Cibuľkový koláčik

daniella9 - fotkadaniella9, 11. júna 2012
Cibuľkový koláčik
Foto: daniella9
10 minút
príprava
40 minút
na 180 - 200 °C

Suroviny

500 g
500 ml
1 čl
 podľa potreby
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetky suroviny.

    Cibuľkový koláčik - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si kvások. Do šálky si dáme trochu mlieka, asi tak pol šálky, a trochu zohrejeme. Do misky, dáme kvasnice, zalejeme mliekom, pridáme cukor a rozmiešame. Misku prikryjeme tanierikom a počkáme, kým sa kvások vytvorí.

    Cibuľkový koláčik - obrázok 2
  3. 3

    500 ml mlieka si taktiež zohrejeme. Múku dáme do väčšej misy a zalejeme mliekom. Osolíme. (Ja som soľ nedávala, čo však môže byť pre iných problém, koláčik im nemusí chutiť.) Pridáme kvások a rozmiešame. Cesto bude také polotekuté. Ak je tekuté až príliš tak pridáme trochu múky. Necháme kysnúť. (Moje kyslo asi tak hodinku, možno viac, neviem teraz presne, zabudla som sa pozrieť na hodinky:-D)

  4. 4

    Plech potrieme olivovým olejom a vysypeme strúhankou. Nalejeme cesto, ktoré roztiahneme po celom plechu. Posypeme rascou a poukladáme cibuľku nakrájanú na kolieska. Tip: skúste pridať aj iné semienka podľa uváženia:-)

    Cibuľkový koláčik - obrázok 4
  5. 5

    Koláčik pečieme v predhriatej rúre na 180 - 200 stupňov cca. 40 minút. Chvíľku pred dopečením celý koláč potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a ešte chvíľku pečieme.

  6. 6

    Hotovo, dobrú chuť:-)

    Cibuľkový koláčik - obrázok 6

Diskusia k receptu

lia66
Mňááám, až slintám, keď som uvidela foto-nádhera, môžem aj o polnoci!!!
nonna
Áno, toto je moje, ale treba využiť celú cibuľku aj s vňaťou. Bude to aj chutnejšie ešte, aj krajšie. Ukladám do KK! A treba skúšať ďalej, prajem veľa zdarností!
liviar
Toto vyzerá celkom dobre, len neviem, či toho mlieka nie je trochu veľa na pol kila múky. Nie to veľmi tekuté, lebo ak som to dobre pochopila, ide tam pol litra mlieka a plus pol šálky do kvásku.
daniella9
@rolfynka
dala som tak 1 kocku:-)
@liviar
môžeš trošku ubrať, len potom treba dať pozor, lebo ked zas bude priveľa múky, tak bude veľmi ,,hutný', alebo ako by som to povedala:-)
zdezda
zbožňujem slané koláče, tento si určite upečiem :-), ďakujem za rcp
mlsalka
super recept, teraz mam zrovna cibulove obdobie, takze ukladam a casom spravim :))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia