Ciabatta a la Marcel Ihnačák

Ciabatta a la Marcel Ihnačák
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 29. septembra 2011 8:29Ďalšie jeho recepty

Nechala som sa inšpirovať receptom známeho mladého slovenského kuchára Marcela Ihnačáka, bývalého spolupracovníka Jamieho Olivera, známeho aj z relácie Teleráno... Nechajte sa inšpirovať aj vy :-)))

Suroviny

2 Ciabattky
porcie
20-25
minút
na 230 °C

Postup prípravy receptu

1

Najprv si urobíme kvások. Všetky suroviny zmiešame spolu metličkou, aby sme získali hustú kašu. Necháme 10-20 minút kysnúť ( záleži od teploty v miestnosti ). Dobre vykysnutý kvások vyzerá tak, že na povrch vystupujú rôzne veľké bubliny. V inej mise si zmiešame všetko potrebné na cesto a pridáme kvások. Dôkladne zmiešame. Necháme kysnúť minimálne 12 hodín a nejlepšie celú noc ( dáme do chladničky ). Ráno rozdelíme cesto na dva bochníky, vytvarujeme do tvaru knedlí a troška stočíme. Položíme na vymastený plech a necháme ešte nakysnúť.
Ciabatta a la Marcel Ihnačák - obrázok 1

2

Pečieme vo vyhriatej rúre 20-25 minút pri teplote 230 °C ( ak nám ciabatta rýchlejšie chytí farbu tak ju radšej prikryjeme alobalom a dopečieme). Chvíľku pred dopečením potrieme vodou.
Ciabatta a la Marcel Ihnačák - obrázok 2

3

Toto je základný recept na Ciabattu podľa Marcela Ihnačáka, v rozšírenej verzii môžeme pridať sušené paradajky, rozmarín a cibuľku orestovanú na olivovom oleji, alebo pridáme rôzne druhy semienok. Dobrú chuť :-)
Ciabatta a la Marcel Ihnačák - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • nazarboncuk, 29. septembra 2011 o 09:45
    je nádherná


  • dusan95843, 29. septembra 2011 o 10:42
    krásna


  • valeri, 29. septembra 2011 o 10:57
    podarila sa Ti perfektne. A čo keby som pridala, celozrnnú pšeničnú, grahamovú alebo ražnú múku?


  • kata50, 29. septembra 2011 o 10:57
    Ako vždy-perfektné :-))


  • akeber, 29. septembra 2011 o 11:07
    krásne nadýchané :)


  • hviezdickaz, 29. septembra 2011 o 11:27
    Len ten nazov som videla,a hned som vedela,ze ten recept je od teba. Krasne sa ti vydarili :-)


  • diabambulka, 29. septembra 2011 o 12:40
    valeri, určite môžeš, ako mi kedysi radili varecháči myslím že 1/3 hladkej múky vymeníš za celozrnnú, grahamovú, alebo ražnú múku.


  • peteer, 29. septembra 2011 o 13:31
    Ciabatty robim tiez, no takto stocene som este nevidel... su super. Dakujem za inspiraciu.


  • marcy, 29. septembra 2011 o 14:08
    sú nádherné,vyskúšam....mňam :))


  • marianne69, 29. septembra 2011 o 15:40
    kraaasna:-)


  • siminimie, 29. septembra 2011 o 16:14
    je nádherná, vyskúšam ale asi z polovičnej dávky .. :)


  • renama, 29. septembra 2011 o 17:52
    vyskúšam, ďakujem, už je uložená :)


  • julica, 29. septembra 2011 o 19:09
    Veľmi pekné bagetky, vyzerajú na super striedku. Mám otázočku: len si zmesi zmiešala alebo si cesto dlhšie miesila (vtedy sa aktivuje lepok)? Ďakujem.


  • vavan, 29. septembra 2011 o 20:03
    wow perfektne sa ti vydarila ako od profesionála


  • marianna76, 29. septembra 2011 o 21:39
    aj mne sa páčia, uložím si aspoň recept...


  • ola111, 29. septembra 2011 o 21:55
    Ja tiež skúsim,páči sa mi,že môže kysnúť aj cez noc,máš ju pekne
    vytvarovanú.


  • jerica, 29. septembra 2011 o 22:22
    Pekne naaranžované na stole , spravím resp.zarobím z Tvojho receptu (vyzerá ako sendvič ) na obložené chlebíky, keď sa vydarí určite ho nahradím a budem robievať, ešte hodinu počkám a zamiesené na chleba,ráno upečiem aj s Tvojim , raňajky na "teplo":-))


  • ancicka, 29. septembra 2011 o 22:42
    na 1*.uložím,vyskúšam,dám vedieť.


  • tinca, 29. septembra 2011 o 23:55
    veľmi vydarené :)


  • diabambulka, 30. septembra 2011 o 07:32
    ahojte :-) som rada, že sa Vám recept páči...
    julica, v recepte podľa Mrcela Ihnačáka je napísané len zmiešať, ale cesto malo takú lepkavú konzistenciu, lebo je redšie a tak som ho trocha premiesila, aby sa nelepilo ( keď sa odlepovalo od varešky, som bola spokojná )
    ahoj jerica, máš pravdu na obložené chlebíky je to ideálna domáca varianta, chutí to niečo medzi sendvičom a chlebom, má to troška inú nie typicky chlebovú chuť. Mne sa páčilo že ráno mám cesto hotové a za necelú polhodinku už aj upečené, teplučké a voňavé :-)))


  • jarkulienka, 30. septembra 2011 o 08:17
    Krásne, len sa mi zdá veľa kvasníc. Má ísť aj do kvásku a zvlášť aj do cesta? Tak je to v rozpise. Ak sa dozviem ešte dnes odpoveď, zajtra mám hostí a pečiem ... Ďakujem.


  • jerica, 30. septembra 2011 o 08:23
    aj Tebe dobré ránko @diabambulka súhlasím , večer som si zarobila cesto na chlebík a teraz dopečený chystám na raňajky voňavučký chlebík,je to vôňa domova:-))


  • lyali, 30. septembra 2011 o 09:03
    :-) krasne :-) vonu cerstveho peciva pomyselne citim az sem :-) budem musiet prist na kurz kysnuteho cesta k Tebe! :-)


  • aroooo, 30. septembra 2011 o 11:02
    tak toto sa mi páči,no asi si sa pomýlila v surovinách na cesto, keď tam máš znovu kvasnice, alebo ich tam ide až tak veľa? Páči sa mi, ukladám, niekedy spravím, len prosím ťa ako s tými kvasnicami?


  • diabambulka, 30. septembra 2011 o 12:18
    lyali, kľudne prídi a napečieme, môj drobec ťa naučí kvások to je jeho robota, keď pomáha:-)))
    arooo, nie kvasnice sú tam 2-krát napísané presne podľa receptu a nieje to veľké množstvo kvasníc, neboj. Ide tam spolu 14g kvasníc na 1300g múky :-)))
    ahoj jerica, tak tipujem že dnes večer budú aj domáce ciabatta-chlebíčky:-)))


  • andys, 30. septembra 2011 o 14:38
    Už som v polovici procesu, večer by to mohlo byť hotové :) Skvelý recept a to množstvo - bude dosť pre všetkých :)))


  • jerica, 30. septembra 2011 o 20:55
    @diabambulka , ako si vedela že ich vyskúšam , ešte hodinka a sú v rúre.Cesto kyslo ako sa patrí,cesto som si trochu prispôsobila čo sa mi hodilo,ale Tvoja inšpirácia boduje,len neviem či to s Tvojim odobrením pridám,spravila som z polovičnej dávky. Nemiesila som ako som sa naučila pri chlebopečení,je to "suprové",zarobenie cesta je raz 15.22h-15.47h dala na odpočívanie:-)


  • astheart, 30. septembra 2011 o 23:45
    @valeri : Přidat můžeš mouku, jakou chceš, a bude to určitě dobré. jenomže už to nebude ciabatta......


  • zirafninka1, 1. októbra 2011 o 19:20
    perfektne. krasne sa Ti vydarili


  • cica2, 1. októbra 2011 o 19:34
    nádherne sa ti vydarili! Krásne fotky:)


  • alexola, 28. januára 2012 o 22:30
    na základe tohto receptu z varechy som "znovuobjavila" kuchársku knihu, ktorú som si sama pred rokom vyžiadala, ale po prvom prelistovaní ma príliš nezaujala... je plná vynikajúcich a chutných receptov! ciabattu robím často a vždy si spomeniem na @diabambulka s veľkou vďakou :) aj teraz mám zamiesené cesto v chladničke :)


  • diabambulka, 1. februára 2012 o 07:41
    vďačne alexola, aj ja z času na čas oprášim dobrú kuchársku knihu, lebo to sú moje najobľúbenejšie darčeky, alebo si prezriem receptíky a zistím, že však toto sme už dávno nemali :-)))


  • eva189, 27. februára 2012 o 10:15
    ďakujem za recept, piekla som sú úžastne nemajú chybu


  • mariaklara, 27. februára 2012 o 10:25
    Vydarené.


  • diabambulka, 27. februára 2012 o 13:12
    eva189, teším sa :-)))


  • heny44, 16. mája 2012 o 08:47
    Tak tento recept som už dlho hľadala...a konečne som aj našla...Veľká vďaka,čoskoro ho vyskúšam :)


  • diabambulka, 16. mája 2012 o 21:19
    rado sa stalo :-) potom sa oozvite ako chutila :-)


  • bilancia, 23. apríla 2013 o 20:06
    paráda !


  • werdula, 27. januára 2014 o 17:32
    To droždí sušené nebo čerstvé


  • smejkad, 6. februára 2014 o 08:55
    ahoj @werdula
    predpokladam, ze susene, lebo na balicku sa pise, ze 7g je na pol kila muky
    ak chces pouzit cerstve, na kilo muky rataj jednu kocku :-)


  • smejkad, 6. februára 2014 o 18:20
    uz a pecu :-)
    polka sla na dve ciabaty ako tu - na cely plech velky (a to som zamiesila doobedu a teraz vecer som uz musela piest, lebo po dva krat mi chcelo utiect z hrnca) a druhu polku som natrela cesnakovym olejom, posolila a nakrajala na obdlzniky, vyzeraju uplne uzasne :-)
    a pouzila som na vsetku muku jednu kocku drozdia (42g)


  • diabambulka, 6. februára 2014 o 19:01
    Držím palce:-)


  • smejkad, 6. februára 2014 o 19:32
    » ulozto.sk/xwim47jS/img-20140206-191109-jpg...

    » ulozto.sk/xetfagqP/img-20140206-191142-jpg...

    tu sa najlepsie hodia take tie detinske citoslovcia :-)))
    vynikajuce , dakujeme :-)


  • obor123, 11. júla 2014 o 21:03
    @diabambulka ,dnes som piekla Tvoju ciabattu. Chutí vynikajúco. Jednoducho rozprávka. Určite bude repete. Ďakujem za výborný recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist