Ciabatta
Foto: egreska

Suroviny

200 g
300 ml
300 g
100 ml
2 čl
1/2 kocky
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Do pekarne si nasypeme hrubu muku a zalejeme vriacou vodou,pomiešame a nechame vychladnut..potom pridame všetko ostatne a nechame vymiesit a vykysnut..potom vyvalkame na podlozke posypanej hrubou mukou ,vytvarujeme chlebiky a pečieme na 200 st asi 15-20 min.Inak ja som musela pridat ešte viac vody,mala som to nejake huste,ale napisala som povodne mnozstvo...

  2. 2

    Chutovo su velmi dobré.

Diskusia k receptu

jaroslava31
Vyzerajú veľmi dobre, videla som ich robiť na tv paprika, ale tam im to trvalo asi dva dni a dávali tam tuším aj olej. Ďakujem
sovka62
Ďakujem za ďaľší dobrý recept, ciabatu kupujeme vnučkám a už som na ňu hľadala recept, ale nenašla.
evia
Priznám sa, že neviem čo je Ciabatta, k čomu sa to je?
sjuz
druh talianskeho chlebíka, jedia ku všetkému. Ja mám rada prekrojený pozdĺžne, a navrch si dávam zmes na kocôčky pokrájaných voňavých rajčín - samozrejme v lete - zmiešaných s olivovým olejom, fetou a bazalkou, štipka čierneho korenia - mňam! Ešte je fajn, keď ho takto prekrojený zľahka opečieš na panvici.
aja1616
Vyskúšala som a je vynikajúca, hlavne čerstvá. Konečne recept na fakt chutnú ciabattu. My sme ju jedli aj samu. Vďaka za recept.
sharona
Dnes som piekla aj ja, ale aj po pečení 45 minút. na 200 st. bola stále vo vnútri akoby nedopečená. Kôrka bola pekná hnedá chrumkavá, spodok trochu viac pripečený. Ale zjedla sa aj tak a chutila. Trochu ma zarazilo, že keď som do hrubej múky naliala vriacu vodu hneď sa mi to všetko zhrčkavelo. Myslela som že to nevymiešam tak, aby v ceste neboli hrudy - veď som to aj musela hodnú chvíľu miesiť v robote.
babidka
Tak toto su najlepsie a prakticky najmenej problemove ciabatty :-) To s tou zaparenou mukou je vyborne - cesto je krasne vlacne a zvrchu chrumkave . Vyskusala som viacej receptov ale tento predci vsetky :-))))
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Dnes som ich vyskúšala. Sú najlepšie aké som doteraz piekla. A to som ich už napiekla dosť. Vďaka za tento recept. Piekla som ich pri 220 stupňoch.
sjuz
túto nedeľu idem na to:) - k rajčinovému džemu a k syru z gréckeho jogurtu potrebujem dôstojné pečivo predsa:)!
sjuz
@egreska - takže včera som urobila na skúšku z polovičnej dávky - no sú fantastické:) musela som dať trošku viac vody, ďakujem az SUPER recept:)!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia