Plnená cibuľa
Cibuľa s mäsovo-paprikovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Maslový chlieb s cibuľkou alebo pažítkou
a čaj. Na tejto dobrote od deda som "fičal" celé
detstvo. A stará mama zase krájala cibuľu
na plátky, preliala medom a nechala postáť.
Raz–dva som bol zdravý... Naučili ma, že cibuľa
je kráľovnou slovenskej kuchyne a cesnak zase
kráľom. Sú skrátka späté s kulinárskou
históriou nášho národa.
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Cibuľu očistíme, ale zo
spodnej časti odstránime
len korienky, aby drevnatá
časť ostala. Vo vriacej vode
ju oblanšírujeme. Potom z každej cibule vyberieme
stred, aby ostali
aspoň 3 vonkajšie vrstvy.
- V miske zmiešame mletú
roštenku s nastrúhaným
čedarom, nakrájanou čili
papričkou, kúskom nakrá-
janých stredov z cibule
a nakrájanou červenou
paprikou. Dochutíme soľou,
korením a rascou.
- Zmesou naplníme cibule.
Na každú cibuľu dáme plátok
masla a prikryté pečieme
30 minút pri 180 °C. Podá-
vame s pečenými zemiakmi
alebo so zeleninovou ryžou.