Ciabatta a la Marcel Ihnačák

diabambulkaDiabambulka, 36 ročná žena, Rajec, 29. septembra 2011 8:29
Ďalšie jej recepty »

Nechala som sa inšpirovať receptom známeho mladého slovenského kuchára Marcela Ihnačáka, bývalého spolupracovníka Jamieho Olivera, známeho aj z relácie Teleráno... Nechajte sa inšpirovať aj vy :-)))

2 Ciabattky
porcie
20-25 min
na 230 °C

Suroviny

kvások :
7 g
300 ml, vlažná
100 ml, vlažné
1 čajová lyžička
300 g
Na cesto :
7 g
500 ml , vlažná
2 PL
1000 g
1 PL
Ďalšie suroviny :
 , rozmarín a cibuľka opečená na troške olivového oleja
alebo:
 , sézamové a slnečnicové semienka

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si urobíme kvások. Všetky suroviny zmiešame spolu metličkou, aby sme získali hustú kašu. Necháme 10-20 minút kysnúť ( záleži od teploty v miestnosti ). Dobre vykysnutý kvások vyzerá tak, že na povrch vystupujú rôzne veľké bubliny. V inej mise si zmiešame všetko potrebné na cesto a pridáme kvások. Dôkladne zmiešame. Necháme kysnúť minimálne 12 hodín a nejlepšie celú noc ( dáme do chladničky ). Ráno rozdelíme cesto na dva bochníky, vytvarujeme do tvaru knedlí a troška stočíme. Položíme na vymastený plech a necháme ešte nakysnúť.

    Ciabatta a la Marcel Ihnačák - obrázok 1
  2. 2

    Pečieme vo vyhriatej rúre 20-25 minút pri teplote 230 °C ( ak nám ciabatta rýchlejšie chytí farbu tak ju radšej prikryjeme alobalom a dopečieme). Chvíľku pred dopečením potrieme vodou.

    Ciabatta a la Marcel Ihnačák - obrázok 2
  3. 3

    Toto je základný recept na Ciabattu podľa Marcela Ihnačáka, v rozšírenej verzii môžeme pridať sušené paradajky, rozmarín a cibuľku orestovanú na olivovom oleji, alebo pridáme rôzne druhy semienok. Dobrú chuť :-)

    Ciabatta a la Marcel Ihnačák - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist