Ciabatta a la Marcel Ihnačák

Ciabatta a la Marcel Ihnačák
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 29. septembra 2011 8:29Ďalšie jeho recepty

Nechala som sa inšpirovať receptom známeho mladého slovenského kuchára Marcela Ihnačáka, bývalého spolupracovníka Jamieho Olivera, známeho aj z relácie Teleráno... Nechajte sa inšpirovať aj vy :-)))

Suroviny

2 Ciabattky
porcie
20-25
minút
na 230 °C

Postup prípravy receptu

1

Najprv si urobíme kvások. Všetky suroviny zmiešame spolu metličkou, aby sme získali hustú kašu. Necháme 10-20 minút kysnúť ( záleži od teploty v miestnosti ). Dobre vykysnutý kvások vyzerá tak, že na povrch vystupujú rôzne veľké bubliny. V inej mise si zmiešame všetko potrebné na cesto a pridáme kvások. Dôkladne zmiešame. Necháme kysnúť minimálne 12 hodín a nejlepšie celú noc ( dáme do chladničky ). Ráno rozdelíme cesto na dva bochníky, vytvarujeme do tvaru knedlí a troška stočíme. Položíme na vymastený plech a necháme ešte nakysnúť.
Ciabatta a la Marcel Ihnačák - obrázok 1

2

Pečieme vo vyhriatej rúre 20-25 minút pri teplote 230 °C ( ak nám ciabatta rýchlejšie chytí farbu tak ju radšej prikryjeme alobalom a dopečieme). Chvíľku pred dopečením potrieme vodou.
Ciabatta a la Marcel Ihnačák - obrázok 2

3

Toto je základný recept na Ciabattu podľa Marcela Ihnačáka, v rozšírenej verzii môžeme pridať sušené paradajky, rozmarín a cibuľku orestovanú na olivovom oleji, alebo pridáme rôzne druhy semienok. Dobrú chuť :-)
Ciabatta a la Marcel Ihnačák - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • nazarboncuk, 29. septembra 2011 o 09:45
    je nádherná


  • dusan95843, 29. septembra 2011 o 10:42
    krásna


  • valeri, 29. septembra 2011 o 10:57
    podarila sa Ti perfektne. A čo keby som pridala, celozrnnú pšeničnú, grahamovú alebo ražnú múku?


  • kata50, 29. septembra 2011 o 10:57
    Ako vždy-perfektné :-))


  • akeber, 29. septembra 2011 o 11:07
    krásne nadýchané :)


  • hviezdickaz, 29. septembra 2011 o 11:27
    Len ten nazov som videla,a hned som vedela,ze ten recept je od teba. Krasne sa ti vydarili :-)


  • diabambulka, 29. septembra 2011 o 12:40
    valeri, určite môžeš, ako mi kedysi radili varecháči myslím že 1/3 hladkej múky vymeníš za celozrnnú, grahamovú, alebo ražnú múku.


  • peteer, 29. septembra 2011 o 13:31
    Ciabatty robim tiez, no takto stocene som este nevidel... su super. Dakujem za inspiraciu.


  • marcy, 29. septembra 2011 o 14:08
    sú nádherné,vyskúšam....mňam :))


  • marianne69, 29. septembra 2011 o 15:40
    kraaasna:-)


  • siminimie, 29. septembra 2011 o 16:14
    je nádherná, vyskúšam ale asi z polovičnej dávky .. :)


  • renama, 29. septembra 2011 o 17:52
    vyskúšam, ďakujem, už je uložená :)


  • julica, 29. septembra 2011 o 19:09
    Veľmi pekné bagetky, vyzerajú na super striedku. Mám otázočku: len si zmesi zmiešala alebo si cesto dlhšie miesila (vtedy sa aktivuje lepok)? Ďakujem.


  • vavan, 29. septembra 2011 o 20:03
    wow perfektne sa ti vydarila ako od profesionála


  • marianna76, 29. septembra 2011 o 21:39
    aj mne sa páčia, uložím si aspoň recept...


  • ola111, 29. septembra 2011 o 21:55
    Ja tiež skúsim,páči sa mi,že môže kysnúť aj cez noc,máš ju pekne
    vytvarovanú.


  • jerica, 29. septembra 2011 o 22:22
    Pekne naaranžované na stole , spravím resp.zarobím z Tvojho receptu (vyzerá ako sendvič ) na obložené chlebíky, keď sa vydarí určite ho nahradím a budem robievať, ešte hodinu počkám a zamiesené na chleba,ráno upečiem aj s Tvojim , raňajky na "teplo":-))


  • ancicka, 29. septembra 2011 o 22:42
    na 1*.uložím,vyskúšam,dám vedieť.


  • tinca, 29. septembra 2011 o 23:55
    veľmi vydarené :)


  • diabambulka, 30. septembra 2011 o 07:32
    ahojte :-) som rada, že sa Vám recept páči...
    julica, v recepte podľa Mrcela Ihnačáka je napísané len zmiešať, ale cesto malo takú lepkavú konzistenciu, lebo je redšie a tak som ho trocha premiesila, aby sa nelepilo ( keď sa odlepovalo od varešky, som bola spokojná )
    ahoj jerica, máš pravdu na obložené chlebíky je to ideálna domáca varianta, chutí to niečo medzi sendvičom a chlebom, má to troška inú nie typicky chlebovú chuť. Mne sa páčilo že ráno mám cesto hotové a za necelú polhodinku už aj upečené, teplučké a voňavé :-)))


  • jarkulienka, 30. septembra 2011 o 08:17
    Krásne, len sa mi zdá veľa kvasníc. Má ísť aj do kvásku a zvlášť aj do cesta? Tak je to v rozpise. Ak sa dozviem ešte dnes odpoveď, zajtra mám hostí a pečiem ... Ďakujem.


  • jerica, 30. septembra 2011 o 08:23
    aj Tebe dobré ránko @diabambulka súhlasím , večer som si zarobila cesto na chlebík a teraz dopečený chystám na raňajky voňavučký chlebík,je to vôňa domova:-))


  • lyali, 30. septembra 2011 o 09:03
    :-) krasne :-) vonu cerstveho peciva pomyselne citim az sem :-) budem musiet prist na kurz kysnuteho cesta k Tebe! :-)


  • aroooo, 30. septembra 2011 o 11:02
    tak toto sa mi páči,no asi si sa pomýlila v surovinách na cesto, keď tam máš znovu kvasnice, alebo ich tam ide až tak veľa? Páči sa mi, ukladám, niekedy spravím, len prosím ťa ako s tými kvasnicami?


  • diabambulka, 30. septembra 2011 o 12:18
    lyali, kľudne prídi a napečieme, môj drobec ťa naučí kvások to je jeho robota, keď pomáha:-)))
    arooo, nie kvasnice sú tam 2-krát napísané presne podľa receptu a nieje to veľké množstvo kvasníc, neboj. Ide tam spolu 14g kvasníc na 1300g múky :-)))
    ahoj jerica, tak tipujem že dnes večer budú aj domáce ciabatta-chlebíčky:-)))


  • andys, 30. septembra 2011 o 14:38
    Už som v polovici procesu, večer by to mohlo byť hotové :) Skvelý recept a to množstvo - bude dosť pre všetkých :)))


  • jerica, 30. septembra 2011 o 20:55
    @diabambulka , ako si vedela že ich vyskúšam , ešte hodinka a sú v rúre.Cesto kyslo ako sa patrí,cesto som si trochu prispôsobila čo sa mi hodilo,ale Tvoja inšpirácia boduje,len neviem či to s Tvojim odobrením pridám,spravila som z polovičnej dávky. Nemiesila som ako som sa naučila pri chlebopečení,je to "suprové",zarobenie cesta je raz 15.22h-15.47h dala na odpočívanie:-)


  • astheart, 30. septembra 2011 o 23:45
    @valeri : Přidat můžeš mouku, jakou chceš, a bude to určitě dobré. jenomže už to nebude ciabatta......


  • zirafninka1, 1. októbra 2011 o 19:20
    perfektne. krasne sa Ti vydarili


  • cica2, 1. októbra 2011 o 19:34
    nádherne sa ti vydarili! Krásne fotky:)


  • alexola, 28. januára 2012 o 22:30
    na základe tohto receptu z varechy som "znovuobjavila" kuchársku knihu, ktorú som si sama pred rokom vyžiadala, ale po prvom prelistovaní ma príliš nezaujala... je plná vynikajúcich a chutných receptov! ciabattu robím často a vždy si spomeniem na @diabambulka s veľkou vďakou :) aj teraz mám zamiesené cesto v chladničke :)


  • diabambulka, 1. februára 2012 o 07:41
    vďačne alexola, aj ja z času na čas oprášim dobrú kuchársku knihu, lebo to sú moje najobľúbenejšie darčeky, alebo si prezriem receptíky a zistím, že však toto sme už dávno nemali :-)))


  • eva189, 27. februára 2012 o 10:15
    ďakujem za recept, piekla som sú úžastne nemajú chybu


  • mariaklara, 27. februára 2012 o 10:25
    Vydarené.


  • diabambulka, 27. februára 2012 o 13:12
    eva189, teším sa :-)))


  • heny44, 16. mája 2012 o 08:47
    Tak tento recept som už dlho hľadala...a konečne som aj našla...Veľká vďaka,čoskoro ho vyskúšam :)


  • diabambulka, 16. mája 2012 o 21:19
    rado sa stalo :-) potom sa oozvite ako chutila :-)


  • bilancia, 23. apríla 2013 o 20:06
    paráda !


  • werdula, 27. januára 2014 o 17:32
    To droždí sušené nebo čerstvé


  • smejkad, 6. februára 2014 o 08:55
    ahoj @werdula
    predpokladam, ze susene, lebo na balicku sa pise, ze 7g je na pol kila muky
    ak chces pouzit cerstve, na kilo muky rataj jednu kocku :-)


  • smejkad, 6. februára 2014 o 18:20
    uz a pecu :-)
    polka sla na dve ciabaty ako tu - na cely plech velky (a to som zamiesila doobedu a teraz vecer som uz musela piest, lebo po dva krat mi chcelo utiect z hrnca) a druhu polku som natrela cesnakovym olejom, posolila a nakrajala na obdlzniky, vyzeraju uplne uzasne :-)
    a pouzila som na vsetku muku jednu kocku drozdia (42g)


  • diabambulka, 6. februára 2014 o 19:01
    Držím palce:-)


  • smejkad, 6. februára 2014 o 19:32
    » ulozto.sk/xwim47jS/img-20140206-191109-jpg...

    » ulozto.sk/xetfagqP/img-20140206-191142-jpg...

    tu sa najlepsie hodia take tie detinske citoslovcia :-)))
    vynikajuce , dakujeme :-)


  • obor123, 11. júla 2014 o 21:03
    @diabambulka ,dnes som piekla Tvoju ciabattu. Chutí vynikajúco. Jednoducho rozprávka. Určite bude repete. Ďakujem za výborný recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist