodou a namiesto vegety trosku sladkej papriky mletej, no dobrota nekonecna a posyp cerstvou petrlzlenovou vnatou alebo pazitkou...tak ma ich naucil otec
tiginko
parádička, to sa mi páči, čo najskôr vyskúšam na večeru
aroooo
ja by som k restovaniu cibule prihodila trochu rasce, ináč mňam


mariamka
suhlas s @marianne , ale musia to byt nove zemiaky a vela petrzlenu, dobrota, toto je taka rychlovka, prilezitostne vyskusam trebars aj ako prilohu
tatranocka
Robievam s viedenskou cibuľou...ale normálne "šťuchané" zemiaky + viedenská cibuľa a polejem masťou z vyprážania (nie všetkou !).Najmä v zime to mám rada a k tomu bielu sladkokyslú kapustu.Výborná večera ☺☺☺
izabella929
@gordonko , presne takto ich robila moja babička, ale nie s cibuľou, ale cesnakom,,také troška sem-tam chrumkavé od zapečenia na panvici..najradšej som ich jedla s kyslým mliekom, alebo iba s uhorkou...určite ich vyskúšam s cibuľou, lebo s cesnakom sa nekamarátim teraz..vďaka za PRIPOMENUTIE.-)
katka78
U nás podobne ako Izka píše, robievala babka. Keď zostali z predošlého dňa zemiaky z prílohy, nakrájala ich na menšie kúsky dala na masť a pokojne aj pripiecť nechala, tie sme mali najradšej, boli chrumkavé. Nech robím čo robím, nikdy ich nemám ako ona.
pacik
U nás sa robia odjakživa, ale varím ich ošúpané, so soľou a troškou celej rasce, cibuľu najradšej smažím na masle, môže byť aj na bravčovej masti a niekedy pridám do hotových nakrájanú pažítku. Takto zužitkujem aj zemiaky ktoré zostanú. Dajú sa jesť s hocičím :-)
babidka
Toto bola kazdodenna babkina / aj vacsinu jej rovesnikov u nas / vecera - cibulkove zemiaky a ktomu kysle mlieko:-) Ak este bola cibula mlada a mala vnat , tak tie zemiaky mala viac zelene ako zlte . Davala aj obcas - pre zmenu chuti -pazitku ci petrzlen . My to tiez mame velmi radi .
kukulienka71
@gordonko , krásna fotka, ten tanier je nádherný. Lacné, sýte a chutné jedlo si vytvoril, verím, že chutilo. Zemiaky mám rada na tisíc spôsobov, tento som ešte nerobila. Robievam tak ako píše marianne, to je u nás paprikáškrumpli bez mäsa, tiež mňamkové, od babky.
Mám v pláne pravidelnejšie si kupovať kyslú žinčicu, tak toto by sa k nej hodilo.
babicka
Toto je recept našich starých mám.Dobrý a chutný.Ďakujeme za pripomenutie!
evanaaa
Naša mama ani inak zemiaky ako prílohu nerobievala, aj ja tak robím, len zemiaky krájam na kolečká, a na dobrej masti, čo už lepšie......
A to, ako píše @marianne , tak robím základ na granatír, na malíčké kúsky si nakrájam ošúpané nevarané zemiaky, podusím cibuľku, na ňu papriku, hodím zemiačky a dusím, len málilinko podlievam, vareškou ich už mäkké trochu pomliaždim a cestoviny na ne hodím, je výborný granatír, lepší ako keď sa zvlášť varia zemiaky.
daanoo
Davali ste tam soľ alebo čisto len vegetu?
gordonko
@daanoo ... čisto vegetu ( tak mi to bolo ukázané ) ,ale sú tu ludia čo ju neuznávajú .... je to na každom z nas ako si to posolíme
aandulka
Určite chutné jedlo, pre mňa kde je cibuľa je všetko dobré. Som veľký fanda jedál našich starých mám. Vďaka za pripomenutie, s tou bryndzou a mliekom to je prosto jednotka. 5*,KK.
daanoo
@gordonko neuznávaju ju kvôli glutamane sodnom čo je bezpečný. A koľko lyžice vegety ste dávali?
gordonko
@daanoo ..... poznáš tu rozprávku ,, soľ nad zlato ,, ????? přiměřeňe ... přimňeřene ..... ja dávam od oka , ber to tak že viac ako polovička vegety je soľ ..... ja solim dosť a na toto množstvo som dal asi 1,5 pol. lyžice
tamik
veľmi chutné...ja som ich nejedla ako prílohu ale ako hlavné jedlo :P
babucka
Takuto lahoudku som jedavala u starej mamy ona tam davala trochu cervenej papriky miesto vegety vtedy este nebola.Tie nase starke vedeli asi carovat a preto chut ich jedal je stale prítomná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia