Ciabatta nemiesená

eraserhead - fotkaeraserhead, 14. decembra 2011

Recept pripravený podľa tohto

8
porcií
1230 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Suroviny

600 g
450 ml vlažná
15 g
1 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Do nádoby dáme múku a droždie, vo vode rozpustite cukor a soľ a vylejeme do múky.

    Ciabatta nemiesená - obrázok 1
  2. 2

    Premiešame aby sa to spojilo, ja som miešal lyžičkou. Nádobu zakryjeme potravinovou fóliou a vložíme do vypnutej rúry. Necháme kysnúť aspoň 18 hodín

    Ciabatta nemiesená - obrázok 2
  3. 3

    Ubehlo 18 a pol hodiny.

    Ciabatta nemiesená - obrázok 3
  4. 4

    Pracovnú plochu si navlhčíme vodou a rozprestrieme naňu potravinovú fóliu. Preosejeme tam ešte trocha múky.

    Ciabatta nemiesená - obrázok 4
  5. 5

    Vysypeme - vylejeme tam cesto, snažíme sa docieliť podlhovastý tvar.

    Ciabatta nemiesená - obrázok 5
  6. 6

    Asi takto. Ak by sa Vám to nepodarilo, pomúčte si ruky a cesto do požadovaného tvaru vyformujte.

    Ciabatta nemiesená - obrázok 6
  7. 7

    Plech na ktorom budeme piecť potrieme olejom a poprášime kukuričnou múkou.

    Ciabatta nemiesená - obrázok 7
  8. 8

    Pokiaľ možno jedným pohybom preklopíme cesto na pripravený plech. Môžete povrch cesta ešte jemne poprášiť múkou, ja som to už nerobil.

    Ciabatta nemiesená - obrázok 8
  9. 9

    Cesto prikryjeme a necháme pri 30 C kysnúť 2 hodiny

    Ciabatta nemiesená - obrázok 9
  10. 10

    Keď uplynul potrebný čas, vložíme cesto do trúby vyhriatej na 220°C na 40 minút. Akonáhle bude mať povrch orieškovú farbu vyberte ciabattu z rúry. Ešte pred vložením do rúry odstráňte z plechu kukuričnú múku ktorú nezakrýva cesto, počas pečenia by sa mohla spáliť.

    Ciabatta nemiesená - obrázok 10
  11. 11

    Ciabatta non impastata è pronta.

    Ciabatta nemiesená - obrázok 11

Diskusia k receptu

nazarboncuk
dobréé, ja som podla podobneho receptu (bez miesenia) robila chlieb ale niečo som "zmrvila" lebo kôrka super a vo vnútri nejaký divny...nechutil mi :( skúsim toto? :)
lia66
Mňááám...ukladám, ďakujem za recept. Ciabattu milujeme, ale túto ešte nemám.
tatranka
To je ohromné.!!!! Krásne vypečená ciabatta.Robila som ju len raz,ale musím sa priznať nebola vydarená.Urobím ju podľa teba.Nedá mi to,aby som sa nepokúsila znova.Tvoja je krásna lákavá. Už je v KK.
sovka62
Fíha, tá je teda ukážková! Také deravé chlebíky mám najradšej. Tak ukladám......
kata50
K takému chlebíku veru nič netreba. To kysnutie v rúre asi má vplyv na kvalitu cesta Uložené :-)).
sladkacokolada
krásna, aj by som vyskúšala, len neviem či by som ho dokázala na jeden šup preložiť na plech.. ukladám do kk:)
jarunka
Este som sa pozastavila ... 1 gr. drozdia staci ? asi preto musi kysnut tak dlho ako chlebik bez miesenia.
tancotanka
je krásna, vydarila sa a určite aj dobre chutila, mňam... aj my sme už skúšali a tiež vyšla... :-))
samanka
ciabattu robievam, mám ju veľmi rada, len vo všetkých receptoch, ktoré som mala a mám sa uvádza múka chlebová, teda T-650.
tetuska
dúfam, že sa mi podarí tak ako Tebe, je chuťovo veľmi dobrá, vyskúšam...
babkamt
Ciabata vyzerá lákavo.Už je v kk. Som zvedavá, či sa aj mne tak krásne vydarí.
michsamant
Chcem ist zamiesit na nu, len v postupe chyba ten olivovy olej v rozpise surovin.. predpokladam, ze ide do cesta spolu s vodou?
evanaaa
@Eraserhead , musí to byť kukuričná múka? A to sa vlastne z tej olie vyklopí, ako som pochopila, nešlo by to priamo na pečiacom papieri robiť, alebo aspoň naň vyklopiť, bez tej múky?
pardon- z tej fólie.......
eraserhead
úplne hore som dal link na zdrojový recept (je tam k dispozícii aj video talianske alebo anglické) @jarunka dal som ten 1g iba odhadom (tak presnú váhu nemám) podľa receptu, @michsamant ten olej je na pomastenie plechu, @evanaaa tá kukuričná múka-krupica slúži iba na to aby sa ciabatta nepripiekla na plech, takže v princípe tam asi môže ísť aj obyčajná múka. A ohladom toho prehodenia pozrite si to video v odkaze, je to tam pekne vidieť.
celero
eraserhead, akým spôsobom si zabezpečil tú teplotu pri druhom kysnutí?
celero
ja som ju dala pod ohrievač v kúpeľni. myslím, že sa jej to páčilo a v konečnom dôsledku aj nám. vďaka za recept :) inak v tom pôvodnom recepte sa hovorí o 2 druhoch múky - aký je ten druhý "di farina manitoba"?
eraserhead
dal som to pod perinu - ktovie koľko tam bolo C
a čo sa týka tej múky, tú manitobu spomínajú iba v talianskom videu. Nie v anglickom a ani v písanom texte. Ja som dal "00" tak ako je uvedené v časti "Ingredienti"
Podľa tohto
 it.wikipedia.org/wiki/Farina_manitoba...

je to Triticum aestivum zo severnej ameriky vynikajúcej kvality. A meno dostala podľa oblasti kde na začiatku rástlo (Manitoba provincia Kanady), obilie silné a odolné voči chladu.
A podľa tohto tu
 sk.wikipedia.org/wiki/P%C5%A1enica...

je to Pšenica letná forma ozimná

A ako sa ti podarila, ako chutila?
celero
dobry napad :)))
ja som dala tiez vsetko hladku.
podarila sa a chutila naramne. inak dnes vecer peciem dalsiu.
dakujem Ti za tie info k muke.
jerica
určite spravím , perfekt !!!! vydarené:-)
bozka05
@Eraserhead Grazie mille! Adoro le ricette dallo giallo zafferano! :) Musim vyskusat, niet nad cerstvy chlieb a ciabattu zboznujem! :))
mariaklara
Nádherný chlebík - ciabatta, recept si ukladám, mám však jednu otázku, ja som začala používať vlastný kvások, nie droždie, koľko by som mala použiť na tento chlebík? Neviem to ešte tak odhadnúť, koľko ho mám použiť.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Ja pečiem tiež cabiatu, ale vyskúšam tvoju, dierkovaná je a určite aj výborne chutí.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia